הפסקה ע"י הפחתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקה ע"י הפחתה
    הגר
    02/03/2009

עדיין לא קראתי את הספר, ובנתיים שמעתי עליו חוות דעת מעורבות, אני מעשנת 15 שנה קופסה-קופסה וחצי ביום. האם הפחתה מבוקרת יכולה להועיל במטרת ההפסקה או שכל הדרכים ממליצות על הפסקה מוחלטת ומיידית? מאוד רוצה להפסיק וקשה לי עם התמידיות שבהחלטה. אני חושבת שיהיה לי קל יותר להחליט באופן שרירותי שביומיים הקרובים כל שעה עגולה סיגריה, ולאחר מכן, כל שעתיים, וכן הלאה עד הפסקה מוחלטת. האם אני משלה את עצמי או שיש טעם לנסות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה ע"י הפחתה

הוספת תגובה

• את לא בעונש!

שחף אשכנזי
    02/03/2009

הי הגר,

גמילה על ידי הפחתת עישון היא הדרך הקשה ביותר שניתן להעלות על הדעת. מנגנון העישון בנוי כך שככל שמעשנים יותר כך הצורך בסיגריה עולה. מילוי הצורך הזה באופן חלקי על ידי הפחתה גורם ליותר עצבנות וחוסר שקט פיזי ומנטלי!
    חוות הדעת המעורבות לגבי הספר הן נורמליות, מכיוון שיש לקבל את העובדות בספר כפי שהן ולא לנסות לעקוף אותן או לקבל רק את מה שמסתדר לנו. הסדנה במובן הזה מבטיחה את הצלחת התהליך, כי כל בעיה שצצה מקבלת תשובה במקום, כך שלא נדרשת פרשנות לעובדות דבר הקורה לעיתים בשימוש של ספר הדרכה עצמית.
    אני בהחלט מציע לך לקרוא את הספר מתחילתו ועד סופו ובמידה ולא יסתדר לך נשמח לתת לך מענה. זכרי שבשורה התחתונה רק הבנת מנגנון העישון תוכל לפתור את הבעיה האמיתית בהפסקת עישון: הגעגוע רק לסיגריה אחת...

אשמח לענות על שאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הגר
    02/03/2009

תודה על התשובה המהירה. ארכוש את הספר בהזדמנות הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו