האם בסדנאת אלן קאר עושים היפנוזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בסדנאת אלן קאר עושים היפנוזה?
    טומי
    28/08/2017

אני מעוניין להפסיק לעשן ושמעתי שבשיטת אלן קאר עושים היפנוזה. האם זה נכון? והאם ניתן בכלל להפסיק לעשן בעזרת היפנוזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היפנוזה

רמי רומנובסקי
    28/08/2017

טומי שלום,

שיטת אלן קאר אינה מבוססת על היפנוזה, אלא על תהליך קוגנטיבי הגיוני שמטרתו היא קודם להבין שכלית איך עובד מנגנון ההתמכרות לסיגריות. הבנת המנגנון כשלעצמה משנה את התפיסה ואת הרצון לעשן ומביאה את המעשן למצב שהוא מאבד את הרצון (בלי קשר לנזקי העישון נושא שכלל לא עוסקים בו בשיטה). בסוף המפגש יש חלק של 20 דקות של דימיון מודרך שמטרתו לסכם את המסרים ולהעביר אותם גם לתת המודע, אבל לא מדובר על היפנוזה וזהו לא החלק הארי של התהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלן קאר לא היפנוזה? אז מה זה דמיון מודרך?

סתיו
    29/08/2017

דמיון מודרך והיפנוזה - מתוך ויקיפדיה.
    דמיון מודרך הוא שימוש בדמיונו של המטופל במהלך הטיפול. כאשר עבודה זו נעשית במהלך הטראנס ההיפנוטי, מדובר בהיפנוזה. כמו כן חשוב לציין שבהיפנוזה משתמשים בטכניקות רבות ומגוונות בנוסף לדמיונו של המטופל-המהופנט. לפיכך, קיימים שני מרכיבים המבחינים באופן ברור בין דמיון מודרך להיפנוזה:
    בהיפנוזה, היעזרות בדמיונו של המהופנט לשם טיפול נעשית רק במהלך הטראנס ההיפנוטי.
    שימוש בדמיון במהלך ההיפנוזה הוא רק דרך אחת לעזור למהופנט-המטופל.

אם כך אלן קאר זו לא היפנוזה? זו בהחלט היפנוזה ועוד ללא רשיונות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העיקר

רמי רומנובסקי
    29/08/2017

דמיון מודרך שונה מהותית מהיפנוזה ומשתמשים בו במאות סדנאות שנערכות בארץ ואפילו בבתי ספר ולא לא צריך לזה רישיון, להיפנוזה כן צריך. בסך הכל מדובר על תרגיל הקשבה בעיניים עצומות באורך רבע שעה שמטרתו להעביר מסרים לתת המודע . אבל כל הדיון הזה סוטה מהעיקר, אם אתם מחפשים טיפול גמילה מעישון באמצעות היפנוזה אלן קאר זו לא הכתובת, להבנתי היפזנוה זו גם לא שיטה שהוכיחה את עצמה מחקרית כאפקטיבית בגמילה מעישון. אלן קאר זו שיטה קוגנטיבית שעד היום נעזרו בה למעלה מ 30 מיליון איש וגם נערכו עליה מחקרים עצמאיים ובלתי תלויים המחקר האחרון שבוצע השנה על ידי ממשלת אירלנד הראה כי השיטה היא פי 2 יותר אפקטיבית מהשיטות המסורתיות לגמילה מעישון כגון סדנאות ותחליפי ניקוטין. מאחל לכם בהצלחה בכל שיטה שתבחרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדון רומנובסקי

סתיו
    29/08/2017

איך בדיוק אתה מסביר את זה שבאלן קאר בבריטניה השיטה משלבת היפנוזה, אפילו אלן קאר בעצמו בספרו מספר כי נגמל בהיפנוזה אם תתקשר למרכז שלכם בבריטניה ותשאל מהי שיטת הטיפול ? התשובה שתקבל היא -hypnotherapy ? הרי אלן קאר מטפלים בשיטה זהה בכל העולם? לא?.
    אתם כנראה לא מציינים את זה כי כאן בישראל להיפנוזה צריך רישיון ועל כן לדעתי אתם מעלימים את העובדה שאתם מטפלים בשיטה לא חוקית, ואם כבר מדברים על מחקרים, הרי הם נעשו בחול בהיפנוזה אז למה את נשען על תוצאותיהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהות הדיון

רמי רומנובסקי
    29/08/2017

אין לי כוונה להכנס לויכוחים אינסופיים כאן, המהות של השיטה היא שיחה הגיונית באורך 6 שעות ורבע שעה של דמיו מודרך וכן לשאלתך התאמנו את הסדנה לישראל כדי לעבוד לפי החוק. אם יש לך מחקרים על תוצאות גמילה מעישון בהיםנוזה את מוזמנת להעלות אותם כאן. לא ברור לי מה מהות הדיון, שאלתם אם אלן קאר זו היפנוזה התשובה היא לא, עובדה שמיליוני אנשים בעולם נגמלו רק באמצעות קריאת הספר והספר לא היפנט אותם. אם אתם רוצים לברר לגבי גמילה מעישון באמצעות היפנוזה אני לא הכתובת. אני מכבד כל שיטה שעוזרת לאנשים להפסיק לעשן שכל אחד יבחר מה שטוב לו. כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה שלי היתה באלן קאר. השכיבו אותה על מיטה

נוני
    29/08/2017

במצב של חצי שינה כזה וסוג של החדירו לה מסרים למוח. זה לגמרי נחשב היפנוזה. ובתכלס אסור לעשות את זה אם אין רשיון מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקר גס

רמי רומנובסקי
    29/08/2017

אתה מסתכן בהוצאת דיבה ולשון הרע שקול את דבריך, לא משכיבים על מיטה באלן קאר לא בארץ ולא בשום מקום אחר בעולם, אין לי מושג מאיםה אתם מביאים את השטויות האלה. לא מבין מה מטרת הדיון, יש לכם השגות על שיטת אלן קאר תבחרו שיטה אחרת, חושבים שמשתמשים בהיפנוזה תפנו למשרד הבריאות שיבדוק, אני סיימתי את הדיון אני כאן כדי לעזור לאנישם לא כדי להתווכח. הפורום הזה מיועד למי שיש לו שאלות או זקוק לטיפים לגמילה מעישון, אם יש לכם כאלה אתם מוזמנים להעלות אותם כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו