אמא מעשנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מעשנת
    רונן
    20/01/2013

היי יש לי חבר שסיפר לי על אמא שלו שמעשנת המון, היא ניסתה להיגמל והייתה בקבוצת גמילה והצליחה לתקופה של חצי שנה-שנה בערך, הוא מאוד מודאג לגבי הבריאות שלה, איך הוא יכול לעזור לה, מה עוד אפשר לנסות? הוא ניסה לשכנע, סיגריה דיגיטלית וקבוצת גמילה דרך המרפאה...
    מקווה שתוכלו לעזור לי עם דרכים יצירתיות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מעשנת

הוספת תגובה

• אמא מעשנת - תגובה

רמי רומנובסקי
    20/01/2013

רונן שלום,
    יש הרבה שיטות לגמילה מעישון, כדאי להתמיד ולנסות עד שהיא תמצא את השיטה שתעזור לה.
    בקופת חולים שמים דגש על טיפול תרופתי, לטעמי הבעיה היא לא פיזית אלא מנטלית ולכן זה לא תמיד עוזר. יש שיטות אלטרנטביות שמבוססות על הילניג או אנרגיה אבל אני לא מבין בזה כלום אז קשה לי לומר.
    סיגריה אלקטרונית מעולם לא הוכחה בכבעלת אפקטיביות בגמילה מעישון.
    אני לא אובייקטיבי כי אני מייצג גישה מסויימת אבל שיטת אלן קאר מצליחה לעזור להרבה אנשים שלא הצליחו בשיטות אחרות כי היא שמה דגש על התלות הנפשית והאהבה לעישון.
    כאמור שווה לבדוק כל מיני אופציות עד שהיא תצליח.
    חשוב לזכור שהבעיה העיקרית בהפסקת עישון היא הפחד שההפסקה תהיה קשה ושהיא תמיד תתגעגע לסיגריות ותרצה לעשן...

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מעשנת - תגובה

משה רוימי
    20/01/2013

שלום רונן,

רוב המעשנים אשר "מנסים" להיגמל אין מצליחים לבסוף והסיבה העיקרית לכך היא אי בשלות רגשית או מנטאלית כמו שמכנה את הבעיה שותפי לניהול הפורום רמי. אני מאמין גם מניסיון אישי שהבעיה המרכזית שעומדת מאחורי ההתמכרות נעוצה בתפיסה שהפסקת עישון היא חוויה קשה ומכאן גם הרצון להימנע ממנה בכל מחיר.

זו הסיבה שמעשנים מתפתים לנסות כל מיני דרכים ואפילו לשלם סכומי כסף גבוהים על הבטחות שווא, למרות שבסתר לבם הם יודעים שרק החלטה מודעת שלהם היא זו שתגאל אותם מהייסורים והקונפליקט שבין המודעות לנזק שהעישון גורם ובין ה"יתרונות שלו" כמרגיע בעיקר ומסייע באיזון נפשי.

הדרך לצאת מהמצב הזה אפשרית ואפילו בקלות יחסית בלי צורך להחליף את ההתמכרות לא באביזר פלסטיק או אלקטרוני ולא בתרופות, מסטיקים או כל דבר חיצוני אחר וגם לא באמונה עיוורת אחר מטפל כזה או אחר שמעיד על עצמו כמי שיש לו כוחות על.

הגישה שלי קובעת שגמילה נכונה מעישון מתחילה ונגמרת בשינוי תודעתי ושחרור מהאמונה שהעישון הוא טוב, שהיעדרותו מהחיים היא דבר קשה ושהחיים בלעדיו יהיו סבל. זה הבסיס וכאשר המחשבות האלה משתנות במקביל לעיסוק ומיקוד תשומת הלב בהתחדשות החיים, בפעילות גופנית, בשמחה , אושר ושגשוג, העישון הופך לא רלוונטי וכך גם הקושי שבתחילה היה נראה כבלתי אפשרי. מקווה שהארתי בפניך ובפני אחרים צדדים חדשים לתופעת ההתמכרות ועזרתי במשהו לאם חברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל...

אסי
    21/01/2013

מסכים איתך,
    ודאי לגבי "גמילה נכונה מעישון מתחילה ונגמרת בשינוי תודעתי ושחרור מהאמונה שהעישון הוא טוב, שהיעדרותו מהחיים היא דבר קשה ושהחיים בלעדיו יהיו סבל"...
    ויפה כתבת.
    אבל קשה להגיע לשם תוך כדי ההתמכרות עצמה.
    אני רואה את זה על עצמי...
    ואני, עם הסיגריה האלקטרונית הלבנה כבר שבועיים,
    והתחלתי בימים האחרונים להפחית אפילו אותה.
    אז - קשה לעבור מ0 ל100
    או מ100 ל0.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל... - תגובה

משה רוימי
    21/01/2013

נכון בהחלט ולכן גמילה נכונה מעישון היא תהליך של שינוי שבא לידי ביטוי בין היתר לפעמים ( אבל לא בהכרח ) בכמות הסיגריות, אבל בסופו של תהליך בתפיסה חדשה משוחררת מהתלות ופנויה לחיות חיים מלאים ומספקים בתחומי החיים המרכזיים ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו