אלכוהול וסיגריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלכוהול וסיגריות
    דני
    16/10/2008

שלום אני הפסקתי לעשן כחודשיים לפני השיחרור שלי,לא עישנתי כשנה וחצי,חזרתי לעשן במשך כשלושה חודשים בטיול בדרום אמריקה, וכיום אני לא מעשן כחצי שנה. החזרה לעישון בזמן הטיול נראתה לי טיבעית מעצם העובדה שהייתי בטיול ארוך שבו ניסיתי לחוות כמה שיותר , וגם עזרה לי להיזכר למה אני שנאתי להיות מעשן.זה מסריח. השאלה שלי היא בנושא עתיק יומין כמו הסיגריות עצמן - הקשר בין סיגריות לאלכוהול. אני בן אדם שאוהב לשתות,במיוחד כשאני יוצא לבלות..קרה לי,אפילו בזמן שכבר לא עישנתי שנה רצוף,שהייתי לוקח סיגריה ממישהו במסיבה,כשאני בהשפעת אלכוהול, מעשן שתיים-שלוש שכטות ומעיף את הסיגריה.זה קרה לי יותר מפעם אחת. חשבתי על הנושא כבר כמה פעמים בעצמי,ויש כמה אפשרויות לפי דעתי:פשוט הייתי שיכור ולא שמתי לב למעשיי,יש בי (כמו אצל רוב המפסיקים) עדיין רצון כלשהו לחזור לעשן או פשוט קשה לי להתמודד עם הדחףהעצום לרצות לעשן כשאני שותה אלכוהול. רציתי לשמוע מה יש לכם להגיד בנושא,ואם יש לכם המלצות. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול וסיגריות

הוספת תגובה

• ניקוטין ואלכוהול

רמי רומנובסקי
    16/10/2008

דני שלום,

אין קשר כימי יוצא דופן בין אלכוהול לניקוטין. מה שקורה לך הוא אופייני, הפסקת לעשן ולמיטב הבנתי אתה שבע רצון ממצבך, אך כשאתה יוצא לבלות אתה מסתכל מסביבך ורואה אנשים אחרים מעשנים ושותים ונראה לך שהם נהנים ממשהו שלך אין. לכן בהשפעת האלכוהול ובחוסר שיקול דעת אתה לוקח כמה שאיפות מגלה שזה מגעיל ומכבה.

שים לב שכך אנשים בסופו של דבר חוזרים לעשן. חשוב להבין ולזכור שאתה לא מפסיד שום דבר, כולנו גדלנו לשטיפת מוח תרבותית של חברות הטבק שמקשרת בין עישון לשתייה ובילוי.
    הסיבה האמיתי שבגללה אנשים מעשנים בזמן שהם שותים היא שבתור מעשנים הם אינם מסוגלים להינות משום בילוי חברתי אלא אם כן הם מקלים על המצוקה הנפשית שנגרמת כתוצאה מההתמכרות לניקוטין. ברגע שהם מדליקים סיגריה המצוקה פוחתת ולכן הם מפרשים את השיפור הזמני במצבם כהנאה.
    אולם לא מעשנים אינם סובלים ממצוקה זו ועל כן הם מסוגלים להינות הרבה יותר מבלי הצורך לחנוק את עצמם תוך כדי.

זכור תמיד איך הרגשת בתקופה שעישנת ושאנשים לרוב חוזרים לעשן בלי כוונה כתוצאה מסיגריה "חד פעמית".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פלוס עוד שאלה

דני
    16/10/2008

אחלה של תשובה. עזרתי לי לחבר עוד כמה דברים בראש שלי בקשר לעישון. עם ההבנה הזאת אני הולך עוד שלב קדימה בהיותי "לא מעשן תמידי". אבל עדיין קשה לי לקבל את כל התשובה שלך לגמרי , ויש לי דוגמה לכך- כשהפסקתי לעשן בפעם הראשונה,עוד הייתי חייל קרבי בשירות.בחודש הראשון של הפסקת העישון שלי לא שתיתי קפה שחור,מה שהייתי עושה פעם-פעמיים כל יום,בעיקר בזמן משימות מבצעיות בשטח, כי הקפה פשוט לא היה טעים לי בלי הסיגריה איתו.ממש ככה,אני זוכר בדיוק איך זה הרגיש. עכשיו,אתה יכול כמובן להגיד שהקשר בין הסיגריה לקפה הוא כמו הסיגריה לאלכוהול - הקשר אינו כימי, אלא פסיכולוגי ומושתת על הרגל וסוג של אסוטיציה מובנית אצלי. אבל אני לא יכול להתעלם מההרגשה שהקפה היה פשוט לא טעים! הטעם שלו השתנה אצלי בפה. התשובה לכך היא בדיוק אותה תשובה כמו לשאלה הקודמת שלי? ושוב, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו