שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מתי
    14/08/2008

שלום רב, אני מעשן סיגריה אחת ביום, אבל כשאני שותה אלכוהול אני מעשן אולי חצי קופסה בערב. ידוע לכם למה כששותים אלכוהול מעשנים יותר? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלכוהול וסיגריות

אורית רוזן
    17/08/2008

מתי שלום,
    שאלה חשובה אתה שואל, לתשובה כמה חלקים.
    התפיסה שלנו אומרת, והעובדות מאשרות את זה שוב ושוב, שכל עוד אתה מעשן, גם סיגריה אחת ביום, שגורמת לגירוי ניקוטין (כמו עקיצה טורדנית) קבוע בגוף, ומנטלית אתה תחת אותה השפעה (אם לא חמורה יותר... תנסה לדמיין את הגירוי כמו עקיצה שלא מגרדים כי הידיים קשורות). ואז, כששותים אלכוהול קורים כמה דברים:
    1. החושים מתקהים, ואם כשאתה לא תחת השפעת אלכוהול מפריע לך הריח, הטעם, והחנק והנזקים הנוספים של הסיגריות כשאתה שתוי אתה פחות מרגיש אותם.
    2. כדי לעשן כל כך מעט צריך להשתמש בכוח רצון, כי הנטייה של כל מעשן להגביר כמויות, ולגרד את הגירוי שוב ושוב, ואלכוהול מרפה את כוח הרצון ואת היכולת לשלוט.
    3. "הייתי שיכור"- הרבה פעמים תרוץ טוב.

לסיכום, השאלה שלך מאוד מאשרת את מה שאנחנו אומרים כל הזמן, שלעשן זה מאוד מוגדר, או כן או לא, כל מה שבאמצע, זה לגזור על המעשן חיים של התעסקות מטרידה ובלתי פוסקת בסיגריות,
    ומתוך זה הרעה משמעותית באיכות החיים
    אני מזמינה אותך להגיע אלינו, ולפטור את עצמך מעולו של זה לתמיד
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו