עזרה לקרוב - האם באמת אפשרי לשכנע?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה לקרוב - האם באמת אפשרי לשכנע?!
    עומר
    21/03/2009

בוקר טוב! אני כבר שבוע+ שאני לא מעשן וכזה כיף להיות כזה ! הנשימה שלי השתפרה האירועים החברתיים יותר כיפיים!! הפסקתי לעשן אחרי שקראתי את הספר של אלן קאר ! בקיצור אני מנסה לשכנע קרוב משפחה חשוב לקרוא את הספר... הוא אומר לי כול פעם " אני רוצה להפסיק בגלל הכסף" , ששאלתי אותו אם הוא רוצה להפסיק הוא אומר לי " עזוב בעתיד אני יפסיק " איך אוכל לגרום לו לרצות לקרוא את הספר ידוע לי שהוא רוצה אבל ניראה לי זה מהפחד בדיוק מה שמדובר בספר עצמו! הודה לכם אם תתנו לי עצות עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה לחבר

דרור
    21/03/2009

שלום עומר אני לא מעשנת כבר חודש ושבוע ומרגישה נפלא, הנשימה יותר קלה, חוש הטעם והריח יותר חדים ובכלל הרגשה כללית יותר רגועה למרות החששות שלי שאני אעבור תקופה לא קלה. גם לי יש חברה שהייתי רוצה שתפסיק לעשן ודבר ראשון קניתי לה במתנה את הספר של אלן קאר (את הספר שלי אני לא מעבירה לאף אחד כי אני מעיינת בו מדי פעם ומרגישה צורך שיהיה קרוב אלי). בסביבה הקרובה שלי יש כאלה שהפסיקו לעשן וזה עשה לי משהו, הייתי חושבת לעצמי איך יתכן שהם הפסיקו ואני שכל הזמן חשבתי שכשארצה אוכל להפסיק בלי בעיה, עדיין מוצאת את עצמי ממשיכה ולא מנסה אפילו להפסיק. רק כשקראתי את הספר בפעם השניה (וגם בפעם השניה אחרי מחלת השפעת) זה תפס אותי ואני מרגישה ומקוה שזה יצליח לי. תנסה לשכנע את חברך לקרוא את הספר או ללכת לסדנא. אני מאמינה שהוא כן מעוניין להפסיק ואם יש תמיכה ודוגמא אישית מחבר קרוב זה יקל עליו לעבור את התקופה הלא קלה. בהצלחה לך ולחבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנוע

רמי רומנובסקי
    21/03/2009

אני מאמין מנסיוני שקודם כל אסור להפעיל יותר מדי לחץ. אני הפסקתי לעשן שנה לפני אשתי בכל פעם שניסיתי לשכנע אותה להפסיק או לנסות זה רק גרם לה להרתע. עם הזמן היא ראתה שאני נהנה מהחיים ועושה הכל בדיוק באותו אופן רק בלי לעשן, בסוף זה הגיע ממנה.

לחץ באופן כללי לא עוזר, אבל מכיוון שאתם מכירים את המלכודת כמעשנים לשעבר תוכלו תמיד לגעת בנקודות הרגישות:

מתי יהיה זמן טוב ? הרי זה אף פעם לא קורה....

מה יש לך להפסיד מלנסות להפסיק הדבר הכי נורא שיקרה הוא שתכשל ותהיה בדיוק באותו מצב בו היית לפני שניסית

מכמה סיגריות את "נהנה" ביום? למה את מעשן את כל השאר...

וכיו"ב
    אך מעבר להכל אפשר לספר לו כמה אתם נהנהים להיות לא מעשנים ולהשתחרר מהשעבוד

בהצלחה

רמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה די פשוט

הגר
    26/03/2009

תן לו את הספר, ושאל אותו,
    "מה יש לך להפסיד??"

תסביר לו שיקרא, ירצה, יפסיק, לא ירצה, שימשיך..
    קשה לי להאמין שהוא יקרא את הספר ובאמת ימשיך לעשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו