עלייה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל
    זוהר
    02/01/2013

איך אפשר להיגמל בלי לעלות במשקל?.. מוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

רמי רומנובסקי
    07/01/2013

השמנה בעקבות הפסקת עישון יכולה לנבוע מכמה דברים:

א. בימים הראשונים הגוף נגמל מניקוטין - יש תחושה של ריקנות הדומה לרעב, לעיתים מעשנים ינסו למלא את החלל והריקנות שנוצרו על ידי אכילה. זה מוביל למצב שברגע שאוכלים לא מרגישים את הריקנות ושנייה אח"כ זה חוזר שוב ואז אוכלים עוד ועוד וזה לא נגמר. אם מתייחסים לתחושת הריק כמו עקיצה של יתוש - לא מגרדים וזה עובר, אז התחושה עוברת תוך כמה ימים.

ב. פיצוי נפשי - אני מאוד רוצה סיגריה ואני לא יכול אז אני מפצה את עצמי בשוקולד, ממתקים וכיו"ב. אנשים שמשמינים לאחר ההפסקה לא אוכלים ארוחות יותר גדולות אלא מתחילים לצרוך ג'אנק. הנטייה לפצות נובעת מתחושת ויתור, כמו כן יש נטייה לשחרר את הרסן. מקרה זה הוא שכיח ובעייתי יותר ומקורו בתפיסת הסיגריה כתענוג שויתרתי עליו. קצרה היריעה מלהסביר כיצד ניתן לשנות את התפיסה, ממליץ לך לקרוא עוד על הדרך הקלה של אלן קאר שמתמקדת בהיבט זה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו