מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע ללא עישוניםדורית3129/04/2008
היי, אני כבר שבוע ללא סיגריות וללא גויינטים...ואני ממש מרגישה נהדר (זה הפעם הראשונה שהפסקתי אחרי 10 שנים רצוף), השאלה שלי היא ממה שהבנתי שככל ששותים יותר מיים ככה הגוף מתנקה יותר מהר מהניקוטין..אני שותה כל יום בין 4.5 ל-5 ליטר מיים אני כל 5 דקות בשירותים
האם זה באמת נכון? שאלה שנייה אם אני נמצאת במקום שייש מעשנים...עצם זה שאני מריחה את הסיגרייה האם זה מכניס לי שוב ניקוטין לגוף?? לדוגמא הלכתי למימונה אצל חברים, וכולם עישנו שם...גם סיגריות וגם גיונט, ואני ממש השתדלתי כמה שיותר להתרחק... בעיקרון הריח לא עשה לי כלום כאילו נהייתי אפטית לסיגריות...אבל הפחד שלי שעצם העובדה שכולם עשינו בחדר ואני היתי שם אז מן הסתם העשן נכנס לי לגוף ובגלל זה נהייתי אפטית ולא היה לי צורך לסיגריה בגלל העובדה שקיבלתי את הניקוטיין דרכם...האם אני טועה, אני רוצה לציין אני שבוע ללא סיגריות חוץ מפעם אחת שהיה בא לי סיגריה וכמו שהרגשה של בא לי סיגריה הגיעה ככה היא גם נעלמה ברגע ששתיתי מיים..וחוץ מיזה כל השבוע הייתי סבבה , גם בערב של המימונה לא הרגשתי שבא לי פשוט ממש "רחמתי" עליהם איך שהם נראים עם כל העשן ..זה מצחיק להגיד את זה במיוחד שאני סהכ שבוע ללא סיגריות, אבל ההרגשה שלי מעולה, ואני ממליצה בחום לכולם....אשמח לשמוע את תגובתך לשאלותיי תודה וערב מהנה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי מניקוטין
רמי רומנובסקי01/05/2008דורית מזל טוב על הפסקת העישון
שמח לשמוע שהפסקת ושאת מאושרת, כל הכבוד, המשיכי כך.
לשאלתך - מרבית הניקוטין עזב את הגוף כבר בימים הראשונים, תופעות הגמילה נעלמות לאחר יומיים ובאופן טכני אחרי כ 3 שבועות 99% מהניקוטין עוזב את הגוף.
אינני יודע אם מים עוזרים או לא, אך אין צורך בשתייה מרובה, שארית הניקוטין שנשארה לך בגוף היא שולית ואת כלל לא אמורה להרגיש אותה. עברת את תופעות הגמילה ומכאן המצב רק הולך ומשתפר.
אין חשש להיות בסביבה של מעשנים, כי הניקוטין איננו הבעיה האמיתית אלא התפיסה שלנו וההתמכרות המנטלית.
אם את מבינה שאת לא מוותרת על דבר ואינך מקנאה במעשנים אחרים אזי את במקום הנכון, המשיכי כך ומצבך רק יילך וישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא תקבלי הרעלת מים....
ליאור05/05/2008בהצלחה בכל אופן...עכשיו שוב תתחילי להריח יותר בכל יום שעובר..האוכל יהיה טעים יותר...ופחות תריחי בידיים בבגדים בשיער...אני הייתי ממליץ על שילוב של פעילות ספורטיבית מתונה...פחות קפאין ובכלל תזונה שמבוססת על ירקות אורז ופיצוחים...חג שמייח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)