מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וויכוחים מיותריםסתם אחד14/01/2013
שלום רב,
לפני כחודש הפסקתי לעשן, דווקא הולך בסדר גמור.
אני מתרגל לכל המצבים שבהם ישר הייתי מדליק סיגריה
יש רק בעיה רצינית אחת והיא שאני נוטה לריב ולהתווכח די הרבה עם אישתי.
בעבר המפלט הקבוע הייתה הסיגריה והיום זו כבר לא אופציה.
איך מתגברים על המצב החדש?
אישתי לא עושה לי דווקא היא לא נהנית להתווכח איתי אבל גם לא יכולה להבין אותי
רמי/משה היקרים יש המלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וויכוחים מיותרים - תגובה
רמי רומנובסקי15/01/2013מזל טוב על הפסקת העישון
כמה דברים חשובים בהקשר לשאלתך.
סיגריה מעולם לא הקלה על לחץ להיפך היא גרמה לך להיות לחוץ יותר בגלל שהיית מכור, סיגריה נתנה לך מפלט לתלות שלך בניקוטין וזה הכל.
יכול להיות שאתה מרגיש שאתה מוותר על משהו בכך שאתה לא מעשן ולכן אתה עצבני, אם יש לך ספק לגבי העניין צריך לטפל בזה.
שני דברים בנוגע לעצבים:
א. זה עניין של בחירה - קח אוויר, גם לנשים יש ימים בחודש שבהם הם יותר רגישות ועצבניות, זה עניין של בחירה עם לשחרר קיטור או להיות דווקא מודע ויותר מאופק.
ב. אם אתה רואה שאתה מתעצבן תעצור וצא לטיול של 10 דקות, תן לרגש להרגע ולשכל להכנס לעבודה. עצבים זה כמו גל אם אתה לא עוצר אותו וממשיך להתעצבן יבואו עוד גלים ובסוף זה יתביע אותך, אם תעצור, תעשה הפסקה או תצא לסיבוב קצר הגל ירדותוכל לפעול מהשכל ולא מהרגש.
הכי חשוב שלא תטיל ספק בהחלטתך להפסיק לעשן, כל מה שאתה עובר עכשיו הוא זמני ויעבור ובסופו של דבר בתור לא מעשן לא רק שתהיה יותר רגוע ובריא גם תהיה יותר מאושר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויכוחים מיותרים
מעשן לשעבר15/01/2013רמי תודה!
עזרת לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויכוחים מיותרים - תגובה
רמי רומנובסקי15/01/2013שמח לשמוע :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד רגע נשבר
מעשן לשעבר27/01/2013אהלן רמי,
זה נהיה ממש בלתי נסבל, אני מרגיש שאני עוד שנייה לוקח סיגריה.
הגעתי למצב שאני ממש תופס את עצמי בכוח.
אני יודע מה תהיה התוצאה ואני לא רוצה לחזור לעשן אבל לא נראה לי שיש פיתרון.
אודה לפיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד רגע נשבר - תגובה
רמי רומנובסקי27/01/2013הי
קודם ודאי שיש פתרון, הבעיה היא שכנראה הפסקת לעשן אבל לא הפסקת לרצות לעשן.
כנראה שהפסקת בכוחות עצמך ולכן החוויה שלך היא קשה, כשעושים את זה במסגרת זה הרבה הרבה הרבה יותר קל.
בכל מקרה אתה משתמש ב 100% כוח רצון שזה טוב אבל זה ההבדל בין כוח רצון לבין שיטה מסודרת היא משול לאסיר שמנסה לצאת מהכלא ע"י כיפוף הסורגים (כוח רצון) לעומת אסיר שקיבל קוד פשוט שפותח את הדלת (שיטה מסודרת).
כרגע מה שחשוב לעשות זה לשאול את עצמך 2 שאלות פשוטות:
א. האם היית רוצה לחזור עכשיו לעשן חפיסה/שתיים ביום - כמה שעישנת לפני שהפסקת, זו שאלה חשובה כי אתה בטח חושב על "רק סיגריה אחת"
ב. מה שנאת בעישון ולמה רצית להפסיק? ככל שעובר זמן מהרגע שהפסקת אתה שוכח את הדברים האלו ומתחיל להסתכל על סיגריה בתור דבר חיובי.
מעבר לכך מציע לך שתעזר במסגרת מקצועית כלשהי לגמילה - כמו שאמרתי זה הרבה יותר קל וגם הסטטיסטיקה מראה על אחוזי הצלחה הרבה יותר גבוהים במסגרת מאשר בהפסקה עצמית.
כל טוב
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדנא
מעשן לשעבר27/01/2013הי רמי,
אמרתי לעצמי אם שוב פעם אני ייכשל אני ישתתף בסדנא של אלן קאר.
שאלתי היא - האם במצבי הנוכחי של לא מעשן כביכול תעזור הסדנא?
או האם אתה ממליץ לי על משהו אחר? (חוץ מהספר והסרט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדנא - תגובה
רמי רומנובסקי27/01/2013הי הסדנה בהחלט יכולה לעזור במצב הזה
אני כמובן לא אובייקטיבי כי אני מאמין בשיטה של אלן קאר ומייצג אותה
אבל זה באמת עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלב ספורט
מעשנת לשעבר28/01/2013בכל פעם שאתה נכנס לקריז עלה על נעלי ספורט וצא לאוויר הפתוח חצי שעה של פריקת אנרגיה, אני מבטיחה לך שהרגיעה שמגיעה אחרי, בזמן האמבטיה , שאתה מצליח להריח את עצמך ומרגיש צעיר בעשר שנים תהפוך אותך לבן זוג הרבה יותר קשוב ורגוע.
את הסיגריה שוכחים מתישהו. בהבטחה!
ואני מהמעשנים שהתמריץ שלהם לפתוח את העיניים בבוקר היתה הסגריה.
סגל לעצמך תחביבים ועיסוקים שתמיד רצית, אבל משום מה נמנעת.
הזמן בונה הרגלים חדשים, תדאג שאלו הרגלים שיתרמו לך ולאשתך לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני האישי
יוסי28/01/2013היי, קודם כל אני חייב לציין שזה מה שגרם לי לעשן, ולהפסיק לעשן.ואני יסביר המניע שגרם לי לעשן זה שלא ידעתי במה למלא את הזמן המת שיש בהפסקות כלשהם בעבודה, שאני ממתין למשהו או למישהו, או סתם כדי לברוח מהמירוץ היומיומי. ובאמת זה מילא את הזמן ונתן לי מנוחה מסוימת, אבל אז הבנתי שהבריאות, הכסף, והבזבוז זמן לא שווה את זה. אבל אז כבר הייתי "מכור" ולא יכלתי להפסיק. ואז להפתעתי גיליתי שאנשים לא באמת מכורים לסיגריה, אלא אין להם תעסוקה אחרת במקום העישון. ולכן הפתרון באיך אני ימלא את הזמן שלי במקום, הביאה אותי לגמילה מיידית. ואגב גם שיפרה לי את החיים במובן מסויים, עכשיו לדעתי פה טמון הפתרון, ולכן עדיף לבדוק האם אתה מוכן לנהל שיחה שתכלס כביכול הורגלת לזמן "מת". בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)