מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה בכלל לא כ"כ קל!סמדר01/10/2008
בוקר יום מספר שלוש בלי סיגריות. כיביתי את הסיגריה האחרונה ביום ראשון ב-10 בלילה ונדרתי נדר שלעולם לא אדליק יותר סיגריה בין אם יהיה לי קל או קשה. יום מספר אחד היה רכבת שדים של דקות שנמתחות לשעות ארוכות של פאניקה וערפל וחוסר ריכוז ורצון עז לישון ולהיעלם עד יעבור זעם. בארבע אחה"צ הוקל מעט - ופתאום זה כבר לא היה כ"כ נורא, רק גלים שהולכים ובאים אחת לעשר דקות או חצי שעה, שאיתם היה ממש קל להתמודד בעזרת משפטים כמו: "אני לא הולכת להאכיל את המפלצת הקטנה שבתוכי , אני רוצה להרוג אותה!" או "זה לא שאני רוצה סיגריה עכשיו, מה שאני רוצה זה את מנת הניקוטין שתרגיע את אי הנוחות הנוראית הזו שאני חשה!", או בכמה נשימות עמוקות ומטהרות. אחרי 30 שנה של קופסא וחצי ביום הסיגריות לא חסרות לי ביד, הקפה מאוד טעים גם בלי סיגריה, אפשר לאכול בלי סיגריה אחרי, ואני גם לא מתגעגעת לעשן, ולסירחון, ולצריבה בגרון, אבל לומר שייסורי הגמילה הפיזית הם קלים וכמעט שלא מורגשים זה ממש לא נכון. היום השני היה הפוך, הבוקר היה קל יחסית, ולקראת אחה"צ התעורר בי חוסר שקט שלא עזב אותי , לא משנה מה עשיתי, או מה אמרתי לעצמי. מאה פעמים חשבתי על ללכת לקנות סיגריות ולגמור את כל הסיפור - רק המחשבה על זה שאני הורסת לעצמי את מה שכבר השגתי, והמחשבה על כך שאני מדברת שטויות כי זה בדיוק מה שהמפלצת הקטנה שבתוכי רוצה - עוד מנת ניקוטין כדי לתפוס אותי שוב ולהכניס אותי שוב למעגל הקסמים הנוראי הזה - מנעו ממני לעשות זאת. אני לא חושבת שמשהו באופן שבו אני מבינה את הדברים או מיישמת אותם הוא לא נכון - אני חושבת שהימים הראשונים האלה שבהם הגוף מתנקה מהניקוטין הם באמת מאוד מאוד לא פשוטים. אני לא מרגישה מאושרת. אני לא מרגישה חופשיה. אני בעיקר מרגישה מאוד לא בטוחה ביכולת שלי לסבול את התסמינים הפיזיים האלה. לפעמים זה כ"כ לא קל שהדבר היחידי שנותר לי לעשות הוא פשוט לבכות ולפרוק את התסכול. אני רוצה להיות מסוגלת לסבול אותם, ולעבור את התקופה הזו. אני רוצה לא להרגיש את התחושות הפנימיות האלה, את המפלצת הקטנה שבתוכי שצורחת ורוקעת ברגליה ומבקשת את מנת הניקוטין שלה, אני רוצה שהיא תמות. והאמת - אם הייתי יכולה הייתי גם הורגת את מי שנתן לי את הסיגריות הראשונות שלי, וצחק על הסחרחורות שלי והבחילות שלי והבטיח לי לזה יעבור.... אולי אני פשוט חלשה ביחס לאנשים אחרים. ואולי, מכיוון שזו הפעם הראשונה (והאחרונה) בחיים שלי שאני מפסיקה לעשן, אין לי למה להשוות, ואולי בדרך אחרת זה היה הרבה יותר קשה.... אני לא יודעת - אני רק רוצה להמשיך להרגיש בדיוק כמו עכשיו, מול המחשב, עם הקפה, בשקט ובנחת, כשהמפלצת ישנה ושותקת ולא מכאיבה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר היקרה
אורית רוזן01/10/2008סמדר שלום רב,
מזל טוב, אשרך. המפלצת כבר איננה, המטרה הושגה.
ראשית אני רוצה לומר לך שבאמת נוגע ללב הכנות והרצינות שלך עם התהליך.
כמו שאמרתי, מפלצת הניקוטין כבר מאחורייך, כל מה שנותר זה להנות מזה !!!!
אל תתני לשטיפת המוח שאומרת שעלייך לעבור תקופה קשה, להכריע. יכול להיות שסף הרגישות שלך
גבוה יחסית, אך חשוב לציין שגם אם כן, השיא כבר בעברך.
כעת הבחירה היא חדשה, האם להתייסר או להנות מההפסקה, וגם אם תחושי תחושות שמזכירות
את תסמיני הגמילה מניקוטין, תמיד תזכירי לעצמך, שנתת לעצמך את המתנה הנפלאה ביותר שיכולת
לתת, ברחת מכלא הניקוטין, ואיזה ברת מזל שאת :-), הפסקת להרעיל את עצמך באופן קבוע.
וכך תוכלי להנות מכל שאר הדברים הבאמת מהנים בחיים.
שנה נהדרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על מילותיך אורית
סמדר02/10/2008חיזקת ועודדת אותי בנגיעה אחת רכה.... נראה לי שאת אכן צודקת וששיא הקושי כבר מאחורי. (אני מפחדת לומר את זה בקול רם שלא לפתוח פה...;-)) אתמול היה יום ממש לא קשה באופן מאוד מפתיע, וכנראה שלכאלה ימים התכוון המשורר באומרו "קל להפסיק לעשן". כן, יש רגעים שפתאום עוברת בראש מחשבה "סיגריה!" (לפעמים אפילו בלי סימן קריאה...), אבל היא חולפת בסך אם רק מרשים לה. אני חושבת, שכפי שכתבת, מאוד חשוב שאזכור להזכיר לעצמי שברחתי מכלא הניקוטין.... זה רק שכרגע אני עדיין בורחת ועלי לוודא שאלה שרודפים אחרי לא ישיגו אותי לחבוש אותי (וגם לכבוש אותי) מחדש. אני מתארת לעצמי שככל שיחלפו הימים ארכוש ביטחון חדש בעצמי ועם עצמי וארגיש שאכן נתתי לעצמי מתנה ושהיא שלי בזכות ולא בחסד, ובעיקר, שאף אחד לא יוכל לקחת אותה ממני. אז הפסקתי להרעיל את עצמי באופן קבוע - וזה אכן נפלא! אני מאוד מאושרת על כל יום שעובר שבו שאני לא משועבדת למקלות העשן האלה ששלטו בחיי. אני מאושרת שהילדים שלי נושמים אויר נקי. אני מאושרת להיות להם דוגמא חיובית לא רק במילים. ואני מאושרת לשמוע שבעלי מדווח שכשאני ישנה אני כבר לא נוחרת והנשימות שלי שקטות ונקיות. ואני מאושרת להיווכח שעם כל כמה שפחדתי זה אכן אפשרי, כי נראה שכל יום זה קל יותר מהיום שהיה לפניו. שוב, רוצה לומר לך הרבה תודה על החיזוקים והאכפתיות ועל היד ששלחת לגעת... סמדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאההה.... ושנה טובה ונהדרת גם לך :-)
סמדר02/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביום ה-10 לבריאה: ויהי אור!
סמדר10/10/2008אני כותבת כשאני כבר ביום ה-12 שלי כלא מעשנת, ורציתי לספר שאני (רוב הזמן) מאוד מאושרת. (וחשוב לציין שלזה שאני לא מאושרת כל הזמן אין שום קשר לסיגריות. מסתבר, שאני אנושית...!) אני ה-מ-ו-מ-ה ודי מתקשה להאמין שאני היא זו שכותבת את את צמד הזה: "לא-מעשנת" ו-"מאושרת" ביחד, ובאותה נשימה - אבל האמת היא שזה מה שאני מרגישה. ביום ה-10 שלי, ערב יום כיפור, תוך כדי ההתרוצצויות הרגילות שלפני שנכנס החג, שמתי לב פתאום לאנשים שמעשנים ברחוב, במכוניות שלהם, בפתחי חנויות וכיוב', ולא האמנתי ל"שמוע" את מחשבותי שלי עצמי. כל מה ש"שמעתי" את עצמי חושבת היה: איזה מסכנים הם! תראי איך הם צריכים לעמוד שם בחוץ ולנשום את העשן הקטלני הזה... אני ממש מרחמת עליהם שהם עדיין עבדים/שפחות למפלצת הניקוטין! בחיי. אחרית הימים. מדהים, לא? טוב, אני נדהמתי מעצמי. ואח"כ, שטף אותי גל גדול של אושר ושמחה, וחייכתי מאוזן לאוזן (בטח נראיתי די מוטרפת לאנשים מהצד... אבל מה'כפת לי...), ואם לא הייתי עדיין צרודה משנים של עישון הייתי גם מתחילה לשיר, כי זה בדיוק מה שהתחשק לי לעשות. אז כשנכנסתי לאוטו, פתחתי את הרדיו בקולי קולות, וקרקרתי ככל יכולתי, מופתעת לגלות שאני מצליחה להגיע לטונים שמזמן לא הגעתי אליהם. האם גם גבהתי? מה... הפסקת עישון משפיעה גם על הגובה? מאושרת ומחבקת את כולכם... סמדר :}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)