שאלה בדרך הקלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בדרך הקלה

למנחי אלן קאר שלום הנקודה של הרצון והמחשבה מאוד מבלבלת ואכן המלכודת הפסיכולוגית מאוד מאימת כרקע : עד לפני יומיים הייתי מעשן מושבע סדרתי ופונדמטליסטי האמת שכמה זמן מנסה לחזור בשאלה בעזרת הספר ולפני יומיים עישנתי תאחרונה מהסדנא נמנעתי בשל מחירה הגבוה-כן מכור לסגריות ולא לסדנאות ולכן ההימנעות אהבתי לעשן והיו לי סיפורים ארוכים מיצירתיות ועד מילוי ריקנות תסכולים חסכים וחסרים בגרויים עם כל ההגיון והוודאות שמדובר במשענת קנה רצוץ ובתחליף מעוור ומשקר הרי זה בדיוק הצד הלא הגיוני הממכר שממשיך לשלוט במחשבה מאמין גדול בכך שהכל בראש ומכאן האמונה בדרך של אלן קאר אך מכאן גם השאלה איך אפשר לשלוט במחשבה - למיטב ידיעתי זה בלתי אפשרי-היא מעולם לא היתה שלי בעצם היא חושבת אותי כלומר איך לחשוב שכיף לי להיות לא מעשן כשעמוק באמונתי כל זהותי וכל הוויתי מחוברות לפולחן העישון ואחרי שלושים וכמה שנים של אמונה שהעישון מפצה על מחסורי איך אתחיל להאמין שאלוהי השקר הצרובים כתותפות בידי הם מיותרים וכולאים האם לא היה צריך לטפל בחסכים האמיתיים ואם קיים אותו צורך בפיצוי/תחליף ואני אחסום אותו האם זה לא יזמין סימום אחר או חס וחלילה קריסה ומחלה כלשהיא של כשל אמוני בשל חוסר במשענת ואף שתהיה שקרית האם בסדנא יש שטיפת מוח אפקטיבית שמביאה לאותה הארה ואושר של היות האדם לא מעשן כי בספר אחרי ההסברים והעצות נותרת אותה הארה כנס לא מובן במיוחד אחרי ההבנה שמדובר במפלצות שהבנה והפחדה לא מסיעות בהכחדתן אני חושש להיות מקוטלג כמפסיק עישון ב"כוח רצון" שכן עודני מאמין שאם העישון לא היה מזיק ופוגע בבריאות הייתי ממשיך בשמחה להיתמכר-שאר הסממנים של הפולחן לא ממש מטרידים אותי ההיגיון אומר לי להפסיק לעשן הגוף שלי כבר נישחק מהרעל האמת שכמו שנכתב זה היה קל פיזית ולאומת זה- זה הולך ונהיה קשה נפשית ועוד דווקא על רקע הרגשה פיזית משופרת החשק בדקדוק הקטן בגרון במילוי הראות ובנשיפה באותו טכס אינטימי בניהולי האוטונומי הוא לא רק שלא עובר אלה רק מתגבר ובטח נאמרו שטויות ושקרים ופאנטזיות הזויות מהנ"ל בקיצור ע"פ החוויה שלי הקלות היא בנכונות לקפוץ למים כלומר הנכונות להפסיק לעשן ואכן פיזית זה קל אך נפשית פסיכולוגית זה ממש לא קל אולי בלתי אפשרי אם המאבק ימשיך ועוצמתו תיגבר העסק ישבר בתוספת דיכאון ופחד מכופל אלגורית המים באמת לא כל כך קרים קצת מתרגלים אבל כמה זמן אפשר להיות במים כבר בא לצאת ליבשה ולעשן סיגריה כמה אפשר להילחם בעצמך ועוד ללא עזרת המשענת הרצוצה אשמח לתשובה ולעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בדרך הקלה

הוספת תגובה

• שאלת הדרך הקלה- לגיל

אורית רוזן
    07/10/2008

גיל שלום,

ראשית אני מברכת אותך על הצטרפותך ללא מעשנים, כעת המשימה היא להיות מאושר מכך.
    אני מאוד מתרשמת מהגילוי לב, ומהעושר שבו אתה מתאר את שעובר עליך, יחד עם זה, עצתי אליך שתסתכל על כל הדברים שאתה כותב, ותבין, כל אותם דברים הם תוצאה חמורה של שטיפת מוח שאומרת: 1. שבעישון יש תועלת והנאה אמיתיים
    2. שתעבור תקופה קשה אם תפסיק להשתמש בסם.

שני הדברים הם שקרים אכזריים שגרמו לך ולעוד מיליונים אומללים בעולם (גם לי 25 שנה)
    להמשיך לצרוך את מקלות הרעל, למרות הידיעה שזה לא הגיוני ומרושע לעשות את זה.

תנסה לבודד את עצמך ואת עניינך האחרים שלא קשורים לעישון, ותבין, שמה שאתה מתאר הוא התופעה
    שכל המעשנים/ המכורים סובלים מימנה, לא משהו אישי.!!!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו