אני לא מעשן כבר חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא מעשן כבר חצי שנה
    יובל
    07/09/2008

אורית שלום, בעקבות קריאת הספר הפסקתי לעשן במשך החצי שנה האחרונה , חשוב לציין שהחשק לסיגריה הגיע לעיתים רחוקות יותר ויותר ככל שהזמן עבר. היום אני מרגיש נקי נושם בקלות ונהנה מריחות. בזמן האחרון התעורר בי צורך להדליק סיגריה כי חשבתי "טוב, זה כבר לא עושה לי את זה כמו פעם לא יקרה כלום אם אני יעשה איזה סיגריה מידי פעם" ובאמת לפני חודש עישנתי סיגריה והאמת חשבתי שאני אהנה ממנה יותר. אך בכל זאת מידי פעם ,חשוב לציין לעיתים רחוקות,בא לי להדליק סיגריה. רציתי לשאול כמה נזק גורמת סיגריה בשבוע\חודש ? נ.ב מאז שהפסקתי לעשן חזרתי לעשות פעילות גופנית ואני שומר על כושר גופני גבוה באופן קבוע. תודה, יובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מעשן כבר חצי שנה

הוספת תגובה

• לא מעשן כבר חצי שנה

אורית רוזן
    09/09/2008

יובל שלום,
    חלק מהתשובה מצויה בשאלתך, "לפני חודש עישנתי סיגריה והאמת חשבתי שאני אהנה ממנה יותר..."
    וזוהי מהות הבעיה, למרות שאנחנו לא נהנים מימנה (בשום צורה), המוח שלנו למד לחשוב מסיבות מטופשות כאלה ואחרות, שאנחנו אמורים להנות מהסיגריות.
    עיקר הנזק שניגרם מסיגריות מזדמנות הוא מנטאלי ומחשבתי, שמחזיר אותנו כל פעם מחדש למצב שבו אנחנו משייכים לסיגריה הנאה, וכל עוד אנחנו לא מעשנים אנחנו מונעים מעצמנו הנאה- זה מצב לא נעים להיות בו.
    מבחינה גופנית הנזק לא גדול כמו לעשן קבוע והרבה כל יום,
    מה שכן, סביר להניח שהמזדמנות יהפכו לקבועות-
    כי זוהי הנטייה של ההתמכרות לניקוטין בפרט, ולכל חומר נרקוטי אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו