מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מעשן כבר חודשייםאלי19/05/2009
שלום רב,
אני לא מעשן כבר חודשיים, ארבעה ימים ו22 שעות.
בתקופה הזאת לא עישנתי 1,317 סיגריות וחסכתי 988 ש"ח (ואולי יותר אחרי העלאת המחירים האחרונה).
אני לא סופר, יש תוסף קטן לדפדפן פיירפוקס שעושה את זה (Quitomzilla).
אני רוצה לומר כתגובה כללית להרבה מהכותבים, שלקח לי הרבה זמן להרגיש את התועלת מהפסקת העישון. הרבה זמן הרגשתי חנוק יותר ממה שהרגשתי שעישנתי. גם הכושר הגופני לא קפץ לשמיים. אבל אחרי חודשיים אין מה להשוות. אני הרבה יותר עירני ויותר חיוני. בהתחלה עליתי 5 ק"ג אבל ירדתי 3 חזרה. רוב הזמן אני שוכח שאי-פעם עישנתי, אבל להיות כן, יש לי חשק מידי פעם. אז אני אומר לעצמי "מה זה יתן לי", ואני יודע שאפילו שאיפה אחת מסיגריה תחזיר אותי מהר מאוד לעישון אקטיבי.
בקששר לפורום:
הייתי רוצה לראות יותר אנשים שהפסיקו לעשן עונים לכותבים מלבד מר רמי רומנובסקי. עם כל הכבוד, הוא מנחה בסדנא ומנהל את הפורום, אז טבעי שיהיה פעיל. אני נמצא פה כחלק מההוראה של אלן קאר לא להדחיק את המחשבות על סיגריות ואפילו לדבר על זה כמה שיותר.
מה גם שאני מעריץ שלו. אני באמת ובתמים חושב שהוא המציא את השיטה היעילה ביותר (אם לא היחידה) להפסקת העישון. אני קורא בפורומים אחרים ורואה את הסבל של הכותבים. רוב הסבל שלהם נגרם מחוסר הידיעה על אלן קאר. ישנם הרבה דיבורים על כוח-רצון, תחליפי-ניקוטין, תרופות, פחדים מהשמנה, דיבורים על הרגלים ועל חוסר הנאה ללא הסיגריות. אנשים סובלים בגלל שהם לא קראו את אלן קאר ואפילו לא יודעים שישנה שיטה כ"כ קלה ונכונה להפסיק לעשן.
אני מבקש מכל מי שקרא את הספר להקנס לפורומים השונים ולדבר על אלן קאר. אני עושה את זה כמה שיותר אבל כבר מזהים אותי וחושבים שאני חלק ממערכת מכירות ותעמולה כלשהי. מה גם שאני מתחיל לחזור על עצמי.
להשתמע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזקת.
הגר20/05/2009אצלי עברו חודשיים,
ובאמת שרוב הזמן אני שוכחת שאי פעם עישנתי.
אם הייתי יודעת שיהיה כ"כ קל, לא הייתי מחכה 14 שנה.
אשתדל להיות לעזר יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מעשנת 3 חודשים
דרור22/05/2009שלום לכולם
אני כבר 3 חודשים + 9 ימים לא מעשנת. לא חישבתי כמה כסף הרווחתי עד היום, אבל אני יכולה לומר שהרווחתי בריאות וזה לא נמדד בכסף.
ככל שעובר הזמן אני שוכחת שהייתי מעשנת וכשאני נזכרת אני פשוט לא מבינה למה עישנתי?
אני לא מרגישה שאני "מפסידה" משהו מזה שאני לא מעשנת , מה שבעבר היה חלק מאורח החיים שלי.
אני ממליצה בחום לכל הסובבים אותי לקרוא את הספר. לי הוא עזר בפעם השניה שקראתי.
אני מעיינת בו מדי פעם ומצטערת שלא גיליתי אותו לפני כמה שנים....
שיהיה בהצלחה לכולם
שבת שלום
דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר 10 ימים ללא עישון
איריס26/05/2009הפסקתי לעשן בעזרת הספר של אלן קאר,מדהים איך זה חודר למוח,לתוך ההבנה שזהו,יש כח להפסיק ,אך עדין יש חלל,ריקנות,תחושה שאתה בזהות אחרת,יש אמירה בלעשן,יש הרבה פוזה.עכשיו יש בניה מחדש של הזהות הלא מעשנת.אתה יושב מול חברים מעשנים,ונראה אחרת,מדבר אחרת...אני בטוחה שזה יעבור,ויש יתרונות אדירים לעבור למיתרס השני של לא מעשן
אך עדין רציתי לכתוב על התחושה המוזרה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)