מעשנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעשנת
    איריס
    29/04/2008

הפסקתי לעשן לפני כ-5 חודשים ללא עזרה בעקבות לחץ של הבן זוג ומאז חיי נהפכו לסיוט אחד גדול.
    אני עצובה, עצבנית, לא רגועה, כמהה לעשן ולא מבינה למה בכלל הפסקתי הרי אהבתי לעשן.
    כל יום וכל היום אני רק חושבת על הסיגריה, כמה אני מתגעגעת ואיך אני חוזרת אליה ולשלווה שהיתה לי.
    ההתלבטות עצומה מצד אחד לחזור זאת הרי טעות אם הגעתי עד הלום ומצד שני אני רוצה להיות שוב אותה אחת שהייתי קודם.
    היום אני כבר לא מכירה את עצמי - זאת לא אני ללא החברה הטובה שלי הסיגריה?
    מה לעשות? איך להמשיך מכאן?
    אני אובדת עצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעשנת

הוספת תגובה

• געגועים לסיגריה

רמי רומנובסקי
    01/05/2008

איריס שלום,

נראה שהפסקת עקב לחץ מבחוץ וגם שבזמן שהפסקת הרגשת שאת מוותרת על משהו בעל ערך בחייך. כל התופעות שאת מתארת הן פועל יוצא של התפיסה שלך לגבי הסיגריה כחברה וההתמכרות הנפשית.
    זו אחת הבעיות כשלא מבינים איך בנוי מנגנון התמכרות ועל כן יש תחושת ויתור שמלווה את המעשן לשעבר לאורך זמן רב.

ראשית אני מציע שתנסי להזכר איך באמת הרגשת כשעישנת, קחי בחשבון שאם את מדליקה אפילו סיגריה אחת את תחזרי לעשן את אותה כמות שעישנת לפני שהפסקת. איך זה הרגיש לעשן קופסא ביום? (פחות או יותר בהתאם לכמה שעישנת)
    האם את באמת מתגעגעת לעייפות התמידית, לסרחון מהפה, השיער והבגדים, לקוצר הנשימה, לתלות התמידית בסיגריה בכל דבר שאת עושה?

אני מציע לך גם לקרוא את ספרו של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" את תביני שלא ויתרת על כלום :) ותהיה לא מעשנת מאושרת.

מקווה שיעזור
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו