עזרה לחבר שלי שמנסה להיגמל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לחבר שלי שמנסה להיגמל
    א
    27/12/2008

יש לי חבר שמעשן כבר למעלה מ10 שנים קופסא ביום והוא מנסה להפסיק לעשן אך ללא הצלחה. הוא יודע עד כמה זה שווה, עד כמה החיים הרבה יותר טובים בלי ואת כל היתרונות. בפעם האחרונה מיני רבות ניסינו לעשות איזשהיא התערבות מצד שנינו (אני לא מעשנת) כדי שנוכל לתמוך אחד בשני אבל זה לא מצליח הוא גם מנסה לבד אבל אחרי כמה ימים הוא נשבר. יש 2 בעיות עיקריות: 1. אנחנו סטודנטים וכשהוא מנסה להפסיק עדיין יש לנו מטלות של הלימודים כמו עבודות שצריך להגיש ומבחנים שצריך ללמוד אליהם והוא לא מצליח להתמודד עם המצבים האלו כשהוא בגמילה, הוא לא מצליח להתרכז ולכן נגרמת ירידה בלימודים. 2. אני לא מכירה אישית את חוית הקריז שעובר על אנשים שנגמלים כיוון שמעולם לא עישנתי אך אני רואה את חבר שלי ואני רואה עד כמה הוא סובל אני יודעת שזה רק שלב שעובר אבל אצלו הקריז ממשיך להרבה ימים וגם אחרי שבוע אנחנו מוצאים את עצמנו רבים ואני יודעת שזה רק תופעה של הקריז אבל זה מאוד קשה. רציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי בניסיון שלכם איזה כלים יש לכם כדי להתמודד עם הקריז החזק כי קשה לו לעשות דברים. אגב הוא קרא כמה פעמים את הספר של אלן קאר וגם ראה את הסרט שמבוסס עליו ושום דבר לא עזר. הוא לא מוכן להשתמש בתחליפים הוא מעדיף להיגמל לגמרי. אז אנשים אם תוכלו בבקשה לעזור לנו עם עצות אני אשמח מאוד. נ.ב שיהיה בהצלחה לכולם, זה יפה שאנשים תומכים ככה אחד בשני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• א היקרה

אורית רוזן
    27/12/2008

ראשית ברכותי על הרצון הכנה לעזור !!!
    כדי להתחיל תהליך כל שהוא, יש לוודא שהאדם אכן מעוניין לעבור אותו.
    אני מאוד הייתי שמחה לעזור לחבר שלך, חשוב שהעזרה תהיה ישירה ואישית לו.

אנא מימך תעודדי אותו לכתוב לנו, אני אשמח לשמוע את החוויה בגוף ראשון וכך אוכל
    לייעץ באופן האפקטיבי ביותר.

אני בטוחה שעם כל כך הרבה רצון טוב מצידך,
    נוכל לאחד כוחות ולעזור !!!

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה להודעה

החבר של א
    28/12/2008

קום כל תודה על התגובה המהירה. כפי שחברתי תיארה בהודעה הקודמת הקושי העיקרי שלי בגמילה מתבטא בכך שבתקופת הגמילה (יכול להימשך עד שבוע) אני סובל בעיקר מהתפרצויות עצבים ללא סיבה ומתח. כל אלה לא ניתן לשפר באמצעות הסחות דעת, מחשבות חיוביות וחשיבה מלאכותית כזו או אחרת (שכנוע עצמי לא עובד). אשמח לכיווני פתרון אפשריים. נ.ב אני סטודנט - אין תקציב להרצאות ולא לתחליפים. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לשמוע מימך

אורית רוזן
    28/12/2008

שלום רב,
    עיקר הבעיה שלנו כשאנחנו מפסיקים לעשן, היא התמודדות עם כל מיני תפיסות שמנהלות אותנו ומפריעות לנו להיות להיות מבסוטים מזה שניפטרנו מרעה חולה הנקראת עישון סיגריות.

למה אני מתכוונת? אילו תפיסות?
    למשל שאנחנו אמורים לעבור תקופה קשה כשנפסיק, שיחסר לנו משהו, שנהיה עצבניים, שניפול לבולימיה וכו... (הרי ברור שפיזית לא כואב לנו כלום כשאנחנו מפסיקים, והרוב המאוד גדול של תחושותינו נובע ממחשבותינו).

חשוב להסתכל על כל אותן תפיסות מהצד, ולהבין שהן מלכודת,
    ברור הרי שלהפסיק לעשן היא ההחלטה הכי חכמה שיכולת לקחת.
    ועכשיו הבחירה היא חדשה,
    האם להתבאס מזה או להיות מבסוט. וזוהי בחירה עמוקה.
    תסתכל על העניין מהצד או מהזווית של חברות הסיגריות
    (שכל עניינן הוא שתחשוב שקשה, שתמשיך לפרנס אותם ולהתעשר על חשבון הבריאות הפיזית והמנטאלית שלך)
    תזכור שאתה בוחר !!!
    תחושת הבחירה תשחרר אותך מכבלי היסורים שמקורן בדרך החשיבה.

מקווה שעזרתי, בהצלחה,
    אשמח לשמוע איך אתה מרגיש
    חנוכה שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם כל המילה אבל הבעיה היא....

החבר של א
    28/12/2008

מסכים עם כל מילה שנאמרה אך הבעיה היא כזאת: אני מסכים בצורה מלאה ומודע לכך באופן מוחלט למה שנאמר כאן ואף הרבה מעבר לכך. הבעיה היא שההבנה הזו נמצאת בראשי כל עוד הסיגריה דולקת. מהרגע (או לאחר זמן די קצר) שאני מפסיק את העישון כל המודעות והחשיבה השקולה והאובייקטיבית הנ"ל מתפוגגת לחלוטין ואת מקומה תופס הקריז. כאשר זה קורה כל ההבנה והמסקנות שאליהן הגעתי תוך כדי עישון נעלמות כלא היו וזאת בדיוק הבעיה ואינני מסוגל לתפקד בצורה תקינה וחיי פשוט סובבים סביב הקריז. לא משנה כמה זמן אני אקדיש בתכנון ובניתוח מעמיק של הנזקים מול התועלות והרצון העמוק והכנה להפסיק לעשן, ברגע שהתהליך מתחיל הכל נעלם ולאחר תקופה די קצרה (בין יום ל10 ימים) אני נשבר במאבק מול הרצון לעשן והגמילה נשברת (כמובן שאני מנסה להיזכר במסקנות שהגעתי אליהן והחלטות שקיבלתי על עצמי כאשר הסיגריה הייתה דלוקה בזמן תקופת הגמילה אך הדבר אינו עוזר ואני נשבר) השאלה שלי יותר ספציפית והיא מהן דרכי ההתמודדדות עם הקריז? האם הפתרונות היחידים הם תרופתיים (תרופות מיוחדות, תחליפים כמו מסטיקים עם ניקוטין ומדבקות) או שיש דרכים אחרות? כי לצערי אין לי את האפשרות לבודד את עצמי מהסביבה לתקופה ממושכת עד שיחלוף הקריז סופית. (כמובן אין צורך לדבר על דברים שהם לחלוטין אינם עוזרים לי וחסרי כל טעם כגון קיסמי שיניים, העסקת ידיים עם סיגרית דמה למינהן וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו