מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד חוזר הניגון...אבי08/09/2014
שלום לכולם,
אני אבי מעשן כבר כ 17 שנים מתוכם הפסקתי לא מעט פעמים לתקופות שהארוכה בהן הייתה 3 שנים.
לפני חודש הפסקתי שוב. רציתי כבר המון זמן ואז שישי אחד זה קרה לא קניתי קופסא ובמקום זה קניתי סיגריה אחת בידיעה שזאת תהייה האחרונה עישנתי אותה ובאמת מאז לא עישנתי שוב...
אז כמו שכתבתי עבר חודש ופתאום אחרי שאני מרגיש יותר טוב קצת יותר בכושר חוש הטעם והריח חזרו אלי ואני ערני ומרוכז יותר והכי חשוב אני גאה בעצמי שהצלחתי להחזיק חודש והנה שוב אני רוצה לעשן
נמאס לי מהאני רוצה לעשן הזה. אני יודע שהסיגריה לא תעשה לי טוב פיזית אני יודע שמסיגריה אחת הדרך חזרה להיות מעשן קלה ומהירה והכי עצוב אני יודע שהרגשת הכישלון שאני אחוש אם אחזור לעשן תשליך על כל הפסקת עישון עתידית ותשליך גם על תחומים אחרים בחיים.
אני ממש לא רוצה לחזור לעשן ומצד שני יודע שעוד כמה ימים כאלה של מחשבות על סיגריה ואני חוזר לעשן...
עצות מישהו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד חוזר הניגון... - תגובה
רמי רומנובסקי14/09/2014אבי שלום,
ממליץ לך להכין רשימה שכותרתה: מה הפריע לי בסיגריות? או: למה רציתי להפסיק לעשן?
תקדיש זמן למילוי הרשימה כתוב את הדברים בצורה מפורטת בלשון עבר, המנע מכותרות אלא היה ספציפי וציין איך זה גרם לך להרגיש, לדוגמא במקום לרשום: ריח
אני רשמתי:
שנאתי את הריח בבית, ברכב, בבגדים, הריח היה חריף כמו מאפרה, זה גרם לי להרגיש מלוכלך, דוחה, לא אסתטי, אני זוכר שהייתי מדבר עם אנשים ממרחק של מטר ומעלה כדי שלא יריחו את הריח שיצא לי מהפה.
אפשר גם לתאר סיטואציות ספציפיות לדוגמא: אני זוכר שישבתי עם חברים במסעדה ואחרי שחזרתי מהפסקת סיגריה עשו לי פרצוף והרגשתי מבוייש.
זו דוגמא רק לפריט אחד וכמובן שכל אחד רושם את הדברים שלו.
אחרי שתסיים להכין את הרשימה שמור אותה עליך בהישג יד ואם עולה בך רצון לסיגריה שאל את עצמך באותה נקודה 2 שאלות:
1. האם הייתי רוצה עכשיו לחזור לעשן חפיסה ביום כל יום כל היום כל חיי?
2. איך הרגשתי בתקופה שעישנתי מה הפריע לי? (הסתכל ברשימה)
מקווה שיעזור, תהנה מהחופש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפ
אבי17/09/2014היי
תודה רבה לך!!!
כבר הייתי על סף יאוש והבוקר אם לא הייתי רואה את התגובה שלך בטוח שהייתי קונה סיגריה אחת יחד עם שקר עצמי על זה שזאת רק מעידה/חד פעמי/ או ששקר אחר כלשהו
הכנתי רשימה שגרמה לי להתעודד.
מצרף אותה כאן כי היא יכולה להתאים לעכל אחד סתם שיהיה אם זה יעניין מישהו
שוב המון תודה
וכן אני מאוד נהנה מהחופש טוב שהזכרת לי
שיהיה המשך יום טוב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)