מתכננת הפסקת עישון ביום א'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתכננת הפסקת עישון ביום א'
    מיטל
    20/11/2008

שלום לכולם, שמי מיטל ואני מעשנת כבר 16 שנה קופסא ליום. עשיתי כמה ניסיונות להפסיק לעשן אך תמיד מעדתי וחזרתי שוב לחברתי הרמאית- הסיגריה. אני לא אוהבת את עצמי מעשנת, יתרה מכך לעיתים העשן שיוצא מהסיגריה שלי מפריע לי. (חח אני יכולה לפעמים לומר לעצמי: "סליחה גברת את יכולה לא לעשן פה"). האיכסה הזאת מנהלת לי את החיים, אני תלותית בה ומריחה מגעיל. אני חיה עם אישה שאינה מעשנת ובקרוב אף צפויה להיכנס להריון. חשוב לי באמת להפסיק, אך הפחד מקונן בי, אני מפחדת להשמין, מפחדת מהתקפי העצבים שתוקפים ועוד, עוד, עוד... אך יותר מכך אני פוחדת מהתוצאות של העישון, ולכן לקחתי החלטה שדי!!!!!! אבקש מכם טיפים מניסיונכם האישי, אני מעריכה כל אדם שנמצא פה ויש לו יום נקי מסיגריות- זה ממש לא מובן מאליו!!! כל הכבוד!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יוזמה ברוכה

אורית רוזן
    20/11/2008

מיטל היקרה,
    ראשית מברכת אותך על ההחלטה והפנייה לעזרה, כי בכל מצב בחיינו אם אנחנו מרגישים שלא יכולים לבד, החכמה היא לבקש עזרה !

יש שני דברים שצריכים להתרחש כדי להפסיק לעשן בקלות:
    1. ההבנה שאנחנו רוצים להפסיק - להציב יעד ולבצעו באופן חד משמעי
    2. לשנות את התפיסה לגבי הדבר שהחלטנו שלא נעשה אותו יותר בחיינו
    זה ברור שמה שמשאיר את כל המעשנים בתוך הצרה שהם לא סובלים זה התפיסה
    המעוותת שנוצרת לכולם על הסם שאליו הם מכורים.

כל מכור לכל דבר שהוא, מנוהל על ידי הפאניקה שבהתמכרות, את בוחרת כעת אם להתבונן על הפאניקה מהצד, ולבחון אותה בצורה הגיונית, או להמשיך ולהיות מנוהלת על ידיה.

ככה בתור התחלה :-)

אשמח לענות על כל שאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיטל

אבי
    20/11/2008

אני בעיצומה של היממה השלישית ללא ה"חברה הבלונדינית" ואני יכול לספר לך מה עובר עלי. אני בן 37 מעשן מגיל 12 !!! בשנים האחרונות בן 20 ל-30 בלונדיניות ביום. אני יכול לספר לך שביומיים הראשונים חוויתי בערך 50 משברים קטנים, בני 15-30 שניות למשבר. אני יכול להגיד לך שבסוף כל יום אני מרגיש כל כך טוב(מנטלית, פיזית זה עדיין אותו הדבר). אבל הכי כיף אילו העשר דקות הראשונות בבוקר ש-בהן אני כן מרגיש את השינוי הפיזי- את הניקיון שמתחיל להיות מורגש בריאות את תחושת ה ח ו פ ש וכו' שוב, אני מדבר מנסיון של 60 שעות בלבד והכל יכול עוד להיות בדרך אבל אני ממש מאושר שהתחלתי את התהליך. בהצלחה מיטל ותדעי לך שלאורית פה יש אחלה טיפים שפותחים את הראש בכלל לחיים. נ.ב. נכנסתי לרוב השיחות בפורום הנוכחי ומצאתי מענה להרבה חרדות שעוברות גם עלי, נסי גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו