אמא שלי עומדת להישבר לאחר שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי עומדת להישבר לאחר שנתיים
    חן
    26/01/2015

שלום רב.

כמובן מהכותרת, אני שואל את השאלה בשביל אמא שלי.

אמי הפסיקה לעשן לפני כשנתיים, מאז היו לה עליות וירידות בכל הנוגע לקושי שבגמילה מהעישון.

לאחרונה היא ממש קרובה להישבר ואף הגיעה למצב של בכי מהקושי לעמוד בפני הפיתוי של העישון.

אני מחפש נואשות אחר פיתרון שיחזיק את אמא שלי בפני הפיתוי. מה אתם ממליצים?

שמעתי על כדורים, סוכריות, מסטיקים.. יש משהו שהוכח כמסייע לשמור על הגמילה מהעישון?

תודה,
    חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא שלי עומדת להישבר לאחר שנתיים - תגובה

רמי רומנובסקי
    27/01/2015

חן שלום

הבעיה של אמא שלך אינה פיזית היא לא מכורה לניקוטין כבר שנתיים לכן תרופות או תחליפי ניקוטין לא יעזרו לה וכל סוג של תחליף שהיא תיקח רק יקרב את חזרתה לעישון.
    השאלה הכי חשובה היא מדוע היא רוצה לעשן, מה היא מרגישה שזה יתן לה? הקלה על לחץ, ירידה במשקל, כיף? שם תמונה שורש הבעיה האמונה שסיגריה תיתן לה משהו, הכי טוב שתבקשי ממנו לכתוב בפורום זה על הסיבה ואנחנו ננסה לעזור לה את לא יכולה לעשות את העבודה במקומה.

כל טוב

רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

חן
    27/01/2015

ראשית כל אני גבר :)

שנית, אמי לא כל כך מבינה במחשבים בלשון המעטה אבל שאלתי אותה את השאלה ששאלת והיא אמרה לי שמה שהכי מפריע לה זה שהיא מרגישה צורך לאכול כל הזמן והיא גם מרגישה עלייה במשקל. זה הדבר שהכי הכי מתסכל אותה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - תגובה

רמי רומנובסקי
    28/01/2015

שלום חן,

יש פה עניין של ביצה ותרנגולת, אמא שלך מרגישה צורך לאכול כי היא רוצה לעשן והיא רוצה לעשן כי היא מרגישה שזה יוריד לה את החשק לאוכל. לדעתי ומניסיוני זו בטח מגמה שהתחילה ביום שהיא הפסיקה לעשן, כשהפסקת עישון מגיעה ממקום של כוח רצון ומעשן מרגיש שהוא מוותר על משהו אז הוא מרגיש צורך לפצות את עצמו באוכל ובד"כ האכילה היא מאוד רגשית וזה בעיקר חטיפים ודברים מתוקים.
    כדי לטפל בזה צריך לעקור את הבעיה מהשורש, היא יכולה לקרוא את "הדרך הקלה להפסיק לעשן" של אלן קאר או לבוא לסדנה ואני מאמין שזה יוכל לעזור לה לבטל את הרצון לעשן ואת הצורך לייצר לכך תחליף.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו