מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות מנטלית ולא פיזיתעדי30/01/2018
היי אני עדי זו הפעם החמישית שאני מפסיקה לעשן בשנה וחצי האחרונות...
הפסקתי לעשן לפני 4 שנים אחרי 15 שנה של קופסא וחצי ביום. (הפסקתי לשלוש שנים) ולפני שנה חזרתי למעגל הרס... אחד הפחדים שלי זו בעצם החברים שלי הם כולם מעשנים...
הפעם האחרונה שהפסקתי לעשן הייתה ב-19
ביוני 2017 קצת לחצים של החיים ושוב הפעם נשברתי גם הפעם אני עושה את זה אני עם לב שלם... אני לא מעשנת שבוע ואני מאושרת
ביום שישי בצהריים נפגשתי עם חבריי המעשנים וקצת עמדתי שם לבד וכן עבר לי בראש שקצת בא לי אבל לא באמת כי אחת תוביל ל 30 ביום.
אין לי הרגשה של ויתור, יש לי החלטה לנשום
הבעייה שיש לי זה שקשה לי מנטלית ולא פיזי
מנסה להיזכר מהעשיתי בעבר כדי להעביר את זה ואני לא מצליחה
בכל מקום כתוב על הגמילה הפיזית ולא המנטלית...
וזה מה שבעצם הכי מפחיד
אני שומעת היפנוזות אלן קאר וגם דיקור סיני (שהצליח לגמול אותי בפעם הראשונה) ועדיין מחפשת תשובה על מה עושים בראש כדי לשנות את המחשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפן המנטלי
רמי רומנובסקי30/01/2018היי עדי,
כל הכבוד שאת לא מוותרת, לפעמים המפתח להצלחה בחיים זה היכולת להמשיך לנסות עד שמצליחים.
זה נורמלי לחשוב על סיגריות אחרי שאת מפסיקה לעשן הכל שאלה של על מה את חושבת אם את חושבת "בא לי לעשן ואסור לי" זה מסתכל, אם את חושבת על סיגריה ושמחה שאת לא מעשנת אז זו לא צריכה להיות בעיה.
כשאת חושבת על סיגריות תשאלי את עצמך - האם הייתי רוצה לחזור עכשיו לעשן חפיסה וחצי ביום? לא!
מה שנאתי למה רציתי להפסיק - תכיני רשימה של כל הדברים שהפריעו לך בעישון ותסתכלי עליהם כדי להזכר.
והכי חשוב אל תתני מקום לספק, ההתלבטות בין אם לעשן או לא לעשן זה מה שמייצר את הקושי, ברגע שאין ספק ואין התלבטות זה הרבה יותר קל.
מקווה שעזרתי, בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שכל מי שמפסיק
עדי31/01/2018היי רמי ותודה על המענה.
אני חושבת שכל מי שהפסיק לעשן עושה את זה מהחלטה אמיתית פנימית. כמו שאמרתי אני שמעתי אלן קאר אז נכון ששם אומרים שהם אומללים זה נכון...
אבל כדי לעמוד ולהגיד אויש איזה מסכנים זה תהליך קצת ארוך.
כי עד לפני כמה ימים גם אתה הייתה שם וכן הם מסתכלים עלייך בקינאה עכשיו
אבל עדיין יש משהו שגורם לך להרגיש שמשהו חסר שהם כולם עומדים שם..
אני לא אומרת שבא לי לעשן אבל אסור לי. אני אומרת שהפסקתי לעשן! ושאני הולכת בים ונושמת אני מאושרת מהחלטה!
אני חושבת שכמעט כל מי שהפסיק לעשן מבין למה אני מתכוונת
צריכים למצוא איזה משהו להקל על מפסיקי העישון מהפן המנטלי כי ״מפלצת הניקוטין״ מתה!!
אבל הראש לפעמים חושב
במיוחד שכל הסביבה שלך מעשנת...
משתדלת להיפגש איתם במקומות שאסור לעשן אבל להם נמאס
תחשוב על זה בתור מפעיל הפורום על מה עזר לך בהפסקה שלך
תטפלו במנטלי 😊
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עזר לי
רמי רומנובסקי31/01/2018היי עדי,
לפני שהפכתי למדריך באלן קאר הייתי מעשן והפסקתי לעשן שנה לפני אשתי כל הזמן ראיתי אותה ואת חברים שלי מעשנים ולא רציתי לעשן. לא חשבתי לעצמי שהם מסכנים (רוב הזמן, לפעמים כן) אבל בעיקר הייתי שמח שאני לא תלוי בדבר הזה יותר ולא התעסקתי עם זה יותר מדי, כי הייתי שלם עם ההחלטה. הראש חושב כל מיני דברים, זה שאני חושב משהו זה לא אומר שזה נכון. יש מחשבות נכונות ומקדמות ויש מחשבות לא נכונות ולא מקדמות. אני צריך לבחור את המחשבות הנכונות שגם מקדמות אותי וגורמות לי להרגיש טוב. הדבר היחיד שצריך להבין שהוא מהות של כל השיטה של אלן קאר הוא ש"כשאני מפסיק לעשן אני לא מוותר על כלום" ולצערי זה משהו שרוב המעשנים לא מבינים ואפילו להיפך. רוב המעשנים מרגישים שהם מקריבים משהו ברגע שהם מפסיקים לעשן וזה מה שגורם להם להרגיש אומללים. ברגע שאין ויתור או הקרבה אלא שחרור והבנה של חוסר התועלת המוחלט שבעישון, אז זה ממש קל להפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)