מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסטיק נקוטיןדוד11/12/2012
הפסקתי לעשן לפני 11 שבועות.הצורך לתחושות שהסגריה נתנה לי לא מרפה ומוציא אותי מדעתי לפעמים.רציתי לדעת אם לעיסת ניקורט יקל עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק נקוטין - תגובה
משה רוימי11/12/2012שלום דוד,
לשאלתך, מסטיקים הם תחליף ואין ביכולתם לסייע בהפסקת עישון אם לא נעשה שינוי פנימי בדרך החשיבה ובעיקר ברגש כך שתהיה שלם עם השינוי ולא תרגיש מתוסכל. הבעיה עם כל שיטות הגמילה שלא מסייעות לחוות שינוי שכזה שהן מותירות את המעשן ללא הבנה של מה נעשה איתו ואיך בדיוק אמור לחלוף הדחף שמקורו בכלל רגשי ולא פיזיולוגי כמו שהרוב נוטים להאמין ( אף אחד לא נולד מעשן ואף גוף לא דורש את החומרים שיש בסיגריה). התלות הרגשית היא מקור הקושי וכדי לפתור אותה צריך לחוות שינוי ברמה הפנימית ולא ה"חיצונית" שבה למעשן אין שליטה על התהליך. היות והחלטת על הפסקת עישון כל מה שאתה צריך זה לממש את ההחלטה בבחירה מודעת בכיוון חדש שיתן לך כוח ויעצים אותך, לחשוב כמו לא מעשן שלא זקוק ולא מחפש אחר סיגריות ולעשות דברים שתכליתם להוסיף לך רק טוב...בריאות...כסף...גאווה וערך עצמי...הערכה...ופשוט לזנוח ולא לעסוק בכל מה שלא מועיל ולא מקדם אותך, כמו לעשן או להחדיר לגופך כל רעל אחר ( חשוב על זה שאין הבדל בין שתיית אקונומיקה לעישון ).
במידה ותהיה מעוניין אשמח לספר לך על תהליך אימון אישי שנועד לאפשר את השינוי הזה שאני מדבר עליו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטיק-המשך
דוד11/12/2012ובכל זאת.האם לעיסת ניקורט לא תסייע להתגבר על התחושה?ברור לי שאני נקי מניקוטין כרגע,אבל מרגיש במצב שברירי לגבי חזרה לעישון.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטיק-המשך - תגובה
רמי רומנובסקי11/12/2012דוד שלום
מטרת תחליפי הניקוטין דוגמת מסטיקים וכוי"ב הוא להחליף את צריכת הניקוטין שקיים בסיגריה.
אחרי 3 שבועות ללא עישון אין לך טיפה של ניקוטין בגוף, הבעיה היא שאולי הוצאת את הסיגריות מהפה אבל הרצון לעשן עדיין לא נעלם מכיוון שהרצון הוא ברובו מנטלי ולא פיזי - ניקוטין לא יסייע לך הוא רק יחמיר את הבעיה ויחזיר אותך לעשן.
מה שבאמת יכול לעזור זו קריאה של "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר, למרות שאנו זכייני השיטה בישראל אין לנו אחוזים מרכישת הספר זו המלצה כנה ואמיתית.
המומחיות של אלן קאר היא בביטול הרצון ולא רק בשחרור הגוף מהתלות הפיזית שהיא שולית. כלומר לא רק להפסיק לעשן - להפסיק לרצות לעשן :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיסת מסטיק
דוד11/12/2012תודה על התשובות והיחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)