מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יסורי גמילהשרית30/04/2008
שלום.
הפסקתי לעשן לפני בערך 10 ימים לאחר שקראתי את הספר.
ממש השתדלתי לקרוא אותו בראש פתוח כי אני מאד רוצה להגמל. אך לפי מה שהבנתי, בסיום הספר, אני אמורה לא לרצות לעשן, ואפילו להנות מייסורי הגמילה.
בסיגריה האחרונה בכיתי. (ולא מהתרגשות..) אני מבינה שפיספסתי משהו בקריאה. שאני כרגע כאילו נגמלת בשיטת כח הרצון. קשה לי מאד! אני מרגישה הקרבה! הבנתי שאני לא אמורה להרגיש ככה. השאלה אם כדאי לי לחזור על התהליך שוב, מהתחלה. וזה כולל לחזור לעשן?
אני רוצה לציין שכשאלן כתב לפני הסיגריה האחרונה, אם אתם מרגישים פספוס, הקרבה.. תקראו שוב את הספר לפני שאתם מפסיקים. לא היה לי כח, רציתי כבר להתחיל את הגמילה. אולי זה היה טעות, כי לא הייתי מוכנה.
לא אמרתי, אבל יסורי הגמילה שלי מתבטאים בדיכאון, חוסר מוטיבציה, חוסר ריכוז, ירידה דרסטית בביטחון העצמי, שגם הביא אותי לריב עם כמה חברים. שכמובן הוסיף לדיכאון..
אני מבינה שסיגריה רק מגבירה את התלות ויוצרת חוסר ביטחון. והיא לא באמת הפיתרון. אבל אולי הגמילה מחדש יכולה לסייע??
מאד קשה לי, ואני על סף שבירה. מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלחמה הפנימית
רמי רומנובסקי01/05/2008שרית שלום,
על פי דבריך את ללא ספק משתמשת בשיטת כוח הרצון שתופעות הלוואי שלה הן דיכאון, פגיעה בבטחון העצמי ודברים נוספים שתיארת. אך זו לא המטרה, הפסקת עישון היא דבר אחד אך חשוב מאוד בשביל לשמר את ההפסקה גם להיות "לא מעשן מאושר" ששלם אם ההחלטה שלו וכלל לא מרגיש אומללות או ויתור.
יש הבדל משמעותי בין העברת ידע בתהליך טכני של קריאה לבין הבנה והטמעה של רעיון או תפיסה שזהו תהליך פנימי ונפשי שמתרחש אצל כל אדם ואדם באופן שונה.
לפי מה שאת מתארת הבנת את הרעיון אך הגישה לא באמת השתנתה, את יכולה לקרוא שוב את הספר ולראות אם משהו משתנה. אם זה לא יעבוד תוכלי תמיד לפנות אלינו ונשמח לסייע לך, חלק גדול מהאנשים שפונים אלינו הם קוראי הספר שזה לא הספיק עבורם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמי, תודה.
שרית05/05/2008חשבתי על לקרוא שוב. השאלה אם לעשן תוך כדי, כמו ההנחיות? או שאני בשלב אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמי, אפשר תשובה???
שרית06/05/2008ממש קשה לי.. לא ענית לי אם לקרוא ת'ספר שוב עם הסיגריות, או חובה בלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה
רמי רומנובסקי07/05/2008שרית אם את לא מעשנת בכלל אז אני ממליץ לך לא לחזור, מכיוון שכבר עברת את תופעות הגמילה.
אם את מעשנת אפילו רק קצת אז תוכלי לעשן בזמן קריאת הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישנתי 1 לפני יומיים.
שרית08/05/2008נחשב???
כן, נפלתי.. אחרי שבועיים בלי סיגריות!!!
ולצערי גם נהניתי ממנה אפילו מאד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחשב
רמי רומנובסקי08/05/2008במקרים כאלה אני ממליץ לאנשים לחזור לעשן כרגיל ולהגיע לסדנת חיזוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שרית10/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)