מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבוצת תמיכהרוני י.04/08/2008
הסבר על קבוצת התמיכה היות והרבה אנשים שלא מכירים את הקבוצה רוצים לדעת וחייבים לדעת על הקבוצה, לפני שהם מגיעים, אז בכמה מילים ...... אם לא יהיה מובן, תמיד יהיה אפשר לפנות בטלפון..... הקבוצה כוללת גברים ונשים שמכורים בעיקר לסיגריות אנחנו נפגשים כרגע פעם בשבוע, ונמצאים בקשר טלפוני בשאר השבוע,(רק מי שרוצה) כדי לתמוך אחד בשני, לקבוצה אין מיסים או דמי חבר, אנחנו תומכים בעצמנו, החשיבות היא בהימצאות המעשן המכור בחברותא שלנו. כדי שנעניק ונקבל עזרה אחד מהשני בבעיה המרכזית שלנו והיא העישון הכפייתי (ואני רואה כמה מן הקוראים אומרים: אני....?!!!! כפייתי?!!!! לא! זה לא אני!, ולוקחים עוד סיגריה...) לקחנו את הפורמט של "ניקוטין אנונימוס" בניו יורק ומנסים לעבוד דרכו, מה שזה אומר, למי שמכיר... באותה הצורה של קבוצות 12 הצעדים, אמרנו מה שמצליח לאלכוהוליסטים, נרקומנים,מהמרים ואכלנים כפייתיים, יכול לעזור גם לנו בתור מעשנים, הקבוצה ישנם אנשים שנגמלו מהסיגריות, אנשים שהפחיתו המידה ניכרת וישנם כאלה שעדיין ממשיכים לעשן אבל הם בדרך, הדרישה היחידה שלנו כדי לבוא ולהיות בחברותא.. היא הרצון להפסיק לעשן באופן כפייתי או שבעצם להפסיק עם הניקוטין בכלל, הדגש הוא על הרצון להפסיק, הפגישה היא שעה בדיוק, מתחילים ב20:30 ומסיימים ב21:30 בכול יום שלישי, שיש מנחה מן הקבוצה שנגמל והוא/היא מספרים לנו במשך 20 ד' על תהליך הגמילה שלהם ונותנים מניסיונם ותקוותם, לאחר מכן יש סבב של 3 ד' למי שרוצה לדבר, אין חובה, עובר ספר טלפונים בנינו למי שרוצה שיתקשרו אליו מחברי הקבוצה, או הוא מוכן לתת את מס' הטלפון שלו בכדי שיתקשרו אליו, זו למעשה התמיכה שלנו לאחר הפגישה, יש מאמנים שהם גמולים מעל 90 יום שאפשר לפנות אליהם בשעת מצוקה כאשר רוצים להדליק את הסיגריה הראשונה זהו.... אז אתם מוזמנים..... להפסיד אין מה ... מקסימום שעה בלי סיגריה ורצון לעשן....... כול יום שלישי בשעה 20:30 בי" עירוני א' בתל אביב ליד הסינמטק הפגישות אינן כרוכות בתשלום, זו קבוצת תמיכה, שאנו עובדים לפי שיטת 12 הצעדים, שבסיסה בניו יורק טלפונים052-5477070 ממי, 050-6726872 דניאל 052-3715735 רוני, אם לא עונים לנסות שוב, לא להתבייש!) ומייל: [email protected] קווי אוטובוס : לא זוכר תבדקו חניה ביכורי העיתים, מול מפעל הפיס בתשלום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבו' תמיכה נהדר- תפיסה אחרת משלנו
אורית רוזן04/08/2008הי רוני,
ראשית אני רוצה לומר שאני מאוד מעריכה ומכבדת את הרצון לעזור אחד לשני, ולהיות שם ביחד.
זה מקסים בעיני, ואכן, כל בעיה ניתן לפתור באהבה ובנתינה הדדית.
יחד עם זאת, חשוב להבין שהתפיסה שלנו את העישון ואת מלכודת הניקוטין היא אחרת, על פי תפיסתנו, להפסיק לעשן זה קל, בהנחה שעושים זאת נכון, לא צריך את התמיכה והליווי הכל כך צמוד בהפסקת העישון.
התפיסה שלנו אומרת שלהפסיק לעשן הוא דבר נהדר שכל מעשן יכול לתת לעצמו, ואנחנו יכולים להוביל את המעשנים למסוגלות לפתח עצמאות כבר מהרגע הראשון. נכון, לאלה שזה לא קורה בסדנה הראשונה, יש לנו את הדרך לעזור וללוות אותם בעוד סדנאות, ולעתים אף בשיחות תמיכה.
ושוב, מעבר להכל,
הכי חשוב להפסיק לעשן
כמה שיותר בקלות יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)