ספורט ועישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורט ועישון
    nit
    17/03/2009

יש לי שאלה, מי שיכול לענות על פי סימוכין מדעיים - מה טוב. אני מתכננת להפסיק לעשן בזמן הקרוב, קבעתי כבר מועד - והיתי רוצה לדעת מתי אוכל להתחיל גם בפעילות ספורטיבית, תוך כמה זמן מרגע הפסקת העישון. אני שואלת כי ישנה דיעה רווחת שלא מומלץ לעסוק בפעילות רצינית (כמו ריצה, למשל) מיד, אם נגיד עישנתי יום לפני, אלא מומלץ לחכות (תקופה של חודש, אולי?) ורק אז להתחיל, אחרת יש סיכון לדום לב או לכשלים אחרים בלתי רצויים, עקב העמסת יתר על הלב והריאות. עליי לציין שאני מעשנת כבר 8 שנים, בת 25, אך לפני שהתחלתי לעשן עסקתי בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית. עם השנים התמעטה הפעילות הזאת אצלי, (גם בגלל שכל פעם שהתקשיתי בריצה, למשל, אמרתי לעצמי שזהו, אני ארוץ שוב רק כשאפסיק לעשן לגמרי, אחרת זה לא יעיל ואף מזיק), וכיום אני לא עוסקת בשום פעילות כבר שנה וחצי לערך (חוץ מהליכות בלתי סדירות ואופניים). ההגיון שלי אומר לי שעליי להתחיל בהליכה מתונה, כל יום, למשך חודש - חודשיים, ורק אז להתחיל גם באירובי למשל, או ריצה קלה, כדי לא להכביד על הלב. עליי לציין שאני לא סובלת מבעיה רפואית כלשהי, ולפי העישון הכושר שלי היה מעולה. אני פשוט חוששת לגרום לעצמי סכנות מיותרות שנובעות מאי-ידיעה. מודה למי שישיב, גם תשובות מנסיון אישי יתקבלו בברכה, ובהצלחה לי ולכולנו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ועישון

הוספת תגובה

• עוד משהו -

nit
    17/03/2009

שכחתי לציין שאני לא מתכוונת לחזור לספורט בגלל החשש מהשמנה, להיפך - אני רוצה קצת להשמין דווקא. הספורט הוא רק בשביל החזרה לבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לספורט

רמי רומנובסקי
    17/03/2009

הי,

לשאלתך אין בעיה לחזור לפעילות ספורטיבית מייד עם רגע הפסקת העישון
    כמו בכל סוג של פעילות ספורטיבית כדי להעלות את רמת הקושי בהדרגה.

בהצלחה

רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לספורט ועישון

בועז
    17/03/2009

היי. גם אני בן 25 ואחרי 10 שנות עישון אינטנסיבי של קופסה ביום החלטתי להפסיק. היום אני לא מעשן קצת יותר מחודשיים. לדעתי את יכולה להתחיל להתאמן מיד עם ההפסקה. לי באופן אישי זה מאוד עזר. כבר מההתחלה יצרתי שגרת אימונים של 3-4 ריצות בשבוע ופעמיים בשבוע חד"כ. גם אני כמוך לא עסקתי לפני ההפסקה בפעילות גופנית מסודרת, למרות שבשירות הצבאי הייתי בכושר טוב למרות העישון... לדעתי , אם את בריאה, אין למה לחכות. פשוט תבני סרגל מאמצים מדורג, תיפטרי מהסיגריות ותהני כבר מההתחלה מהכיף של הריצה. כמובן שאני לא רופא וכדאי לעשות בדיקות אם מחליטים להתאמן בצורה אינטנסיבית.. שיהיה המון בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו