מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא מעשן כבר חצי שנהיובל07/09/2008
אורית שלום, בעקבות קריאת הספר הפסקתי לעשן במשך החצי שנה האחרונה , חשוב לציין שהחשק לסיגריה הגיע לעיתים רחוקות יותר ויותר ככל שהזמן עבר. היום אני מרגיש נקי נושם בקלות ונהנה מריחות. בזמן האחרון התעורר בי צורך להדליק סיגריה כי חשבתי "טוב, זה כבר לא עושה לי את זה כמו פעם לא יקרה כלום אם אני יעשה איזה סיגריה מידי פעם" ובאמת לפני חודש עישנתי סיגריה והאמת חשבתי שאני אהנה ממנה יותר. אך בכל זאת מידי פעם ,חשוב לציין לעיתים רחוקות,בא לי להדליק סיגריה. רציתי לשאול כמה נזק גורמת סיגריה בשבוע\חודש ? נ.ב מאז שהפסקתי לעשן חזרתי לעשות פעילות גופנית ואני שומר על כושר גופני גבוה באופן קבוע. תודה, יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעשן כבר חצי שנה
אורית רוזן09/09/2008יובל שלום,
חלק מהתשובה מצויה בשאלתך, "לפני חודש עישנתי סיגריה והאמת חשבתי שאני אהנה ממנה יותר..."
וזוהי מהות הבעיה, למרות שאנחנו לא נהנים מימנה (בשום צורה), המוח שלנו למד לחשוב מסיבות מטופשות כאלה ואחרות, שאנחנו אמורים להנות מהסיגריות.
עיקר הנזק שניגרם מסיגריות מזדמנות הוא מנטאלי ומחשבתי, שמחזיר אותנו כל פעם מחדש למצב שבו אנחנו משייכים לסיגריה הנאה, וכל עוד אנחנו לא מעשנים אנחנו מונעים מעצמנו הנאה- זה מצב לא נעים להיות בו.
מבחינה גופנית הנזק לא גדול כמו לעשן קבוע והרבה כל יום,
מה שכן, סביר להניח שהמזדמנות יהפכו לקבועות-
כי זוהי הנטייה של ההתמכרות לניקוטין בפרט, ולכל חומר נרקוטי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)