בעיית ריכוז בעקבות הפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית ריכוז בעקבות הפסקת עישון
    רננה
    09/05/2013

שלום לכם
    אני לא מעשנת 5 ימים, בעזרת הספר והסרט של אלן קאר. הבעיה שהכי קשה לי להתמודד איתה היא בעיית ריכוז. אני עובדת ולומדת, ויש לי משימות רבות להספיק. מאז שהפסקתי אני לא מספיקה כלום! אני מבינה שזו מפלצת הניקוטין, ומנסה להיות שמחה שהפסקתי לעשן. (אחרי 20 שנה) אני גם מבינה שהניקוטין והסיגריות לא יצרו ריכוז, אלא בדיוק להפך. אבל אני לא כ"כ יודעת מה לעשות- כי חוסר ההספק, ואי- היכולת להתמודד עם משימות שבעבר הצלחתי, מוסיף ללחץ ולמתח אותו אני חווה. מה לעשות? להמתין כמה ימים? לנסות להתרכז בכוח? כמה זמן לוקח לריכוז לחזור?
    שאלה נוספת: בשלושת הימים הראשונים היה לי דווקא קל...וחשבתי שהרגתי את מפלצת הניקוטין. דווקא מהיום הרביעי....התחיל להיות קשה יותר, ואני מרגישה את המפלצת יותר.
    כמה זמן לוקח לה למות??? מתי אחזור לתפקוד וריכוז?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית ריכוז בעקבות הפסקת עישון - תגובה

רמי רומנובסקי
    09/05/2013

רננה שלום,

שמח לשמוע שהפסקת לעשן.
    למרות שקראת את הספר לא נראה שמה שאת חווה זה את הדרך הקלה, מראש אומר שאין לי יכולת להתחייב לתוצאות של הספר אלא רק למי שעובר את הסדנה, יחד עם זאת אנסה לעזור.

תסמיני הגמילה מניקוטין עוברים תוך כמה ימים, מה שאת חווה עכשיו לא קשור בהכרח לניקוטין. ייתכן שלוקח לך קצת זמן להסתגל לעשות את אותם משימות ללא סיגריה ובהתחלה זה מוזר, היי סבלנית עם עצמך, כל אי נוחות שאת עלולה לסבול ממנה אינה נובעת מכך שהפסקת לעשן אלא מעצם העובדה שהיית מעשנת וכמו כן זכרי שזה זמני וזה עובר. יכולת הריכוז תעלה וגם ההספק, קצת אורך רוח לא יזיק :)
    כמו כן יכול להיות שלמרות שהשתחררת מהתלות בסיגריות את עדיין מרגישה שויתרת על משהו בכך שהפסקת לעשן וזה מה שמייצר אצלך תסכול וקשיים.

אלמנט נוסף שמאוד משפיע על קלות ההפסקה הוא היעדר הספק, אם את כל הזמן במלחמה עם עצמך בדיאלוג פנימי אינסופי של "להדליק או לא להדליק", "זה עובד עלי או לא", "אני משתמשת בכוח רצון או לא", "האם זה אי פעם יעבור". אז כל השיחה הזו מאוד מקשה על ההפסקה.
    לעומת זאת אם את סגורה ב 100% על ההחלטה שלעולם לא תעשני עוד סיגריה אחת, אין לך צל של ספק לגבי זה ואת יודעת ומבינה שאת באמת לא מוותרת על כלום, אז לא רק שלא תחזרי לעשן גם יהיה לך הרבה יותר קל. אם זה לא המצב נסי לקרוא את הספר שוב או להעזר במסגרת שגם נותנת לך ליווי ותמיכה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו