מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח להיגמל מסוכרגלעד16/10/2018
אני חולת מתוקים, כל היום יש לי קרייבינג למשהו מתוק. אני מבינה שזה מזין את עצמו ואני לא מצליח להפסיק עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוראים לזה התמכרות. לכן יש אובדן שליטה.
שחף אשכנזי16/10/2018קרייבינג הוא צורך עז להביא לידי סיום דרישה פיזיולוגית. הצורך הוא לסיים את הצורך. סוכר מעצים את הצורך בסוכר. לכן נשארים רעבים אליו כל הזמן. אפשר להוריד את הדרישה הפיזית לסוכר די בפשטות. הבעיה רחבה יותר, כי שיש להתמכרות הפיזית בעיקר משמעויות רגשיות, עקב האמונה החזקה ש"סוכר זה החיים." אז למה לי להפסיק עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה שלך
ראובן23/10/2018סליחה שחף, אני לא בטוח שאתה מבין את משמעות הדברים שאתה אומר.
"קרייבינג הוא צורך עז להביא לידי סיום דרישה פיזיולוגית"
התמכרות, או איך שאתה קורא לזה "קרייבינג" היא דרישה נפשית, לתוצאה שמתקבלת מהשימוש בחומר או בהרגל הממכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרייבינג/חשק יש צד פיזי וצד נפשי
שחף אשכנזי23/10/2018התחושה הפיזית מפוענחת במוח כצורך ואז המוח שמאמין בצורך מעצים אותו לידי חשק/קרייבינג. במילים פשוטות האמונה שסוכר פותר את ״בא לי משהו מתוק״ מעצימה את ״בא לי מהו מתוק.״ ככה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולמה זה קורה?
יאיר26/10/2018למה בדרך כלל מחליפים את ההתמכרות לסיגריה וניקוטין בהתמכרות למזון משמין - סוכר, קחת פחמימות פשוטות?
כי אתה אומר שניקווטין וסוכר לא פותרים את "בא לי". כי אולי אין פה "בא לי סוכר ואוכל משמין" כשעד אתמול לא בא לי בכלל. כי מזה באלי? לא בא לי סיגריה, אבל אני מתחרפן בלעדיה. וממש לא בא לי להיות שמן, כשעד לפני חצי שנה נראתי 10.
תראה, אתה יכול להגיד את זה למישהו שעושה דיאטה כל החיים. אבל זה ממש לא קשור להפסקת עישון.
כי הניקוטין נותן משהו וכשזה נשלל עוברים למשהו אחר (סוכר) שנותן בתמורה את אותו משהו.
ואת המשהו הזה צריך למצוא.
ואני עוד לא הבנתי...
איפה מצאת את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתמכרות, כלום מחליף כלום
שחף אשכנזי26/10/2018הטריק פשוט. הבנה רגשית מלאה שסיגריה היא כלום+שני כלים מאד פשוטים למימוש, מנתקים את ההקשר של סיגריה משלל אירועים בחיים כך שאין דרישה רגשית לאכילה במקום.
כמובן שהרבה פעמים קורה מה שהזכרת ואז כמובן צריך לפתור את זה באמצעות תהליך גמילה פיזי ורגשי מסוכר/אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)