מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבל שנכנסתי לפורום הזה!רינת01/06/2009
היום הוא יום מס' 1 להפסקת העישון שלי. חשוב לציין שגם אני הפסקתי בעקבות קריאת הספר של אלן קאר. ועד לרגע זה הרגשתי נפלא, והייתי בטוחה שעשיתי את אחד הצעדים החשובים בחיי. חבל שביום הזה נחשפתי להוכחות ולעדויות שבניגוד למה שכתוב בספר יש גם רעות בריאותיות בהפסקת העישון, עצירויות, עליה במשקל וצורך בשימוש בתרופות כדי למנוע את תופעות הלוואי. קשה להאמין, אך עליה במשקל היא בעיה בריאותית ואסטטית לא פחות חמורה מהרבה בעיות בריאותיות אחרות והשלכותיה יכולות להיות דרמטיות בתחום הבריאות והדימוי העצמי.
בספר כתוב שברגע שהפסקת לעשן אתה מנהל חיים רגילים ומאושרים של לא מעשן ושוכח למה עישנת.
האם גם ללא- מעשן יש עצירויות וחוסר יציאות סדירות?
האם גם הלא-מעשן נהיה שמן ששונא את הגוף שלו (מה שגורם לו לחזור לעשן בסופו של דבר)?
חבל שהספר לא מציג את "כל היתרונות ואת כל החסרונות" בצורה אובייקטיבית ומלאה, חבל שהוא לא מציע דרכים להמנע מ"תופעות הלוואי" ולהתמודד איתן בדרך שתשמור על המפסיק לעשן בריא באמת.
ברור לי שהרעיון בנוי על סוגסטיה עצמית, והוא חייב להדגיש את הצדדים החיוביים,
אך אל לסופר ולתומכי שיטתו לזלז באינטיליגנציה של הקורא ו"לזרוק" אותו אל הלא נודע שבהפסקת העישון כשלא כל העובדות ידועות לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי הכוס המלאה.
רמי רומנובסקי02/06/2009רינת שלום,
תמיד מדהימה אותי ההשפעה של אנשים אחרים על התפיסה שלנו. חלק גדול מהכותבים בפורום דיווחו על הפסקת עישון קלה ומיידית בעקבות השימוש בשיטת אלן קאר (הספר או הסדנה) ללא עלייה במשקל וללא בעיות בריאותיות.
בנוסף יש כאן אנשים שלא היה להם קל בחלק גדול מהמקרים בגלל שהספר לא תמיד מספיק לכולם.
גם את הרגשת טוב עד הרגע שבו התחלת לגלות סדקים בתפיסה, החשש התחיל להופיע וכל תגובה בעייתית רק חיזקה בך את ההרגשה שאת הולכת לסבול.
מיליוני אנשים בעולם הפסיקו בשיטה הזו מבלי לסבול או לעלות במשקל.
השיטה הרבה יותר מורכבת ומעמיקה מאוטו סוגסטיה ומטרתה היא ברורה וחד משמעית:
להפסיק לעשן בקלות באופן מיידי, מבלי לסבול מתופעות לוואי או עלייה במשקל, מבלי לקנא במעשנים אחרים ובלי להשתמש באף תרופה.
לא כולם מצליחים לחוות את הדברים הנ"ל על הפעם הראשונה ובחלק מהמקרים הספר לא מספיק לכולם.
כל ה"עובדות" אינן עובדות כלל או כלל. אך לרוב הפסקת עישון מלווה בפחד ודאגה מהלא נודע, שכל דבר קטו יכול לערער אותנו.
בסוף היום זה נמדד אך ורק בתוצאה ואני מציע לך לבדוק על עצמך מה קורה לך, האם קל לך או לא? האם את אוכלת יותר מהרגיל? האם את סובלת מעצירויות.
בסוף היום אם תנסי ולא תצליחי תמיד תוכלי לחזור לעשן, מצבך לא יהיה גרוע יותר מכפי שהיה לפני שניסית :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רינת,
הגר02/06/2009קצת מכשיל להכנס לפה ולהתיחס רק לאלו שחוו קשיים.
יש פה די הרבה גולשים, ואני בינהם שלאחר קריאת הספר חזרו להיות "לא מעשנים מאושרים"
ללא שום מכשול ללא אף בעיה, לא עצירות, לא עליית משקל, לא בעיות רפואיות, כלום.
אם היה לך קל עד עכשיו, למה לחפש למי קשה? למי זה מועיל ואיך?
רינת, תמשיכי לעשות מה שאת עושה, כי קל לך.
ואם יהיה קשה יותר, אנחנו פה כדי לעזור.
בהצלחה בהמשך. הגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע דוגמאות לחצי הכוס המלאה
רינת04/06/2009אם יש כאן מישהו שבהתחלה התמודד עם שינויים במערכת העיקול, אך בסופו של דבר הגוף הסתגל לשינוי והכל הסתדר (ללא נזקים לטווח הארוך), אשמח אם תחלקו איתי. זה מאוד יעזור ויחזק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קרה לי גם וזה עובר
רון16/06/2009הפסקתי לפני שנה וחצי בעזרת הספר, בהתחלה היו לי עצירויות, (כשהייתי מעשנת הסיגריה היתה עוזרת...) אבל הגוף התרגל ועכשיו המצב יותר טוב מאשר היה כשעישנתי.
לגבי השמנה אני ממליצה לך להתחיל לעשות ספורט, זה נהיה כיף אחרי שמפסיקים לעשן כי זה הופך להיות יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילות עידוד
הדס21/06/2009היי
אני שבועיים לא מעשנת, ולראשונה בחיי חוויתי עצירות ..:) החלק המעודד הוא שלאט לאט משתחררים תרתי משמע... כל אחד והקצב שלו. בסוף זה יסתדר, שלב ראשון העיקר שנפסיק לעשן, יתר הטרדות, גם אם זה עלייה במשקל יסתדרו בהמשך.
שיהיה בהצלחה לכולנו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת-בענין העצירויות...
נאוה06/07/2009רינת , שמעת על יונבלקס? זה טיפות שלוקחים בלילה, ובבקר יש יציאות, וזה מורכב מחומרים טבעיים בלבד, מצמחים, אין לזה שום תופעות לוואי! ממליצה בחום! ואגב למי שיש 'כרס' יכול להעזר בטיפות האלו, לוקחים בערב כ-5? 7? טיפות ובבקר יש יציאות,ישנן הוראות ניתן לקנות אותן בכל בית מרקחת או סופר פארם ללא מירשם רפואי, אגב לי המליצה על כך רופאה , ואני מברכת על כך! שורה תחתונה, כל הכבוד לכולכם, במקרה נקלעתי לאתר, ו..אולי לא במקרה(?), לצערי אני מעשנת כבדה, קראתי בתשומת לב מירבית את כל התגובות...מאוד לקחתי לתשומת ליבי...אפילו אני מופתעת, כי לא עניין אותי לשמוע על הנושא אפילו...מקווה שאצליח יום אחד להיות חלק אחד מיכם!!!!!! לא פשוט בכלל, אני מצדיעה לכם - כל הכבוד לכולכם!!!!!!!!!!!! אל תרפו!!! חיזקו ואימצו - מכל הלב! אוהבת אותכם!!!!!!!!!!! אשתדל להשיג את אותו ספר. ים של הערכה אליכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)