לא מעשנת כבר 3 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • לא מעשנת כבר 3 שבועות
    דורית
    17/03/2009

    הפסקתי לעשן לפני 3 שבועות (30 שנות עישון) אחרי שפעת מאוד קשה. במהלך השפעת לא עישנתי 5 ימים ואז החלטתי עוד יום ועוד יום וביום השביעי הלכתי לקנות את הספר "הדרך הקלה". הזדהתי לגמרי עם מה שכתוב והספר נתן לי כח להמשיך. רוצה לשתף בתחושות הנצחון שלי , כל יום שעובר אני מתחזקת יותר. יש לי כן געגועים ורק במצבים של פאן , מפגשים חברתיים, בירה וכ"ו שכן בא לי. איך לא נופלים למלכודת הזאת? במצבי לחץ או שעמום אני מצליחה יותר. האם זה נכון שאחרי 3 שבועות הגוף מיצר בעצמו ניקוטין?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מעשנת כבר 3 שבועות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המנעות ממעידות

    רמי רומנובסקי
    17/03/2009

    הי דורית

    קודם כל מזל טוב וכל הכבוד על ההפסקה.
    הגעגועים במצבי הנאה יכולים לנבוע מכמה דברים:
    א. את עדיין תופסת את העישון כאקט מהנה - חלק מהאנשים שקוראים עם הספר מזדהים עם חלק גדול מהדברים אך לא מפנימים את המסר העיקרי.
    ב. אסוסיאציות שעולות - מכיוון שבעבר נהגת לעשן בבילויים, עולה מחשבה על סיגריות במצבים אלו
    ג. ייצר שכחה - את אולי חושבת על "רק סיגריה אחת" אך למעשה שכחת די מהר איך הרגשת בתקופה שעישנת קופסא ביום.
    אם עולה המחשבה ברגעים אלו נסי להזכר איך הרגשת בתקופה שעישנת, מה לא אהבת בעישון והאם באמת היית רוצה ברגע זה לחזור לאותה כמות, לעשן כל יום, כל היום באותם כמויות.
    אל תשלי את עצמך שתוכלי לעשן רק סיגריה אחת

    ולשאלתך השניה הגוף לא מייצר ניקוטים בעצמו, ומלבד זאת ניקוטין למרבה הפלא הוא לא הבעיה העיקרית אלא רק הגורם, הבעיה העיקרית היא תפיסתית, אם תשמרי על התפיסה או הגישה הנכונה אין שום סיבה שתפלי שוב למלכודת.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו