צילום ריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום ריאות
    טלי
    06/05/2009

שלום,אני רוצה בבקשה להתייעץ,יש לי חבר בן 26 שמעשן כל יום 2קופסות נובלס ,הייתי רוצה לגרום לו להפחית בסגריות ולהפסיק לעשן בבוא הזמן...האם יש איזו בדיקה שהוא יכול לעשות כדי לבדוק את מצב הריאות שלו,אני שואלת מכיוון שהוא משתעל הרבה יחסית ולעתים יוצא לו ליחה שחורה שנראה לי שזה מהניקוטין.
    האם מדובר על צילום ריאות שיכול להראות את מצב הריאות כתוצאה מהסגריות או שצריך בדיקה אחרת.
    מקווה לקבל תשובה בהקדם,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום ריאות

הוספת תגובה

• הפחדה והפחתה

רמי רומנובסקי
    06/05/2009

טלי שלום,

תודה על פנייתך וכל הכבוד על היוזמה.
    כמעשן לשעבר אינני מאמין לא מאמין לא בהפחדה ולא בהפחתה.
    הפחדה רק יוצרת לחץ שגורמת למעשנים לעשן יותר.
    והפחתה לא עוזרת מכיוון שהיא זמנית ולרוב לאחר מכן חוזרים לעשן יותר.
    לטעמי הדרך הטובה ביותר היא לדבר אל ליבו, לרוב מעשנים מפחדים ממה יקרה אחרי שיפסיקו ושלא יצליחו להינות מהחיים בלי זה.
    שאלי אותו למה הוא מעשן 2 קופסאות ביום אם הוא לא נהנה מכולם, נסי שיסביר לך ממה הוא נהנה, והאם זה שווה את המחיר הבריאותי והכספי ואתגרי אותו בנוגע לבחירה שלו בעישון.
    הרי הוא לא באמת בוחר לעשן או עושה את זה בגלל שכיף לו, אלא בגלל שהוא תלוי בסם ולא יכול בלעדיו. לי באופן אישי התובנה הזו גרמה לי להרגיש לכוד ומנוצל.
    ייתכן והוא ניסה להפסיק בעבר ולא הצליח, המליצי לו להתייעץ (ללא התחייבות) עם איש מקצוע בטלפון או בפורום וגם שאלי אותו: אם היתה דרך להינות מהחיים ולעשות הכל כרגיל בלי צורך או רצון לעשן האם הוא היה בוחר בכך.
    רוב הסיכויים שהוא ינסה להצדיק את מעשיו או לדחות אותך, זכרי זה בגלל הפחד, אף פעם לא נמצא זמן טוב והאמת היא שמעשנים אף פעם לא מוכנים לזה.
    אל תלחצי יותר מדי כי זה רק יגרום לרתיעה אבל בקשי ממנו לנסות ולהפתח לעניין ובטפטוף איטי זה בסוף יקרה.

אנחנו כאן אם תצטרכו עוד משהו

בהצלחה

רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו