מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני לא מעשן כבר שנה .שלום12/09/2008
אני לא מעשן כבר שנה .עישנתי 30 שנה 2 חפיסות ליום
אומרים שאם הזמן הצורך לעשן נמוג . אני חושב שלא .
בימים אלו אני מתלבט עם לחזור לעשן .האמת שכבר כמה ימים זה לא יוצא לי מהראש.
אבל האמת זה מפחיד לחזור .כול כך היה לי קשה בהתחלה להפסיק לעשן .והרי רציתי להפסיק לעשן
ושמחתי שאני לא מעשן . והיתי גאה בכך שאני לא מעשן אז מה השתבש
איפה נעלמה הגאווה שאני לא מעשן . התחושות של הארה פנימית ואושר שאני לא מעשן .
התחושה שהצלחתי להתגבר על זה סוף סוף לאן לאן זה נעלם ?איפה המדליות והעידודים שקיבלתי בהתחלה?
הכול כול כך מסובך או שאני עושה את זה מסובך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לעשן
רמי רומנובסקי17/09/2008הי שלום
התופעה שאתה מתאר הי די שכיחה
אחרי שנה שהפסקת לעשן נעלמה הגאווה שבהפסקה ותחושות השיחרור שמאפיינות את התקופה הראשונה. אותה גאווה ואותן תחושות נובעות בעיקר מסיום הסבל, התלות, השעבוד ותופעות הלוואי המנטליות והגופניות הכרוכות בלהיות מעשן.
עבור מרבית האנשים (הלא מעשנים) אותן תחושות הן טבעיות ונורמליות, כמו גם עבורך היום. לדעתי פשוט שכחת איך הרגשת בתקופה שעישנת. נסה לענות לעצמך בכנות על 3 השאלות הבאות
1. איך הרגשתי בתקופה שעישנתי - פרט את כל ההיבטים בחייך כמעשן - גם תופעות הלוואי הגופניות וגם השעבוד, התלות וחוסר היכולת להפסיק
2. מה תרוויח מלחזור לעשן - אם אתה מבין היטב את אשליית ההנאה שבעישון התשובה לכך היא: כלום! שוב דבר!
3. האם אתה באמת רוצה לחזור עככשיו ולעשן 2 קופסאות ביום, כל יום, כל היום, למשך שארית חייך, מבלי שאי פעם תוכל להפסיק? חשוב שלא תשלה את עצמך שתוכל לחזור לעשן פחות מכך, אולי תתחיל במעט אך תוך זמן קצר תחזור לאותה כמות.
בהסתכלות כנה וישירה על תופעת העישון אלו השאלות החשובות והנכונות ואם תענה עליהן בכנות לעולם לא תדליק עוד סיגריה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)