שנה וחצי בלי סיגריות ופתאום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה וחצי בלי סיגריות ופתאום
    מיכל
    26/10/2015

נורא בא סיגריה. וזה בכלל לא גופני, זה שכלי-רגשי לגמרי. ולא כי קרה משהו מיוחד, רע או טוב - סתם ככה. וזה הכי מפחיד. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנה וחצי בלי סיגריות ופתאום - תגובה

רמי רומנובסקי
    27/10/2015

מיכל היקרה
    תודה על פנייתך אני שמח לשמוע שאת לא מעשנת
    ראשית אין מה לפחד אך חשוב להיות זהירים
    ככל שעובר זמן מהפסקת העישון אנשים שוכחים מה הפריע להם
    את התלות, הסרחון, הקושי הפיזי וכל הדברים הלא נעימים שכרורכים בעישון
    מצד שני ייתכן ואת מרגישה שסיגריה תתן לך משהו תספק איזשהו ערך כמו רוגע, הנאה, הפגשת שעמום או משהו דומה.
    אני ממליץ על כמה דברים שיוכלו לעזור
    1. הכיני רשימה של כל מה ששנאת בעישון תרשמי בצורה כמה שיותר מפורטת את כל הדברים שהפריעו לך בגוף ראשון בלשון עבר
    2. תזכרי שאין כזה דבר רק סיגריה אחת כשבא לך סיגריה שאלי את עצמך אם את רוצה לחזור לעשן עכשיו חפיסה או שתיים ביום כמה שעישנת לפני שהפסקת התשובה אמורה להיות ברורה
    3. תזכרי שסיגריה לא נותנת כלום אם תדליקי סיגריה היא סתם תהיה מגעילה בעיקר אם לא עישנת הרבה זמן,זה כמו הסיגריה הראשונה שעישנת. אבל מה שהיא כן תעשה זה לעורר בך שוב את הצורך לעשן כל שעה כי זה מה שסיגריה עושה גורמת לצורך לסיגריות נוספות וחוץ מזה כלום.
    4 אל תשקיעי אנרגיה במחשבות על למה אני רוצה לעשן זה סתם יתיש אותך גם זה לא משנה למה את רוצה מה שחשוב זה שקיבלת החלטה שאת לא מעשנת זו אית ההחלטות הטובות והחשובות בחייך אל תתני מקום לספק תחליטי ותדעי שאין אפשרות שתעשני וכך גם לא תייסרי את עצמך בספקות כי ספק זה הגורם העיקרי לסבל.

תשמחי שאת לא מעשנת ואל תקנאי במעשנים אין במה לקנא

בהצלחה

רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, רמי

מיכל
    11/11/2015

האמת היא שאני באמת שואלת את עצמי את כל השאלות האלה, כמו שלמדתי אצלכם, וזה עוזר. ההתקפי ה"בא לי סיגריה" הם באמת רגעיים (קורה פעם ביום בממוצע) וברור שלא אתפתה. התקווה שלי היא שיום אחד כבר לא "יבוא לי סיגריה" יותר. ואגב, מי שהכי עוזרת לי זו בתי בת ה-8 וחצי שליוותה אותי בכל תהליך הגמילה וכל הזמן אומרת לי ש"הדבר הכי טוב בסיגריות זה הציור על הקופסה".
    שוב תודה, ושיהיה רק טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו