גמילה מחשיש מריחואנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחשיש מריחואנה
    אלירן
    06/08/2013

היי שלום קוראים לי אלירן אני בן 27 גר עם חברה ביחידת דיור בחור עובד שאוהב להתבודד אוהב רגעים של נחת שלווה ים דייג. לפני כחודשיים הפסקתי לעשן חשיש הרגל יום יומי שבו למעשה הרגשתי את הטעם של החיים 14 שנים ברציפות ניסיתי הכל הייתי שפן ניסיונות אפילו של דברים מסוכנים מסויימים במסיבות חוץ כאלו ואחרות, אבל אף פעם לא היה נמאס לי. בגיל קצת יותר מבוגר נישארתי עם המכשיר הפסקתי עם כל הפרוצדורה של המסוכנים, ומזיקים נישארתי עם חשיש מריחואנה והמכשיר ליווה אותי בהמשך. אני ואחי היינו מעשנים ביחד מעבירים רגעים הכי יפים חלומיים של צחוקים ומוזיקה ומה לא שלא נדבר על הכיף עם חברים שזה בכלל תענוג.
    מהרגע שהפסקתי דברים התחילו להאבד לי הכיף השלווה הנחת אני עצבני הייתי בגמילה ואיפה לא בשביל לנסות לא להישאר אדיש למצב שלי ובאמת להפסיק אבל משהו בי צועק ממש חזק לחזור בחזרה כבר לא כיף לי שום דבר שאני עושה. כל תחליף שניסיתי ספורט ריצה וכל החרא הזה מי צריך את זה דיבורים שיחות נפש די נמאס אני לא מוצא את השקט שהיה לי והרבה יותר קשה לי להתמודד חשוב לציין שגם כשהייתי מעשן הייתי עובד במלוא המרץ ומשתדל לפנק להעניק להיות עם המשפחה לשמור על קשר וכו... אני מרגיש ריק אבל ריק הכל איבד לי טעם לא רוצה לשלם לגמילה ולעוד שיחת נפש כזו או אחרת שמעתי הכל. איך אני מתקן את עצמי או שמה בכלל אני לא צריך לתקן את עצמי והייתי בסדר גמור כי רע לי עכשיו וכל יום עבודה לישון סוף שבוע יוצאים נהנים שותים. שום דבר לא נותן לי את ההרגשה שהייתה לי אני הולך לים פחות אין לי רגעי נחת אני כל יום רוצה לדפוק את הראש בקיר מת לחזור לבאנגים מה לעשות מה לא בסדר בלעשן אחרי הכל כולה עניין של חוקי לא חוקי מבחינת בריאות ברגע שהפסקתי לעשן התחלתי לפרק 2 קופסאות סיגריות ביום לא נורמלי מטומטם גומר לי את כל הכסף מטורף. אני מה שאני רגיל אליו?
    כי עם היה לי טוב אני לעזאזל לא מבין למה הפסקתי בכלל אני רוצה תחיים ותכיף שהיה לי ולא מקבל את זה מכלום אחר אני גבר של משפחה בית עבודה אישה dammit הכל חסר לי שאני סאחי וזה מתחיל להימאס עליי רוצה תשגרה שהייתה לי מה הייתם ממליצים לי לעשות מלבד לבוא לביקור פה שם כי שוב פעם הייתי הולך עם אמא שלי יד ביד בשביל לנסות להפסיק ולהקשיב אבל אין כל מה שאומרים לי בילבוליישן אני יכול להסתכל על זה מנקודת מבט שהסיגריות הרבה יותר מזיקות אבל זו רק נקודת מבט שלי אפילו בעבודה אני לא 100 אחוז שאני לא מעשן אלא הפוך רק שאני מעשן פתאום רעיונות פתאום דמיון אני אוהב את זה החיבור הרוחניות בבקשה עצה טובה לחיים ולדרך בלי שטויות אני ממש מתאמץ לכתוב את זה ולשתף אבל סעמק כל תחליף שניסיתי לא מעביר לי תדודה אשמח לקבלת תגובה ממישהו בעל ניסיון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחשיש מריחואנה

הוספת תגובה

• גמילה מחשיש מריחואנה - תגובה

רמי רומנובסקי
    07/08/2013

אלירן היקר,

בקצרה נראה לי שלמרות שהפסקת עם החשיש נתקעת עדיין עם ההתמכרות לניקוטין, זה מה שגורם לך להיות עצבני, אני הייתי ממליץ לך להפסיק עם סיגריות לחכות חודש ולראות את ההבדל, כי חלק גדול מהדברים שאתה מציין מאפיינים התמכרות לניקוטין.
    תבין כשהשתמשת בחשיש עירבבת אותו בודאי עם טבק, מבין שני החומרים טבק הוא הממכר ביותר, אז החלפת התמכרות אחת באחרת, זה לא הרעיון. אם אתה רוצה לבדוק באמת מה זה להיות נקי תעיף את הסיגריות ולדעתי (מניסיון ארוך שנים בטיפול בהתמכרוית) זה יסדר לך את הראש ויהיה לך הרבה יותר נעים. ממליץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר כדי להבין איך משתחררים מתלות בניקוטין.

בהצלחה
    רמי

רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיש זה סיפור אחר

אדיר
    25/01/2014

אני קצת יותר גדול ממך - בן 29, וגם אני מעשן סיגריות ויותר גרוע, חשיש או ירוק, במשך 10 שנים.
    העובדה שהפסקת לעשן מוכיחה שאתה מבין (כמוני) שלעישון חשיש יש השפעות שליליות מאוד על האיכות חיים שלנו: ההתמכרות, ההנאה מלהיות לבד גם על חשבון חברים או משפחה, הפגיעה ביכולת להתבטא ולהשתמש באוצר מילים גבוה, הביטחון העצמי שנפגע מהידיעה שאנחנו לא מצליחים להפסיק הרגל שהיינו רוצים להפסיק, ההימנעות מלענות לטלפון, ההרגשה שיש לנו הרגל מגונה שאסור שאנשיפ מסויימים ידעו עליו וכו וכו וכו...
    אני החלטתי שהיום אפסיק לעשן, סיגריות וסמים!
    אני יודע שזה יהיה קשה ושאני אחווה את כל התחושות שציינת פה, אני יודע שההתמכרות שלי תנסה לשכנע אותי שרק שכטה אחת לא תזיק, ושיש דברים כיפים ומעולים בסטלה (היצירתיות והדימיון לדוגמה), אבל אני אצטרך להזכיר לעצמי למה הפסקתי, למה הרגשתי כל כך רע אחרי כל נפילה חזרה לשכטה.
    אנשים שמעשנים יום יום במשך תקופה ארוכה מנעו מעצמם במו ידיהם את האופציה לשלוט ולמנן את השכטות, וזה עצוב, כי אין כמו שכטה אחת בשבוע עם חברים. התשובה שאני נותן לעצמי היא שכנראה עישנתי מספיק בחיים, שעישנתי כל כך הרבה שדפקתי לעצמי את האופציה לשכטה פה ושם, ובתמורה, נהניתי מהשנים של שכטה עעם הקפה של הבוקר.
    אחי, אני ממש מבין את הקשים שלך ואני הולך לעבור אותם בעצמי.
    נסה להזכיר לעצמך למה בחרת להיות לא מעשן. תנסה להנות מההצלחה שלך, במיוחד כשאתה יודע כמה זה קשה. כמו הההרגשה הטובה שיש אחרי 14 שעות עבודה, גמור, אבל עם תחושת ניצחון.
    מאחל לך הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו