מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא נהנת מהעישון ולא מצליחה להפסיקאני21/01/2015
שלום, שמי רון אני בת 22.. לפני כשנה וחצי בערך התחלתי לעשן סיגריות.. אני חייבת לציין שבכל תקופת התבגרותי לא היה לי עניין בסיגריות.. כולם סביבי התנסו ואותי זה בעיקר הגעיל.. התחלתי לעשן סיגריות בודדות ביום והיום אני כבר מעשנת בערך קופסא.. המחשבות על הפסקת עישון מלוות אותי מהסיגריה הראשונה (!!!) ואין לי באמת שום הנאה בסיגריה ולא צורך פיזי , אף פעם לא היה לי את ה״קריז״ הזה שאמרתי לעצמי ״אני חייבת סיגריה״ . אין לי מושג מה גורם לי להדליק עוד ועוד סיגריות אני באמת לא מוצאת הנאה אלא רק מין מלכודת כזו שנכנסתי אליה . כאילו קשה לי לוותר על משהו שבכלל לא גורם לי להנאה.. כאילו שאני בכוונה מנסה ״להרוס״ את עצמי והשאלה היא למה לעזאזל?
ממש אשמח לתשובה.. אני דיי בטוחה שאני היחידה שמעשנת ללא כל הנאה או סיפוק !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נהנת מהעישון ולא מצליחה להפסיק - תגובה
רמי רומנובסקי22/01/2015רון שלום,
את ממש לא היחידה שלא נהנית מהעישוןף גם אני שנאתי את עצמי על זה שאני מעשן הגעתי למצב שאני מעשן 30 סיגריות ביום ואולי אני נהנה מכמה בודדות. הרבה מעשנים כבדים ומבוגרים מדווחים שהם כבר לא נהנים מאף סיגריה אבל לא מצליחים להפסיק.
כמו שאמרת עישון זו מלכודת והאמת היא שהסיבה היחידה שאת ממשיכה לעשן היא בגלל שאת מכורה, המשמעות הפשוטה ביותר של התמכרות היא העדר בחירה, את לא בוחרת לעשן את עושה זאת בניגוד לרצונך. להתמכרות לסיגריות יש היבטים פיזיים - ההתמכרות לניקוטין וגם תלות נפשית שמניסיוני המקצועי היא הקשה מהשניים.
אני ממליץ שתעזרי במסגרת מקצועית כדי להגמל, כי סיכויי ההצלחה לבד הם בד"כ נמוכים יחסית (3% אחרי שנה) אבל אם בכל זאת תרצי לנסות לבד כדאי שתלמדי על כך לפני כן ותביני איך עושים זאת בדרך הנכונה, כי כדי לפתור בעיה לעומק צריך קודם להבין אותה.
בכל מקרה אל תוותרי אין סיבה שתמשיכי לעשן כל חייך אם כבר הבנת שאת במלכודת כדאי שתצאי ממנה כמה שיותר מהר, אין לי ספק שאת יכולה לעשות את זה.
בהצלחה!
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)