המתנה בבית חולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המתנה בבית חולים
    שלום
    19/07/2013

אני היום לא מעשן 9 ימים והיום לצערי אבי הגיע למיון . ההמתנה שם גרמה לי לסטרס שהביא לי חשק לסיגרייה וגם אחרי שעתיים זה לא עבר .
    איך עוברים את המשוכה הזו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המתנה בבית חולים

הוספת תגובה

• המתנה בבית חולים - תגובה

רמי רומנובסקי
    21/07/2013

שלום היקר,

לפני הכל מאחל שאביך יחלים במהירות.
    כמעשן סבלת מסטרס פעם בשעה בערך, מעשנים מרגישים פעם בשעה תחושה של גמילה מניקוטין שבאה לידי ביטוי בריקנות, אי שקט, חוסר נוחות וכדומה, בכל פעם שמדליקים סיגריה מרגישים הקלה ושעה לאחר מכן שוב חוזרת תחושת הסטרס הקלה.
    אחרי שהפסקת לעשן ופתאום אתה חש בסטרס מסיבה אמיתית ואבוייקטיבית זה מזכיר את התחושה שהרגשת תמיד בתור מעשן וההתניה שנוצרה היא שסיגריה תקל על הלחץ.

אבל האמת היא שסיגריה לא מקלה על לחץ היא יוצרת אותה, אם תדליק סיגריה היא לא תרגיע אותך ולא תפתור לך את הבעיה, האמת היא שבמקום בעיה אחת יהיו לך שתיים: גם הבריאות של אביך וגם שחזרת לעשן, בנוסף זכור שסיגריה אחת תחזיר אותך לאותה כמות שעישנת לפני שהפסקת.

אחרי שנים של עישון זה טבעי שיש עוד התניות וקישורים של סיגריות למצבים מסויימים בחיים, אך ככל שתעבור יותר פעמים מצבים מסוג זה ללא סיגריות כך תיווצר התניה חדשה "אני לא צריך סיגריה כדי להרגע" וכך תשתחרר מהר יותר מהתלות המיותרת הזו.

בהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו