תופעת השמנה והפסקת עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת השמנה והפסקת עישון
    רותם
    14/07/2017

שלום לכולם
    הפסקתי לעשן מזה כחודש
    ההתחלה הייתה קשה אבל עברתי את זה ואין לי שום צורך או רצון בסיגריה.
    הבעיה שאני עולה במשקל בקצב רצחני 5 קג בחודש.
    1. אני לא אוכלת יותר כ 1000 קלוריות ליום
    2. לא אוכלת חטיפים וממתקים גם לא עוגות
    3. עושה פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע הכוללת ריצה, אירובי ועיצוב גוף
    למה אני ממשיכה להשמין...המשקל מאוד חשוב לי וזה גורם לי לרצות לחזור לעשן.
    האם יש פתרון או עיצה? האם נתקלתם בתופעה כזו?
    ומבקשת בכל לשון של בקשה אל תגידו זה לא הגיוני ולא יתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעת השמנה והפסקת עישון

הוספת תגובה

• שינויים בעקבות הפסקת העישון

רמי רומנובסקי
    16/07/2017

רותם שלום,
    האם שינית משהו בהרגלי התזונה שלך מאז שהפסקת לעשן?
    איך התחושה הכללית לגבי הפסקת העישון, האם את שלמה עם זה? האם את עדיין רוצה לעשן או מקנאה במעשנים?
    בד"כ יש קשר

אשמח לנסות לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בעקבות הפסקת עישון

רותם
    16/07/2017

שלום רמי ותודה על תגובתך
    לגבי שאלתך - אני שלמה עם ההחלטה לעשן, אבל כעת עם העליה
    במשקל עולים בי ספקות ורצון לחזור לעשן רק בכדי שלא אעלה במשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גורם לעלייה במשקל ואיך להמנע מזה

רמי רומנובסקי
    17/07/2017

היי רותם

בדרך כלל יש מספר גורמים לעלייה במשקל:
    1. חילוף חומרים - לגוף לוקח מעט זמן לאזן את עצמו מחדש ויש שינוי במטבוליזם שלא תביני. לא נכון עישון אינו מרזה או מדכא תאבון אבל עלולה להיות עלייה קלה במשקל של מספר קילו בודדים זה בדרך כלל מתאזן תוך זמן קצר
    2. פיצוי - זה הגורם העיקרי, מעשנים שהפסיקו מרגישים בעונש בגלל שהם רוצים לעשן ולא יכולים לעשות זאת והם מחליפים את הסיגריות באוכל, בדרך כלל מדובר על אוכל מנחם כגון ממתקים ופחמימות. זה גם לא עוזר ואפילו מחמיר את המצב, כי ברגע שצורכים הרבה סוכרים יש צניחה ברמת הסוכר ואנחנו כל הזמן מחפשים משהו מתוק כדי להעלות אותו שוב. מצב זה יכול להביא לעלייה משמעותית במשקל.

המפתח הוא לפני הכל בגישה להיות שמח בהפסקת העישון , לא לקנא במעשנים ולא להחליף את הסיגריות בכלום.
    לשמור על אותם הרגלי תזונה שהיו לך לפני שהפסקת לעשן ולא לנשנש בין הארוחות. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם בתקופה שיעשנתי הייתי אוכלת את הדבר הזה עכשיו? אם התשובה היא לא אז לא לגעת.
    סייג לכלל שלמעלה מתייחס לבוקר, בבוקר למעשנים לרוב אין זמן גם לעשן וגם לאכול הם יעדיפו לעשן - כך זה בהתמכרות היא משנה את סדר העדיפויות שלנו. כלא מעשנת זה טבעי שתרצי לאכול בבוקר, אני ממליץ בחום שתפתחי את הבוקר עם פירות על בטן ריקה בלי תוספות אחרות, זה גם משביע, לא משמין וגם עוזר לחילוף החומרים.
    הכי חשוב שתסירי את הספק שקיים בך ושבאמת תהיי שלמה עם ההפסקה, אם את כל הזמן חושבת לעצמך ״אם זה יימשך כך אני אחזור לעשן״ את משאירה לעצמך פתח לחזור ואין לכך שום הצדקה, אני בטוח שאם תסירי את הספק ותהיי ממוקדת בלטפל בכל עניין שעולה כגון העלייה במשקל את תצליחי כי אם הצלחת להפסיק לעשן אז השאר קטן עליך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רותם
    17/07/2017

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו