הפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת עישון
    נירו
    09/12/2012

לאחר 17 שנה שהייתי מעשן קופסה וחצי ליום הפסקתי לעשן
    עם המון כוח רצון והמון התמדה
    אני חווה זרמים חזקים בכפות הידיים,רגליים,צוואר.
    זאת לאחר אחרי 4 ימי הפסקת העישון
    רציתי לשאול אם זה אמור להסתיים בקרוב כי המצב מאוד לא נעים
    האם כבר הניקוטין יצא מהגוף או שאני עוד התהליך ניקוי ?
    אני מרגיש טוב בסך הכל צוחק יותר,נושם יותר אבל גם חווה יותר זרימות דם חזקות בידיים
    אשמח לתשובות מאלה שבאמת מבינים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת עישון

הוספת תגובה

• הפסקת עישון - תגובה

משה רוימי
    11/12/2012

נירו שלום,

ראשית אני רוצה לחזק אותך ולעודד אותך, כל הכבוד! בחרת בכיוון חדש וחיובי לחיות חיים חופשיים מהתלות בעישון ובאמת כמו שאתה מתאר השינוי המיידי הוא בתחושות שמצד אחד אתה מרגיש שהנשימה מלאה יותר, אתה חש גאווה ובאופן כללי שמח ומאושר יותר. יחד עם זאת, שנים של עישון ו "הזרקת" רעל לגוף מצריכים זמן להסתגלות אבל לא הרבה זמן בכלל אם השינוי נעשה "מבפנים כלפי חוץ" ולא להיפך. אני מתכוון לזה שתתחיל לחשוב כמו לא מעשן, אל תעסוק בנושא, אל תספור את הזמן ואל תייחס את השינויים שקורים לך להפסקת עישון אלא לשינוי הנכון וההגיוני שקיבלת, לאפשר לגוף ולנפש שלך לחיות חיים מלאים כמו שהם נועדו לחיות ולשגשג מרגע הלידה. מניסיון אישי ומקצועי, כל התחושות הלא נעימות עוברות בתוך ימים ספורים ובלבד שלא תרגיש שוויתרת על משהו טוב ושלא תחזור להתלבט בשאלה אם לעשן רק עוד סיגריה אחת, אלא שתמשיך בכיוון החדש ותוסיף לסדר היום שלך ולחיים בכלל רק דברים טובים. חשוב על הדברים היחידים שאתה מוכן להכניס לפה, אוכל טוב ובריא, שתיה ובעיקר מים ופחות ממותקים, חשוב על הכושר הגופני שהיית רוצה להגיע אליו ותתחיל לאט לאט לסגל תרגול פעילות שאתה מתחבר אליה, עשה דברים שישמחו את הנפש ולמד להעריך את עצמך יותר. העישון לא רק שפוגע בגוף הפיזי, אלא שהוא מעוות את דרך החשיבה ומשבש את הרגשות ובנקודה הזו חשוב מאוד להשלים את השינוי כדי להרגיש שלם לגמרי עם החיים החדשים שלך - חיים חופשיים מעישון לעד. כל צורה אחרת של גמילה מעישון לתפיסתי היא "חיצונית" ולכן שלא לצורך היא מלווה בתסכול, סבל מיותר ולרוב גם באכזבה גדולה. אתה בחרת בדרך הנכונה ולכן אני מאמין שגם תגשים את המטרה ובתוך זמן קצר גם הזרמים שאתה חש ייעלמו. מקווה שעזרתי, בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו