מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמולה פיזית אך לא רגשית/בראשיולי21/10/2008
הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי תודות לספר של אלן קאר. לפני שלושה חודשים בעקבות משבר חזרתי לעשןץ הפעם כבר הדיסוננס היה חזק ונורא כעסתי על עצמי שהשתעבדתי לדבר הזה שוב והפסקתי. אולם הפעם נורא קשה לי. אני גונבת מידי פעם סיגריות. זה כל הזמן יושב לי בראש. מצד אחד אני ממש לא רוצה לחזור לעשן, מצד שני קשה לי המלחמה. בן זוגי וכל חברי הטובים מעשנים. הבית מלא בסיגריות שקורצות לי ונוסף על הכל אני מובטלת כרגע ומהבוקר אני במלחמה אם להדליק או לא. מצד אחד אני מרגישה שיש לי רצון להפסיק מצד שני ברגע שאני רוצה לעשן האימפולסיביות שועטת קדימה לעבר הסיגריה עליה אני מתחרטת מיד. אשמח לטיפים להשלמת הגמילה. למה אני לא מרגישה שיצאתי לחופשי ? אלא רק שאני אבודה ועייפה מהמאבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל- אל תאמרי נואש
אורית רוזן22/10/2008
יעל היקרה,
זה באמת נשמע מצב לא נעים מה שאת חווה.
חשוב שתביני שני דברים מהותיים שיעזרו לך לצאת לחופשי מחדש:
1. מעצם זה שאת גונבת מידי פעם סיגריה, פיזית את לא גמולה, מה שמבטיח שתרצי כל פעם מחדש לסיים את מצב האומללות שהסיג. הקודמת יצרה.
2. רגשית, תפיסתית- המוח שלך למד לחשוב שיש תועלת מחדש, בכל פעם שאת מדליקה.
וככה את מיתדרדרת מחדש לבור ההתמכרות.
לפיכך, אל תחכי שהגוף יפסיק להשתוקק, תפסיקי את אספקת הניקוטין, (את כבר יודעת שזה קל)
תזכירי לעצמך שאת לא מפסידה כלום בזה שאת לא מעשנת, ותשתמשי בכל המעשנים מסביבך כדי להתבונן במלכודת כל פעם מחדש, ותראי כמה הם מרגישים שהם חייבים לעשן, ואיך הם ימציאו את כל ההסברים הפטתיים כדי להצדיק את המעשה המטופש... ויאטמו את המוח שלהם בפני העובדות האמיתיות שקשורות לעישון, כי הם מכורים לסם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)