כל הזמן חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל הזמן חוזר
    מישהו
    18/05/2008

היי,
    אני מסוגל להפסיק לעשן לשבועיים, לחודש, ואפילו לחצי שנה(הפעם האחרונה שהפסקתי).
    הבעיה, שאני כל הזמן חוזר לזה, משום מה אני לא מסוגל להתאפק וברגעים מסויימים וסיטואציות מסויימות אני שוב פעם חוזר לעשן.

מישהו הייתה בעיה דומה?
    והצליח לפתור אותה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן חוזר

הוספת תגובה

• חזרה לעישון

רמי רומנובסקי
    18/05/2008

התופעה שאתה מתאר היא שכיחה בקרב מעשנים והיא נובעת ממספר דברים:

1. זמן מה אחרי שמפסיקים לעשן שוכחים את כל הדברים שלא אהבנו בעישון, אין כבר את אותה תחושת מחנק תמידית, סרחון, פחד קיומי וכל אותם דברים שליליים שגרמו לנו להפסיק מלכחתילה.
    2. אנחנו אף פעם לא מתכוונים לחזור ולעשן קופסא ביום אלא סיגריה אחת, אך אותה סיגריה יוצרת שרשרת תגובות איטית או מהירה שבעקבותיה אנו מוצאים את עצמנו באותו מקום שהיינו לפני שהפסקנו.
    3. הנקודה החשובה מכולן - למרות שאנחנו לא מעשנים אנחנו עדיין תופסים את העישון כאקט מהנה שנותן לנו ערך כלשהו, על כן תמיד נשארת סיבה לחזור.
    כשמבינים איך בנויה מלכודת העישון, ניתן לא רק לצאת ממנה אלא להשאר בחוץ לתמיד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו