מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה לא יוצא לי מהראשאורטל21/05/2013
קוראים לי אורטל,בת 26, אני מעשנת מגיל ארבע עשרה, 30-35 סיגריות ליום..
לפני כחודשיים החלטתי להפסיק לעשן.. ירדתי ל10 סיגריות ביום אח"כ ל8 5 וכן הלאה.. אך לא הצלחתי להפסיק לגמרי ובסוף חזרתי לכמות הרגילה..
עכשיו אני מנסה שוב, אתמול והיום עישנתי סיגריות בודדות.. הבעיה היא שאני חושבת רק על זה!!! כל הזמן זה בראש שלי.. כאילו זה הדבר היחיד שקיים ואז בשביל להפסיק לחשוב על זה אני מעשנת.. ושוב ושוב..
אני רוצה להפסיק לגמרי!
אני יודעת שאם לא אעשן אפילו יום שלם אחד אני אצליח..
אודה לכל עצה בנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא יוצא לי מהראש - תגובה
משה רוימי21/05/2013שלום אורטל,
את מתארת דפוס מוכר וידוע לרוב המעשנים שלא מצליחים להפסיק לעשן, לא כי אינם רוצים מספיק אלא כי "במלחמה" עם הדחף לסיגריה היא תמיד מנצחת. הדרך לנצח את ההתמכרות פשוטה ביותר ואפילו לא מצריכה תרופות, תחליף או כל מניפולציה אחרת אם רק יודעים כיצד לגשת לעניין. ראשית עליך להבין שלהפחית בכמות הסיגריות זה נחמד אבל רק מגביר את התשוקה ליותר. למעשה ה"סוד" הגדול טמון בתפיסה שלך, ברגש ובמוטיבציה שלך להצלחה בחיים. ככל שתתרכזי בסדר היום החדש שלך כאדם בריא, חופשי שנמצא במסלול חיים חיובי של מימוש עצמי, כך הסיגריה תראה לא לא רלוונטית, מיותרת שלא שווה אפילו מחשבה אחת ובוודאי של התנסות. אל תנסי להלחם בדחף ואם בא לך סיגריה עשני אותה, אבל תזכירי לעצמך שלא נולדת מעשנת, אינך זקוקה לעישון כדי לצמוח ולהתפתח וכי ביכולתך לנהל את חייך בהצלחה יתרה בלי להיות "עבד" לאף התמכרות ולא משנה מהי. ככל שתתמידי במחשבות החדשות ותעסקי הלכה למעשה במימוש תוכנית חדשה לחיים, כך הדחף לעשן יפחת עד לרגע שבו תהיי חזקה מספיק לקבל החלטה שמכאן ואילך, לעולם לא תעשי משהו שיזיק לגופך ולנפשך ותשתדלי לחשוב ולפעול רק למען זה שתאפשרי לעצמך לגדול, לצמוח ולשגשג ביחד עם האנשים שיקרים לך. נכון אלו מילים אבל יש להם כח ואם תיישמי את הדברים מובטחת לך הצלחה . בכל זאת במקרה והדחף עולה וצץ אחרי שהחלטת לא לעשן יותר, תזכירי לעצמך שאת "לא מנסה להפסיק לעשן" אלא לומדת לחיות מחדש ובתהליך הזה שיכול לקחת גם כמה ימים או שבועות, את סולחת לעצמך על הסבל שגרמת לגוף ולנפש שלך ונשארת נאמנה לכיוון החדש ולשינוי שחוללת בחייך. המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורטל31/05/2013תודה רבה על ההתייחסות :)
מאז שכתבתי את הפוסט הראשון, קראתי אותו שוב ושוב באותו היום ולמעשה מאז- לא עישנתי!!!! עד הרגע הזה ובתקווה שלכל החיים:)
מדהים שרק עכשיו אני קוראת את מה שכתבת.. זה בדיוק מה שעבר עליי:)
אז שוב תודה רבה.
הפורום הזה מאוד מעודד ומחזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
משה רוימי02/06/2013שמח מאוד לדעת שזה כבר מאחוריך, המשיכי להגשים חלומות :)
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)