מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי ונדודי שינה..עוד ארוכברק07/10/2008
יום: שני תאריך: 07.10.08 7 ימים בלי סיגריות!!!! מתוך גל כסתות וכרים התעוררתי הבוקר בתחושה מטרידה, עליה לא יכולתי לשים את האצבע. מזוית החלון נכנס אור של בוקר, ומיד זיהיתי כי מדובר באחד מן האורות הראשונים בצד הצפוני של כדור הארץ. בבוז קמתי ממטיתי, מטריס על כך שהתעוררתי הרבה לפני שתכננתי, במיוחד בימי החופשה, ומתחיל לתהות ולנסות ולהבין למה.. תופעות לוואי..כעת משתם שלב העייפות, עברנו לשלב ערנות היתר. כמה נפלא לחוות על בשרי את כל תופעות הלוואי האפשריות עם הגמילה ממקלות הניקוטין..בפורמים השונים מספרים לך שאולי תכאב קצת הבטן, ואולי תרגיש עייפות, ויכול להיות וכלל לא בטוח שתחווה אי אלו נדודי שינה..אה כן והייתה שם אחת שסיפרה שהיא לא מצליחה לחרבן כמו פעם..וכאן אני שואל...איך זה שכוכב אחד נופל?מדוע עליי נגזר לחוות את כל התופעות המוזכרות לעיל, בעוד אחרים מדווחים על תופעות של אולי וכנראה ויש סיכוי.. או כמו שאמרה ירדנה- יש ונדמה ועדיין לא דיברתי על מפלס העצבים הגואה, על הרצון לחנוק מישהו? על העובדה שהפכתי מסוכן אפילו לעצמי להמצא בסביבתיי.מנצל פורום זה להתנצל בפני בן זוגי- ומבטיח להענות לניסיונות הריסון שלו כלפי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברק היקר
אורית רוזן07/10/2008ברק שלום רב, ברכותי על היותך לא מעשן!!!
חשוב לי לציין שמה שאתה סובל מימנו, זה לא כל תופעות לוואי, אלא תופעה אחת שמשפיעה על כל השאר. הפחד שאתה אמור לעבור תקופה קשה, הוא זה שמשפיע על כל שאר הדברים.
אחת הבעיות החמורות של המעשנים שהם מתעסקים המון עם הסיגריות, והבעיה היא שגם כשהם מפסיקים הם ממשיכים להתעסק... זה לא כזה מעניין לדבר על סיגריות כל הזמן, אם תחשוב על זה, ועוד יותר חשוב, בטח ובטח אחרי שהניקוטין כבר עזב את הגוף.
וכל אלה ניגרמים מהשטיפת מוח שאומרת שאנחנו אמורים לעבור תקופה קשה כשאנחנו מפסיקים.
אני מבקשת מימך בכל פעם שאתה חושב על סיגריות להזכיר לעצמך שברחת מכלא, ואיזה כיף להיות חופשי. ואח"כ לחזור לעניינים של החיים הבאמת מעניינים.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא להכיר: רחמים יצחקי, סימפטום חדש!
סמדר07/10/2008הי ברק, מניסיוני קצר הימים (יום תשיעי לבריאה...), רציתי לספר לך שהזמנים הכי קשים שלי -- אלה שבהם אני מתבוננת בשעון ורואה 12:15 ואחרי שעה זה 12:16, שאגב, הולכים ומתמעטים עם כל יום שחולף... -- הם אלה שבהם אני לא שמה לב ורחמים יצחקי קופץ לביקור. רחמים יצחקי מתיישב עלי ובוכה נואשות, ומרחם על עצמו במקצועניות ראויה לקנאה. וזה מדבק. ואז גם אני נורא מרחמת על עצמי, ולפעמים אפילו בוכה יחד איתו. ורחמים יצחקי הוא כזה שתלטן. ואם לא שמים לב לא נשאר מקום לשום דבר אחר חוץ מרחמים עצמיים. ואז לא רק שעצוב נורא, גם קשה נורא. אז תגיד לרחמים יצחקי ללכת! תגיד לו שלא מתאים לך לטבוע ברחמים עצמיים, ושדוקא מתאים לך להתמקד בדברים האחרים, למשל: 1. בזה שהפסקת להרעיל את עצמך באופן קבוע. זה משפט המחץ של אורית - שאימצתי מיידית, ושאגב, נותן נוק-אאוט מיידי לרחמים יצחקי (הוא אף פעם לא מוכן אליו ואף פעם אין לו תשובה מוחצת!). 2. בזה שמותר לך שיהיו לך תסמינים גופניים של גמילה מניקוטין - ויסלחו לי רמי ואורית... -- גם אם רמי ואורית אומרים שלא צריך שיהיו לך. יחד עם זאת, זה שיש לך תסמינים גופניים של גמילה מניקוטין עדיין לא עושה אותך מסכן, או ראוי לחברתו של רחמים יצחקי... לא עדיף להסתכל על התסמינים הגופניים האלה ולומר לעצמנו: "איזה כיף שהגוף שלי מתנקה מהרעל הזה!", "איזה כיף שהמפלצת שלי מפרפרת את פרפורי הגסיסה שלה!"... 3. בזה שאתה כבר לא מסריח, והבית שלך כבר לא מסריח, 4. בזה ושאתה יכול לקחת אויר מלוא הריאות בלי להחנק ולהשתעל, 5. בזה שברחת מכלא הניקוטין, (עוד משפט מחץ של אורית) 6. ובזה שנתת לעצמך מתנה נהדרת! (כנ"ל) זה עוזר לי - מקווה שיעזור גם לך. גמר חתימה טובה - סמדר :}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק דבר אחד חשוב
אורית רוזן07/10/2008מאוד מרשימה אותי ההפנמה העמוקה שלך את הדברים סמדר,
רק דבר אחד, גם רמי וגם אני לא אומרים שאין תסמינים בכלל, מה שאנחנו אומרים הוא שהחלק הפיזיולוגי יכול להתבטל בקלות, ואפילו לא תרגישו אותו, אם ברמה התפיסתית ומחשבתית אתם במקום הנכון לגבי הסיגריות. ומצד שני, אם עדיין מוחכם מלא בתפיסות שמקשות על ההפסקה, תסמיני הגמילה עלולים להתעצם.
כל מה שאנחנו אומרים הוא שעוצמת התחושות הפיזיות מושפעת באופן ישיר ממה שאנחנו חושבים על העישון.ומרמת הפאניקה שהמחשבות מעוררות
גמר חתימה טובה ושנה נהדרת :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)