שבועיים ללא עישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבועיים ללא עישון
    דרור
    28/02/2009

אני כבר שבועיים לא מעשנת. בעבר קניתי את הספר "הדרך הקלה" וקראתי אותו כשכבר לא עישנתי במשך שבוע, היה לי מאוד קשה והחזקתי מעמד עוד כמה ימים וחזרתי.... בהתחלה רק כמה בודדות ואז חזרתי לכמות הרגילה 7-8 סיגריות ביום. כמו בפעם הקודמת גם הפעם זה קורה בתקופת מחלה, וגם הפעם אני קוראת את הספר אחרי הפסקת עישון של כמה ימים, אבל הפעם אני מאוד מקווה שלא אחזור לזה. בפעם הקודמת, כפי שכתוב באחד הפרקים בספר, ניסיתי לשכנע את עצמי למה כדאי להמשיך לעשן וחיפשתי את היתרונות בעישון, ולא הסכמתי עם הדף הריק של "יתרונות העישון". שכנעתי את עצמי שיש יתרונות בעישון כמו: מניעת עצירות, אי עליה במשקל. ואני מודה שזה כן עזר לי להתמודד עם הבעיות האלו. אבל כיום בקריאה שניה של הספר , אני מבינה שחיפשתי לי רק תירוצים כדי להמשיך לעשן ושבפעם הקודמת לא באמת רציתי להפסיק ונאלצתי לעשות זאת בגלל מחלה. את בעית העצירות אני פותרת בזה שאני שותה הרבה מים, או משקה דיאט כלשהו ובעיית העליה במשקל , מאחר ובעבר הורדתי המון במשקל אני לא ארשה לעצמי לעלות במשקל בגלל הפסקת עישון. התחלתי הליכות ברגל ובכל פעם שארגיש שמתחשק לי סיגריה אז אצא להליכה רגלית, כך ארוויח גם בריאות וגם אוריד במשקל. כאמור, אני כבר שבועיים לא מעשנת ומרגישה שאני נושמת יותר טוב. אני מודה לעצמי כל בוקר על המתנה שאני מעניקה לעצמי ומקוה שכך אמשיך. אני עדיין במצב של חשש מהרגעים של מפגשים חברתיים ואירועים משפחתיים ומקוה מאוד מאוד שאעבור אותם הפעם בהצלחה. (אולי בעזרת הפורום הזה) תודה על ספר חשוב ועל מלאכת קודש שאתם עושים. מאחלת הצלחה לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבועיים ללא עישון

הוספת תגובה

• כל הכבוד!

שחף אשכנזי
    01/03/2009

הי דרור,

אני שמח לשמוע שהצלחת! אל תחששי מהארועים הללו, לכי אליהם על מנת שתהיי בטוחה שאת חופשיה לתמיד.כך תתחילי להנות מהנצחון שלך...
    אשמח לענות על כל שאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד !

דרור
    06/03/2009

תודה על העידוד. סיימתי 3 שבועות ואני מרגישה טוב. רציתי לשאול איך יתכן שבשבוע השני להפסקת העישון הריח של הסיגריות היה מגרה אותי ועמדתי בפיתוי ואילו כיום אני נגעלת מריח הסיגריות. האם זה הגיוני בשלב כזה? תודה על העידוד ובהצלחה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך להפסיק בהדרגה !

shigi32
    08/03/2009

לדעתי צריך להפסיק בהדרגה, בגלל שהגוף דורש את הניקוטין

אם את מעשנת 8 סיגריות ביום , תמשיכי ככה למשך חודש , לאחר חודש תרדי ל - 7 סיגריות ביום ולאחר חודש שוב פעם , תרדי ל - 6 סיגריות ביום ולאחר חודש , שוב פעם , תרדי ל - 6 סגריות ביום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגה לא עובדת

רמי רומנובסקי
    08/03/2009

הורדת כמות הסיגריות לא עובדת מנסיוננו.
    הרצון לסיגריה רק הולך ועולה וכך גם הערך שנותנים לכל סיגריה.
    הדרך לפתרון הבעיה טמון בהבנת מנגנון ההתמכרות וסיומו, מי שמבין יודע שהסימפטומים הגופניים הם שוליים לכן אין שום בעיה להפסיק במקום.

בכל מקרה זאת המלצתנו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו