קושי בהפסקת עישון אחרי עשר שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהפסקת עישון אחרי עשר שנים
    תהילה
    23/12/2017

שלום לכולם,

לפני כחודש החלטתי להפסיק לעשן לאחר עשר שנים. בהתחלה היה לי הרבה מוטיבציה והצלחתי וזה גרם לי להרגיש מאד טוב. למרות זאת אני עדיין מאד מתקשה בסוף יום וממש בא לי את ה"סיגריה של סוף היום". בנוסף קשה לי לא לעשן אם אני שותה אלכוהול. זה מאד מפריע לי בתהליך של ההפסקה. אתמול שתיתי אלכוהול ולאורך הערב במקום להתעסק בבילוי עצמו התעסקתי וחשבתי הרבה על סיגריות. אשמח לקבל עצות איך להפסיק ולחזק את עצמי אחרי שיורדת המוטיבציה ההתחלתית של ההפסקת עישון

תודה לכולם ושבוע טוב,

תהילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך לא לחזור לעשן

רמי רומנובסקי
    25/12/2017

רקפת שלום

ראשית אני ממליץ לך לקרוא את הספר של אלן קאר הוא יכול לעזור לך מאוד לשנות את התפיסה לגבי סיגריות ולהתשחרר מהתלות הנפשית והרצון לעשן. בנוסף קחי בחשבון שברגע שאת מפסיקה לעשן את משתחררת ושוכחת את כל הדברים שהפריעו לך בעישון הריח, העייפות, התלות וכן הלאה. היום כשאת חושבת על סיגריה בא לך ״רק אחת״. כמה דברים שיכולים לעזור:
    1. תכיני רשימה של כל מה ששנאת בעישון אל תרשמי כותרות תפרטי על כל דבר ודבר תשאירי את הרשימה בהישג יד בזמן הקרוב ובכל פעם שאת חושבת על סיגריות תציצי ברשימה
    2. תזכרי שאין כזה דבר רק אחת ברגע שתדליקי סיגריה אחת את תחזרי לעדן כרגיל זה רק עניין של שמן
    3. בהמשך לסעיף הקודם כשאת חושבת על סיגריה שאלי את עצמך ״האם הייתי רוצה לחזור לעשן עכשיו חפיסה ביום״? במקום להתלבט על רק אחת
    4. אל תתני מקום לספק קיבלת החלטה נכונה וזו אחת ההחלטות הכי טובות שקיבלת בחייך, הספק זה הדבר היחיד שגורם לסבל, ברגע שתפסיק בהתלבטות גם תפסיקי לסבול

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו