גמולה פיזית אך לא רגשית/בראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמולה פיזית אך לא רגשית/בראש
    יולי
    21/10/2008

הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי תודות לספר של אלן קאר. לפני שלושה חודשים בעקבות משבר חזרתי לעשןץ הפעם כבר הדיסוננס היה חזק ונורא כעסתי על עצמי שהשתעבדתי לדבר הזה שוב והפסקתי. אולם הפעם נורא קשה לי. אני גונבת מידי פעם סיגריות. זה כל הזמן יושב לי בראש. מצד אחד אני ממש לא רוצה לחזור לעשן, מצד שני קשה לי המלחמה. בן זוגי וכל חברי הטובים מעשנים. הבית מלא בסיגריות שקורצות לי ונוסף על הכל אני מובטלת כרגע ומהבוקר אני במלחמה אם להדליק או לא. מצד אחד אני מרגישה שיש לי רצון להפסיק מצד שני ברגע שאני רוצה לעשן האימפולסיביות שועטת קדימה לעבר הסיגריה עליה אני מתחרטת מיד. אשמח לטיפים להשלמת הגמילה. למה אני לא מרגישה שיצאתי לחופשי ? אלא רק שאני אבודה ועייפה מהמאבק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליעל- אל תאמרי נואש

אורית רוזן
    22/10/2008

יעל היקרה,
    זה באמת נשמע מצב לא נעים מה שאת חווה.

חשוב שתביני שני דברים מהותיים שיעזרו לך לצאת לחופשי מחדש:
    1. מעצם זה שאת גונבת מידי פעם סיגריה, פיזית את לא גמולה, מה שמבטיח שתרצי כל פעם מחדש לסיים את מצב האומללות שהסיג. הקודמת יצרה.
    2. רגשית, תפיסתית- המוח שלך למד לחשוב שיש תועלת מחדש, בכל פעם שאת מדליקה.
    וככה את מיתדרדרת מחדש לבור ההתמכרות.

לפיכך, אל תחכי שהגוף יפסיק להשתוקק, תפסיקי את אספקת הניקוטין, (את כבר יודעת שזה קל)
    תזכירי לעצמך שאת לא מפסידה כלום בזה שאת לא מעשנת, ותשתמשי בכל המעשנים מסביבך כדי להתבונן במלכודת כל פעם מחדש, ותראי כמה הם מרגישים שהם חייבים לעשן, ואיך הם ימציאו את כל ההסברים הפטתיים כדי להצדיק את המעשה המטופש... ויאטמו את המוח שלהם בפני העובדות האמיתיות שקשורות לעישון, כי הם מכורים לסם.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו