לא מצליח להיגמל מסוכר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליח להיגמל מסוכר
    גלעד
    16/10/2018

אני חולת מתוקים, כל היום יש לי קרייבינג למשהו מתוק. אני מבינה שזה מזין את עצמו ואני לא מצליח להפסיק עם זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להיגמל מסוכר

הוספת תגובה

• קוראים לזה התמכרות. לכן יש אובדן שליטה.

שחף אשכנזי
    16/10/2018

קרייבינג הוא צורך עז להביא לידי סיום דרישה פיזיולוגית. הצורך הוא לסיים את הצורך. סוכר מעצים את הצורך בסוכר. לכן נשארים רעבים אליו כל הזמן. אפשר להוריד את הדרישה הפיזית לסוכר די בפשטות. הבעיה רחבה יותר, כי שיש להתמכרות הפיזית בעיקר משמעויות רגשיות, עקב האמונה החזקה ש"סוכר זה החיים." אז למה לי להפסיק עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה שלך

ראובן
    23/10/2018

סליחה שחף, אני לא בטוח שאתה מבין את משמעות הדברים שאתה אומר.

"קרייבינג הוא צורך עז להביא לידי סיום דרישה פיזיולוגית"

התמכרות, או איך שאתה קורא לזה "קרייבינג" היא דרישה נפשית, לתוצאה שמתקבלת מהשימוש בחומר או בהרגל הממכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרייבינג/חשק יש צד פיזי וצד נפשי

שחף אשכנזי
    23/10/2018

התחושה הפיזית מפוענחת במוח כצורך ואז המוח שמאמין בצורך מעצים אותו לידי חשק/קרייבינג. במילים פשוטות האמונה שסוכר פותר את ״בא לי משהו מתוק״ מעצימה את ״בא לי מהו מתוק.״ ככה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולמה זה קורה?

יאיר
    26/10/2018

למה בדרך כלל מחליפים את ההתמכרות לסיגריה וניקוטין בהתמכרות למזון משמין - סוכר, קחת פחמימות פשוטות?

כי אתה אומר שניקווטין וסוכר לא פותרים את "בא לי". כי אולי אין פה "בא לי סוכר ואוכל משמין" כשעד אתמול לא בא לי בכלל. כי מזה באלי? לא בא לי סיגריה, אבל אני מתחרפן בלעדיה. וממש לא בא לי להיות שמן, כשעד לפני חצי שנה נראתי 10.

תראה, אתה יכול להגיד את זה למישהו שעושה דיאטה כל החיים. אבל זה ממש לא קשור להפסקת עישון.

כי הניקוטין נותן משהו וכשזה נשלל עוברים למשהו אחר (סוכר) שנותן בתמורה את אותו משהו.

ואת המשהו הזה צריך למצוא.

ואני עוד לא הבנתי...

איפה מצאת את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהתמכרות, כלום מחליף כלום

שחף אשכנזי
    26/10/2018

הטריק פשוט. הבנה רגשית מלאה שסיגריה היא כלום+שני כלים מאד פשוטים למימוש, מנתקים את ההקשר של סיגריה משלל אירועים בחיים כך שאין דרישה רגשית לאכילה במקום.
    כמובן שהרבה פעמים קורה מה שהזכרת ואז כמובן צריך לפתור את זה באמצעות תהליך גמילה פיזי ורגשי מסוכר/אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו