עלייה במשקל... אמא'לה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל... אמא'לה!!
    נועה
    08/01/2009

שלום לכולם!! אני בת 29, עישנתי 11 שנים. לפני שבועיים היה לי לילה עם קשיי נשימה, וניצלתי את תחושת הגועל כדאי לנסות להפסיק. אז אמרתי "חכי, אל תדליקי סגריה.. תתאפקי". ומאז אני מתאפקת.. לא כ"כ נהנתי מכלום מאז, הרבה ביליתי לבד במיטה, וגם אכלתי יותר. אני רוצה להפסיק לתמיד, וכבר מתגעגעת כ"כ לסיגריות.. אין לכיף שלהם תחליף?? אם כן, זה נוראי, וזה לא פייר!! בכל אופן רציתי לשאול על עלייה במשקל- אני ממש מפחדת מזה. האם יש פתרון\עצות למניעה (כן כן, על פעילות גופנית שמענו..). גם קצב החילוף חומרים שלי ירד פלאים, ואני לא יודעת כ"כ איך לאזן אותו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל... אמא'לה!!

הוספת תגובה

• נועה היקרה

שחף אשכנזי
    08/01/2009

ראשית אני מאד שמח שהיפעלת את האינסטינקט הבריא שלך, הווה אומר לחיות חיים טובים וארוכים יותר! מה שקרה מייד אחרי כן הוא אכן מצער. אם תיקראי שוב את מה שכתבת לי תיראי שאת מתארת תהליך של אבל על אובדן החברה הכי טובה שלך! את מתגעגעת לחברה שאיימה לחנוק אותך רק לפני שבועים!
    חשוב שתדעי שיש ל"כיף" של הסיגריה תחליף מדהים אבל בשביל לחוות את התחליף צריך להפסיק להיתגעגע! "איך עושים את זה בשם אלוהים?" את שואלת!
    צריך להבין שעלייה במישקל של יותר מ 2-4 ק"ג היא לא נורמלית. השינויים המטבוליים הם נורמליים. הרי סביר להניח שהגוף יגיב לעובדה שהוא לא צריך להילחם יותר באלפי הרעלנים שיש בסיגריה וינסה לחזור לאיזון שיאפשר לו לתפקד כפי שהוא אמור. הפעילות הגופנית הינה מינהג שהוא שמתחילים להנות ממנו אחרי שמרגישים פעם ראשונה את הערך המוסף שהוא מוסיף לחיינו. לגבי הגעגוע לסיגריה? זה קצת יותר מורכב ועל מנת לפתור את זה הייתי ממליץ לך לקרוא את ספרו של אלן קאר:" הדרך הקלה להפסיק לעשן."

בהצלחה רבה! אשמח להיתעדכן מימך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו