מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נראה שהגעתי הביתה ...נתן04/01/2009
קראתי קצת בפורום ונראה שאני הגעתי הביתה. אני מעשן בזוי כבר עשרים שנה. ( אני לא מאמין שאני אומר את זה ) אני מפסיק לעשן בערך מאז הסיגריה הראשונה. אני מפסיק לשבועיים ואז חוזר. מפסיק ליום וחוזר. פעם הפסקתי לשנה - וחזרתי. התחלתי טיפול פסיכולוגי בנושא - וזה לא עוזר. אני מיואש. אני כל כך עצוב. כל כך הרבה פעמים הפסקתי שפשוט נראה לי שאין טעם להמשיך לנסות. מצד שני - אני לא מצליח לחיות כמעשן. איך אפשר לחיות עם זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתן, זה לא אתה זו היא!
שחף אשכנזי04/01/2009ליבי איתך על תחושת התיסכול הנוראית אשר מלווה אותך כל כך הרבה שנים!
אם יש מסקנה אחת, שכבר לא נתווכח עליה כמעשנים, היא שהחיים לימדו אותנו שאין לנו שליטה או בחירה כשזה מגיע לסיגריה. המסקנה כתובה בגוף ההודעה שלך. אני אקח אותך צעד קדימה ואומר שחוסר השליטה הינו החלק האכזרי ביותר במלכודת העישון. אני אוסיף ואומר שאתה נמצא בחלק הכי נמוך של המלכודת הנוראית ביותר שניתן להעלות על הדעת.
...עכשיו אני אקפוץ ישר "לסוף סיפור חיי העישון שלך" ואומר לך שאין שום דבר בזוי בך!!!! ברגע שתבין לחלוטין מהו עישון לא תרגיש שום צורך לדחוף את הדבר הזה לפה! אפשר לסגור את העניין הזה בכמה שעות. זה לא אתה זו היא.
ברוך שובך הביתה נתן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן הזוי אתה מחזק אותי - תודה
נתן05/01/2009כניראה שיש משהו בסיגריות שגומר את נפש האדם. ואז כל מילה טובה מחזקת אותו. תודה לך על המילה. אני מרגיש יותר טוב. הפסקתי לעשן ( אבל תזכרו שאני מפסיק סידרתי ) וניראה לי שהפעם אני אפילו יותר נחוש. ימים יגידו. שוב תודה. אשתדל לעדכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה עם בעל נגמל
מיכל05/01/2009אני פונה לעזרה מסוג אחר מהאנשים שפונים פה בפורום. אני עישנתי והפסקתי לפני 7 שנים בכוחות עצמי. עכשיו בעלי מנסה להגמל בכוחות עצמו והמתח בבית נוראי ורבנו ריב נוראי ואני מבקשת עזרה איך לעזור לו ולעצמי כיצד לעבור את התקופה הקשה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל היקרה
שחף אשכנזי05/01/2009ברכות לבעלך על האומץ להפסיק לעשן!
כל הכבוד לך על שמצאת את הדרך החוצה ממלכודת העישון בכוחות עצמך!
כאחת שהפסיקה בכוחות עצמה את בוודאי מבינה את הקושי העצום שבעלך חווה. כאשר מעשן מפסיק לעשן בכוחות עצמו הוא צריך במיקרים רבים לעבור דרך הרצופה בקשיים אשר הופכים אותו לאדם מאד קצר רוח. תביני שבמצב כזה היכולת להתמודד עם קשיים, אפילו זניחים, הופכת בילתי אפשרית.
דמייני אדם שיש לו ילד בן 5 והילד הזה צמוד לו לרגל מהבוקר עד שהוא הולך לישון. בנוסף בכל אותן שעות הילד מושך לאביו בחולצה ללא הפסקה כי הוא רוצה עכשין משהו. לילד אפשר להגיד "די" אחרי 10 שניות אבל בעלך צריך להמשיך להסתובב עם הילד הדימיוני המושך לו בחולצה ללא שום אפשרות לעצור אותו. גיבור ישראל מי שיכול לתפקד בצורה כזו.
זה רק מסביר את הבעיה אבל לא באמת נותן את הפתרון אליו את משוועת. אני מציע פרויקט משותף לשנייכם: תיקנו את ספרו של אלן קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" וקיראו אותו שנייכם!!!
בהצלחה רבה! אשמח לשמוע איך הולך לכם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב הפסקתי לעשן
נתן10/01/2009שוב הפסקתי לעשן. כבר יומים. שוב כל המשפחה עברה את הסיוט של אבא הוא פצצת עצבים מהלכת. אני פשוט מתבייש בעצמי. עכשיו אני מרגיש יותר טוב. זה לא החלק הקשה. החלק הקשה שלי מתחיל אחרי שבועיים. אז מתחיל רצון מטורף לברוח מהמציאות. רצון חסר רחמים. בסוף אני תמיד נשבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתן היקר
שחף אשכנזי11/01/2009חייבים לעשות סדר בחדר הזה!
החלק הקשה ביותר בהפסקת עישון הוא הימים בימים הראשונים. כפי ששמת לב כבר יומיים אחרי אתה מרגיש יותר טוב. שיהיה לך ברור: החלק הקשה בהפסקת העישון מאחורייך!! מה שיקרה בעוד שבועיים יכול להתקיים רק בדימיון כי "עוד שבועיים" זה בעתיד. הרצון לברוח מהמציאות לא קשור לסיגריה! אם סגריה היתה סם שגורם לניתוק מהמציאות אז היה לנו במה לדון, אבל היא לא!!
כל מה שיקרה בעוד שבועיים לא יהיה קשור לרצון שלך לעשן (אני מזכיר לך שאתה מת להפסיק)אלא רק לאמונה שהסיגריה תפתור את הבעיה שטרם הגיעה. רק מפאת הדאגה לגבי מה שיקרה בעוד שבועיים אפשר להשתגע. יש פתרון קל לעניין! תיקרא קצת מהשאלות והתשובות בפורום ותגלה שכל המעשנים סובלים מדברים דומים. התשובה לבעיית העישון היא אחת: הבנת המלכודת!
מאחל לך הפסקת עישון קלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)