מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליית רמת הדופאמיןאדם מן הישוב22/03/2014
שלום רב,
אני קורא את ספרו של אלן קאר, הדרך הקלה. בספר הוא מצביע על כלל החסרונות של הסיגריות, ועל כך שההתמכרות היא לניקוטין, שהוא סם רע וחסר תועלת.
באתר אחר קראתי שהניקוטין מעלה את רמת הדופאמין בדם, שבצורה אובייקטיבית גורם לתחושת נינוחות ושלווה.
אז השאלה שלי היא כזאת - האם כשמכור צורך ניקוטין הוא רק "משלים חסך" של ניקוטין ופשוט "משתווה" לאדם שאינו מכור או שבצורה אובייקטיבית הוא מעלה את רמת הדופאמין בדם מעבר לאדם שאיננו מכור ? או בצורה פשוטה יותר - האם יש תועלת כלשהי בצריכת ניקוטין ?
חשוב להדגיש - אני מנסה לברר את האמת, אני מודע לחסרונות הרבים והמוחלטים והמכריעים שיש בעישון
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית רמת הדופאמין - תגובה
רמי רומנובסקי23/03/2014שלום רב,
ניקוטין משפיע על שחרור הדופמין אבל בצורה בעייתית הוא קודם מוריד אותו ואז משחרר.
הלכה למעשה את יכולה לבחון את הנושא על ידי הדוגמא הבאה:
קבוצה של 20 איש יושבת בחדר, חלקם מעשנים חלקם לא מעשנים, אחרי שעה +- רוב האנשים המעשנים ירגישו : אי נוחות, חוסר סבלנות, ריקנות, צורך לעשות משהו עם הידיים, איש שקט, קושי בריכוז וכיו"ב.
1. האנשים הלא מעשנים לא ירגישו את הדברים האלו
2. אם נוציא את המעשנים להפסקה אחרי שהם ידליקו סיגריה הם ירגישו הקלה על אותם סימפטומים ואז הם ירגישו כמו הלא מעשנים
3. שעה אחרי שהם יחזרו לחדר הם שוב ירגישו את התחושות האלו.
4. כל התחושות שתיארתי אינן נעימות.
סיכום: כשמעשן מדליק סיגריה הוא מקל על תסמיני גמילה מניקוטין, רק מעשנים סובלים מתסמיני גמילה מניקוטין (לא מעשנים לא סובלים מתסמיני גמילה) היקש לוגי: כשמעשן מדליק סיגריה הוא מנסה להרגיש כמו שמרגיש לא מעשן שלא סובל מסתמיני גמילה מניקוטין (ואגב הדרך הכי טובה לעשות זאת היא פשוט להיות לא מעשן)
דרך נוסף להבין זאת: מלבד הקלה על תסמיני גמילה איזה עוד אפקט יש לסיגריה? סחרחורת של 5 שניות אחרי שלא מעשנים הרבה זמן - זו תחושה של הרעלה, זהו בערך וזה גם לא קורה בכל סיגריה.
דבר אחרון: תסתכלי על אנשים לא מעשנים באותם סיטואציות בהן את מעשנת (בילוי בבר, מסעדה, חופשה על שפת הים) - האם נראה לך שהם פחות נהנים ממך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
אדם מן הישוב23/03/2014היי,
תודה רבה כל התשובה המפורטת והעניינית.
עדיין יש נושא שלא פתור אצלי - האם לאחר העישון רמת הדופאמין של המעשן עולה על רמת הדופאמין של לא מעשן ?
כי אם כן, אזי שיש דבר חיובי כלשהו בעישון (כאשר יתרון זה איננו מהווה כמובן סיבה לעשן, ועישון הורג וכד', אך אם הדבר נכון -יש להתחשב בו.
מה אתה אומר ?
שוב - תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת - תגובה
רמי רומנובסקי23/03/2014אינני יודע למיטב הבנתי לא
אני כן יודע שגם אם כן זה שולי לסיגריה אין תחושת היי זו בסה"כ הקלה רגעית וחלקית של תסמיני גמילה וגם אם זה עושה משהו זה על גבול הבלתי ניתן לאבחנה.
שאני יודע ובטוח לגביו זה שזה בטח לא שווה את המחיר התלות השעבוש והנזקים הביראותיים ועוד יותר חשוב מכך אני יודע שזה הרבה יותר כיף להיות לא מעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)