מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרתי לעשן....אלכס19/04/2013
שלום לכם,
איני יודעת אם הבעיה שאני מעלה פה קשורה לפורום הזה אך אנסה בכל זאת....
לפני כשנה הפסקתי לעשן למשך 9 חודשים. הפסקתי בבת אחת ללא קושי חריג. לפני כחודשיים חזרתי לעשן, הרגשתי צורך עצום להינות מהסיגריה ובלי הרבה מחשבה ועם הרבה מצפון חזרתי לעשן ואני חייבת לציין שאני מאוד נהנית מכל סיגריה.
שמתי לב כי עניין הנשימה אצלי מוזר, אני נאנחת במהלך היום (פעם הרבה יותר) אני חושבת שאיני יודעת לנשום נכון, יש לי כל מיני הפסקות כאלו ודי הרבה אני מודעת לנשימה שאינה "זורמת". בנוסף הבחנתי כי הסיגריה בעצם עוזרת לי לנשום טוב יותר, דרכה אני מוציאה כאילו אויר שתקוע. וזה בעצם מסתדר לי עם הרבה התנהגויות שלי עם סיגריה. אני צריכה אותה לבד, פחות עם חברים... היא מעין חברה בשקט שלי עם עצמי. אני מאוד רוצה להפסיק ויודעת שאצליח לעמוד בזה שנית ללא התעוררות של צורך נוסף רק שאבין את עניין הנשימה המסתורי אצלי.
האם תוכלו לסייע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי לעשן.... - תגובה
רמי רומנובסקי21/04/2013אלכס שלום,
לדעתי את מייחסת לסיגריה דברים לא קשורים.
בסופו של דבר מנקודת המבט שלי זה די פשוט: הסיבה היחידה שבגללה עישנת היא בגלל שהתמכרת לניקוטין, מה שניקוטין עושה הוא מייצר מעין מועקה קבועה בגוף ובכל פעם שאת מדליקה סיגריה תרגישי הקלה על המועקה, אבל הדבר היחיד שזה מקל עליו זה על אותה תחושה של אי נוחות של תסמיני הגמילה של ניקוטין.
כפי שראית גם די קל להשתחרר מהתלות הפיזית בניקוטין.
אבל האשליה שנוצרת היא שסיגריה מייצרת הקלה ולכן למרות שהפסקת לעשן לא שינית את תפיסתך לגבי העישון ובעיניך (כמו בעיני רוב המעשנים) עישון זה דבר שמקנה לך הנאה - זה מה שגרם לך לחזור לעשן "רק סיגריה אחת" ומהרגע שהדלקת סיגריה שוב התמכרת לניקוטין שוב נוצר הצורך שלא היה קיים במשך זמן רב ושוב התחיל המעגל האינסופי של מועקה-הקלה ואשליית ההנאה נחרטה עמוק יותר במוחך.
על מנת להשתחרר לחלוטין מהצורך בסיגריות את קודם צריכה להבין את המנגנון להתפכח מהאשלייה ואז לא רק שיהיה לך הרבה יותר קל אלא גם לא תחזרי ולא תתגעגעי לעישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. איך מתפכחים מהאשליה?
אלכס21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. איך מתפכחים מהאשליה? - תגובה
רמי רומנובסקי21/04/2013הי אלכס אני אומר מראש שאינני אובייקטיבי כי אני עובד לפי שיטה מסויימת ומאמין בעיקר בה.
אבל למיטב ידיעתי הפתרון האפקטיבי והממוקד ביותר לעניין זה היא "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)