מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגיוני.?א20/01/2014
הייתי מעשנת נרגילה עם חברים מידי פעם (פעם בשבוע לתקופה של מס' חודשים) והפסקתי, וסיגריה עשנתי אולי 3-4 פעמים בכל החיים כשחברים הביאו לי (רק פעם אחת מהן סיימתי סיגריה שלמה). נרגילה אחרונה הייתה לפני 7 חודשים וסיגריה אחרונה הייתה לפני חצי שנה, למרות שלפני 4 חודשים לקחתי שכאטה מסיגריה של חברה והבנתי שאני לא מפיקה מזה שום הנאה אז החזרתי לה. אני לא מתכוונת לעשן יותר, מאז לא חשבתי ביכלל על נרגילה או סיגריות, לא הרגשתי צורך, לא בימים שאחרי, ולא בשבועות שאחרי, עד שראיתי איזו שאלה באתר כלשהוא אתמול: 'מסיגריה אחת יכול לקרות משהו?' וחשבתי: 'איזה שטויות, אני עשנתי כמה סגריות וגם נרגילה וזה לא עשה לי שום דבר, אני אפילו לא מרגישה צורך וזה לא השפיע עליי.' ופתאום התחלתי לפקפק בעצמי ולחשוב אם זה באמת נכון, ומאז (אתמול והיום) אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על סיגריות/נרגילה 24/7! רק כשאני ישנה אני לא חושבת על זה. שוב חייבת לציין שעד אז אף פעם לא הרגשתי צורך בנרגילה או סיגריה.
השאלה: לדעתכם זה באמת הגוף שלי מרגיש צורך בסיגריה/ניקוטין, או שאני רק משגעת את עצמי פסיכולוגית? הרי אם באמת הייתי מכורה הייתי מרגישה צורך לעשן כמה ימים אחרי הסיגריה האחרונה לא? אני יכולה להירגע שזה לא תסמיני גמילה? אם יציעו לי סיגריה או נרגילה אני אסרב. פשוט לא מעוניינת לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני.? - תגובה
רמי רומנובסקי20/01/2014א. שלום
את יכולה להרגע, כמו שאומרים
it's all in your head :)
ניקוטין עוזב את הגוף אחרי שלושה שבועות מרגע עישון הסיגריה האחרונה.
אין לך צורך לעשן ואל תכניסי לעצמך רעיונות לראש, הכל בסדר רק תזכרי שמספיקה רק סיגריה אחת לגרום לך להתחיל לעשן באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
א20/01/2014תודה על התשובה
כבר יומיים שאני ממש כל היום בלי הפסקה חושבת על סיגריות.
אני לא בטוחה אם זה רגשות אשם על מה שעשיתי בעבר או שזה רצון אמיתי לחזור לעשן אבל המחשבות האלה מעוררות בי הרבה חרדות ולחץ ואני לא יודעת איך להפסיק לחשוב על סיגריות ולעשן.
מה גם שפעמיים מתוך עישון הסיגריות זה היה סיגריות שמישהו גלגל לי ואני לא יודעת בדיוק מה הכילו ועכשיו זה גם קצת מפחיד אותי (אבל כמו שאמרתי, קרה לפני הרבה חודשים ורק עכשיו עלול י המחשבות האלו)
איך להפסיק לחשוב על זה? המחשבות מממש אובססיביות וטורדניות . חייבת לציין שיש לי נטיה להיות חרדתית ולחוצה אם זה עוזר במשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
רמי רומנובסקי20/01/2014חשוב להבין שאם את מנסה לא לחשוב על משהו את תחשבי עליו כל הזמן.
מה שחשוב זה לא על מה את חושבת אלא מה את חושבת על זה.
את יכולה לחשוב על סיגריות אבל המחשבה שלך יכולה להיות "איזה כיף שאני לא מעשנת" ואז אין בעיה לחשוב על זה הרבה, בשלב מסויים המחשבה תמצה את עצמה ותעלם.
קיבלת החלטה שאת לא מעשנת זה הדבר המרכזי לעולם אל תפקפקי בהחלטה והכל יהיה בסדר, חוץ מזה אל תקחי את עצמך יותר מדי ברצינות, קצת הומור עצמי לא יזיק :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
א20/01/2014קודם כל אני מודה על התשובות המהירות והמרגיעות זה באמת עזר לי ואני מרגישה קצת יותר טוב.! סליחה על כל החפירה אבל זו הודעה אחרונה שלי אני מבטיחה.
אפשרי שאני לא ארגיש יותר את הצורך בנרגילה או סיגריה כמעט אף פעם?
גם אם יש לי תשוקה מאוד מאוד עזה עכשיו לעשן כבר יומיים היא אמורה לעבור עוד כמה ימים?
והאם אלו סימנים חיוביים:
-עד אתמול לא הרגשתי אף פעם צורך ממשי בעישון. זה תמיד היה בישביל 'לעשות רושם'.
-יש לי את האפשרות להשיג סיגריות או נרגילה בלי בעיה ואפילו בלי כסף והאפשרות הזאת מאוד זמינה ואני לא צריכה להתאמץ ביכלל , ובכל זאת אני לא רוצה ולא מתכוונת לעשות אותה. זה בעצם מוכיח לי שכן התגברתי על זה בצורה מסויימת ושהאופי שלי חזק.
-אני לא באמת באמת רוצה לעשן ב100 אחוז אלא יותר פוחדת שהתחושות שאני מרגישה עכשיו זה הגוף שלי מסמן לי שהוא רוצה לחזור לעשן. אולי אני מדמיינת הכל וסתם עוברת תקופה לחוצה.
-המחשבה שאני לא אעשן יותר בחיים נרגילה או סיגריה לא מפחידה אותי ואני אפילו שמחה על כך, אבל המחשבות שלי על הרצון לעשן כן מפחידות אותי.
-אני מנסה להכניס לעצמי לראש שהמחשבות שלי והרצונות שלי נתונים בשליטתי בלבד כי הגוף שלי כבר נגמל מהניקוטין (לפי מה שהבנתי) ושעכשיו והלאה זה רק צורך פסיכולוגי
-מסתכלת על הצד החיובי: טוב שעברתי את זה בתור נערה והחלטתי להפסיק לעשן לתמיד, כי אם הייתי מתחילה בתור מבוגרת, יכול להיות שלא הייתי מפסיקה (חוץ מהנזק הבריאותי גם קשה לי להסתיר מההורים ועוד,)
לפי מה שאני רשמתי נשמע כאילו אני יוכל להתגבר על זה ולהפסיק את המחשבות? כלומר כמה ימים של מחשבות טורדניות ומציקות על לחזור לעשן לא בהכרח אומרות שעכשיו תמיד ארצה לחזור לעשן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
רמי רומנובסקי21/01/2014אני בטוח שהמחשבות על סיגריות יעברו לך תוך זמן קצר בעיקר אם תפסיקי לחכות שהם יעברו, אם יש לך קושי בנושא תמיד תוכלי לקרוא את הספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר שיעשה לך סדר במחשבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)