טוב, כתבתי פה בעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טוב, כתבתי פה בעבר
    אמיר
    27/05/2008

התעניינתי גם בקשר לסדנה
    קראתי את הספר , חיכיתי להרגיש איך במהלך הקריאה עובר לי הרצון לעשן ( מה שלא קרה) ואיזה 50 עמודים לפני הסוף הפסקתי
    זה היה לפני חודשיים
    התוצאה?
    אני מעשן כמעט כפול ....
    מה יהיה ? לא מסוגל להרים את הטלפון ולהרשם , לא מבין למה.
    וחוץ מזה הגעתי לאיזה פורום על הפרעות חרדה במסגרת עבודה אוניברסיטאית שאני מגיש וקראתי שהתפרסם מחקר חדש שדווקא מוכיח שהסיגריה משפיעה לטובה על חרדות (?! גם לי זה מוזר אבל ככה היה כתוב) וזה נתקע לי כמו אוטומט בראש
    כאילו אני מחפש תירוצים לא להפסיק
    ההרגשה כמו בכלא ושכאילו משהו מונע ממך לעשות את הצעד...
    עצות בונות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טוב, כתבתי פה בעבר

הוספת תגובה

• הפחד להפסיק

רמי רומנובסקי
    27/05/2008

שלום אמיר,
    הפחד שלך ברור ומובן, אותו פחד הוא זה שמונע ממעשנים רבים לעשות את הצעד וגורם להם מצד שני להתעלם מכל החסרונות הרבים שקיימים בעישון.
    נראה שהחוויה שלך מהספר לא היתה מוצלחת, לא נורא :) הספר הוא רק ספר וחלק גדול מהאנשים שמגיעים לסדנאות אלן קאר בארץ ובעולם הם קוראי הספר שלא הסתפקו בו.
    כמעשנים אנחנו יודעים שיש אין ספור סיבות הגיוניות לא לעשן אך אנחנו מגרדים כל תירוץ אפשרי להמשיך לעשן ולדחות את היום הנורא בו נצטרך להפסיק.

הסדנה מטפלת בדיוק בפחד זה, רוב האנשים שמגיעים אליה מגיעים מפוחדים וחצויים ולרוב יוצאים לא מעשנים מאושרים. הפחד זהה מאוד לפחד של אסיר שבילה את כל חייו בכלא ועומד לצאת לחופשי - אבל זה נורמלי להיות חופשי.

בכל מקרה תחשוב על זה בצורה הגיונית, שים לרגע את הפאניקה בצד - מה יש לך להפסיד?
    גם אם תחליט בסוף התהליך שאתה מעדיף להישאר מעשן, לא הפסדת כלום, ניסית בדקת לא הסתדר, לא נורא, גם לא תפסיד שקל.
    במקרה הטוב תגלה שיש דרך חכמה ומהנה לצאת מהמלכודת ולהשתחרר מהתלות, ובסוף תשאל את עצמך, אם זה כל כך פשוט, איך לא עשיתי זאת קודם....

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו