מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חודשיים ללא עישון- מרגישה זוועהל10/03/2014
היי, אני מעשנת 14 שנים ובגמילה כבר כמעט חודשיים וחצי. החודש הראשון היה קל מן הצפוי אבל מאז אני לא מכירה את עצמי. אני על סף הדיכאון, עליתי 4 קילו (ואני בחורה רזה שאוכלת בריא). אני בריאה בדר"כ אך מאז ההפסקה כבר הייתי חולה 3 פעמים!!
מבחינה מנטלית- לחזור לעשן זה הדבר האחרון שארצה לעשות!!!!
האם יש למישהו/י המלצות מנסיון אישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים ללא עישון- מרגישה זוועה - תגובה
רמי רומנובסקי10/03/2014ל שלום
כנראה שאת מרגישה שאת מוותרת על משהו בזה שאת לא מעשנת, זה מה שגורם לך לדכאון וגם להחליף את הסיגריות באוכל.
בחודש הראשון היה לך קל ונהנית בגלל שהתלהבת מהתועלות של ההפסקה, אצל כל אדם זה אחרת אבל יש הקלה בהרבה תחומים: הסרחון נעלם, התלות, השיעולים כל הדברים השליליים בעישון. בהתחלה זה חדש, את כמה בבוקר בלי התלות וזה מלהיב, אבל אחרי חודש זה כבר לא מלהיב החיים רגילים וזה כבר לא מיוחד לא להסריח ולא להשתעל, מצד שני בנקודה זו כבר שכחת מה הפריע לך בעישון ואיך זה הרגיש לעשן חפיסה ביום ואז מופיע הגעגוע לסיגריות המיוחדות.
כדי לטפל בזה אני ממליץ לך לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר כדי
לשנות את התפיסה ולסדר את הראש.
כמו כן ברגעים שבא לך סיגריה לשאול את עצמך כמה שאלות:
1. האם הייתי רוצה לחזור לעשן חפיסה ביום
2. למה הפסקתי לעשן - מה הפריע לי - תכיני רשימה של כל מה ששנאת בעישון ותסתכלי עליה
בנוגע לחולי זה לא בגלל הפסקת העישון אלא מסיבות אחרות, באופן כללי הפסקת עישון מביאה לשיפור במצב הבריאותי, קחי בחשבון שכל אי נוחות שאת עלולה להרגיש אחרי שהפסקת לעשן היא זמנית ותעבור את מחלימה ממחלה ותפסיקי לסבול ברגע שתהיי סגורה ב 100% על ההחלטה שקיבלת וברגע שתביני שאת לא מוותרת על כלום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)