מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בפעם המי יודע כמה...א.ש.01/09/2014
אין יותר מטומטם ממני. שנה מאז שהתחלתי לעשן אני מנסה להפסיק לעשן. אז הצלחתי לא לעשן כמעט שנה ואז חזרתי. מאז עברו 25 שנים ו2,500 ניסיונות להפסיק לעשן. לפעמים זה סתם ולפעמים אני מחזיק כמה חודשים בלי לעשן. בפעם האחרונה החזקתי שנה וחצי וחזרתי לעשן לפני שנה שוב. 3 פעמים קראתי את הספר שהוביל להפסקה ארוכה אבל אני נופל למלכודות שוב ושוב.
הסיבות, או התירוצים אם תרצו הן שתיים:
1. קשה לי לוותר ואני כנראה מכור לג'ויינטים. ניסיתי ליצר כאלו ללא טבק (עם תה ירוק, קמומיל, ושאר עשבים) אבל זה בלתי עשין. היום אני רוצה גם להפסיק את זה מאחר וזה כבר לא כ"כ טוב לי.
2. כל הסביבה שלי, משפחה, חברים, אשתי - מעשנים. אשתי לא רק שהיא "לא רוצה להפסיק לעשן" אלא מתעצבנת שאני מדבר על זה. במשפחה המורחבת, ארוחות חג מסתיימות בעישון חברתי בגינה. עם חברים זה כדורגל, בירות, פיצוחים וסיגריות (וגו'ינטים).
אני שונא את היותי מעשן, שונא סיגריות, אני יודע מה זה עושה לי ואיך זה הורג אותי לאט לאט.
לפני כחודש החלטתי שבראשון לספטמבר (היום) אפסיק לעשן.
אז הפסקתי.
שוב.
נמאס לי גם להכריז על זה כל פעם ונמאס לי לומר לעצמי ש"זהו, הפעם זה זה, מעכשיו לא אצרוך יותר ניקוטין בשום צורה."
אני לא מעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפעם המי יודע כמה... - תגובה
רמי רומנובסקי01/09/2014א.ש. היקר,
בהצלחה בהפסקה, כדאי שתפסיק לרדת על עצמך זה לא עוזר, אני מבין את התסכול
אבל לפעמים נדרשים כמה נסיונות כדי להצליח להפסיק לצמיתות, שווה להמשיך לנסות שוב ושוב אפילו 1000 פעמים העיקר להיות מכוון מטרה ועוד יותר חשוב ללמוד מטעויות:
מה גרם לך לחזור? איך תימנע מהטעות הזו בעתיד, מה עזר לך להפסיק? איך אתה יכול להעזר באותו דבר כדי להשיג שוב את המטרה
לגבי קנאביס זו בעיה אחרת טפל בה בנפרד בינתיים השתמש בתחליף שאינו מכיל טבק או ניקוטין ואחרי שתגמור עם הטבק אם ברצונך לטפל בהתמכרות לקנאביס מצא מסגרת מתאימה.
בנוגע לסיגריות ואם אתה רואה שזה קשה לך אולי כדאי לך לשקול להעזר במסגרת מקצועית זה יעלה את סיכוייך להצליח וגם ייתן לך את התמיכה הנדרשת בעת הצורך.
בהצלחה אנחנו כאן אם אתה זקוק לתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לקאנביס
42017/12/2014הרבה "לא מעשנים" מעשנים גוינטים ורואים את עצמם כמכורים לגראס, בולשיט, הם מכורים לניקוטין ויוצא שהם מעשנים גם חצי קופסא ליום לפעמים או יותר
אם אתה רוצה להפסיק לעשן סיגריות אבל להמשיך לעשן גראס, אין בעיה וזה לא מתנגש , ולא , לא צריך קססה...
קודם כל, רק גראס אמיתי ואיכותי ולא חשיש וכל מני שטויות ,
דבר שני, או שתשקיע בVAPORIZER , לא חסרות אופציות, אפשר למצוא מ300 עד 3000 שח ויש הרבה חנויות בארץ שמחזיקות , גגל את זה...
או מקטרת קטנה , BOWL , עובד יופי , גם באנג זו אופציה , גוינט נקי זה מעצבן, עדיף לותר, זה גם מזכיר סיגריה אז בכלל שכח מזה
בכל מקרה, זה משהו שצריך קצת להתרגל אליו , החוויה קצת שונה , טעם אחר, פחות אפקט של עישון , הראש - אפילו יותר טוב
עוד אופציה היא אכילה, די פשוט, הכי חזק, קצת פחות משהו שאפשר לתפקד איתו ביום יום
אם כל זה לא עובד לך , קנה דמיאנה בחנות טבע, האופציה הכי טובה שאני מכיר לתחליף טבק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)