כבר 3 חודשים!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר 3 חודשים!
    רבג
    20/06/2009

אין לי בשורות טובות לכל המתחילים.
    הפסקתי לעשן לפני 3 חודשים ושבוע בעזרת הספר. התחלתי בהתלהבות רבה, הייתי "לא-מעשן מאושר" והפכתי למיסיונר של השיטה, דוחף את הספר לכל מעשן שאני רואה.
    עכשיו, יותר מ3 חודשים שאני לא נוגע בסיגריה, אני חייב לומר שאני קצת מיואש. הכושר לא השתפר. העייפות, הריכוז, החיוניות - כל זה ללא שיפור. אני אפילו מרגיש את תחושת המחנק כאילו אני עדיין מעשן בכמויות (את זה אני משייך לעובדה שאני לא משתעל ולא מכייח, כך לא מנקה את ריאותי) והכי גרוע - בא לי סיגריה בטירוף ואני לפעמים מטפס על הקירות. לרוע מזלי אישתי עדיין מעשנת ואתמול "גנבתי" ממנה כמה שכטות. אחרי שנשבעתי לא לצרוך יותר ניקוטין - נפלתי שוב. אני מאוד מקווה שזה חד-פעמי ואני לא אשבור את הפסקת העישון שלי כמו 50 פעמים בעבר. אין לי תקווה. קשה לי לא לעשן, אבל קשה לי יותר המחשבה שאחזור לעשן.
    איפה כל ה"אור" והאושר שחשבתי שיהיה לי שלא אעשן?
    התועלת היחידה שאני מוצא בהפסקה שלי זה הכסף. חוצמזה - לא רואה שיפור כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבר 3 חודשים!

הוספת תגובה

• אני מצטערת

הגר
    21/06/2009

הצטערתי לשמוע שלא קל לך.
    נסה לחזור אחורה שלושה חודשים ולהתחבר לאותן מחשבות שהיו לך שם.
    ואם יש צורך, קרא שוב את הספר, הבנת אותו פעם אחת, לא תהיה לך בעיה להבין אותו שוב.

קח טוש מרקר, וסמן לך משפטים שמחזקים אותך, ככה שברגע משבר, יהיה לך לאן לחזור.

בהצלחה, ותמשיך לעדכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ב"כוח רצון חלקי"

שחף אשכנזי
    21/06/2009

הי

ברכות על הצלחתך עד כה. על מנת להוריד את מנת התיסכול המוצדקת ממנה אתה סובל עלי ליידע אותך בעובדות הבאות: הספר עוזר לרבים אבל לפעמים באופן חלקי כי באופן לא מודע אנו מסננים חלק קטן מההוראות שהספר נותן. כתוצאה מכך נותרות חלק מהאשליות ללא פתרון מלא. בגלל האופי המתוחכם של מלכודת הניקוטין יש להבינה לחלוטין ולזה בדיוק נועדה הסדנה. אם תחשוב על זה בדיעבד תיראה שגם בהתחלה העניין לא היה פתור, אבל בהתחלה כיסית על זה ב"התלהבות ייתר." חשוב מאד שלא תתייאש! רבים מהאנשים שמגיעים לסדנאות שלנו קראו את הספר. הספר שימש להם פתח להבנה שאפשר אחרת ואילו הסדנה פתרה להם את הבעיה פעם אחת ותמיד!

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לגמרי איתך

רונה 3 שבועות
    22/06/2009

אני שבועיים ויום ובסיוט אחד ארוך ומתמשך.
    כבר רבתי עם כל העולם בערך.
    למה אין איזו קבוצת תמיכה לעזאזאל????
    על בסיס יומי הכוונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה וקשיים לאורך הדרך

רמי רומנובסקי
    22/06/2009

הרעיון מאחורי השיטה של אלן קאר היא להפסיק לעשן ולגמור עם הנושא אחת ולתמיד.
    כשהשיטה עובדת אין צורך בקבוצות תמיכה.
    הספר נהדר והוא עוזר להמון אנשים להפסיק, אם זאת בחלק גדול מהמקרים הוא לא מספיק: אנשים לא מצליחים להפסיק או שהם מפסיקים אבל עדיין נתקלים בקושי.
    כל קושי לאחר תקופה של שבועיים ומעלה אינו קשור לניקוטין אלא לתפיסה, קצרה היריעה מלנסות לשנות את תפיסתכם באמצעות הפורום בלבד , לכך נועדה הסדנה.
    עם זאת אם אתם עדיין מתגעגעים לעישון ומרגישים בחסרונו שאלו את עצמכם מספר שאלות:
    א. איך הרגשתי בתקופה שעישנתי קופסא-שתיים ביום?
    ב. האם הייתי רוצה עכשיו לחזור לעשן את אותה הכמות, כל יום כל היום?
    ג. מה זה ייתן לי? מה זה ייעשה עבורי?

השאלה החשובה ביותר היא האחרונה, אם יש לכם תשובה כלשהי אז משהו התפספס במהלך ההפסקה כי מה שהופך אותה לקלה זו הבנה מוחלטת של מלכודת הניקוטין והשלמה מלאה עם הפסקת העישון ללא ויתור או רגשי חרטה.

בהצלחה לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני עדיין מרגיש כמו מעשן

אלי
    22/06/2009

היום קמתי עם תחושת מחנק וכאבי גרון בדיוק כמו אלו שגרמו לי לרצות להפסיק לפני 3 שבועות. בתחושה הזאת אני בטח לא חושב אפילו על סיגריה, אבל הייתי בטוח שזה יעבור לי עם ההפסקה.
    התגברתי קצת על התסכול, ואני עכשיו חושב למה אני מרגיש כך.
    מאחר ואני לא משתעל ולא מכייח, יש איזה משהו שיכול לזרז את הניקוי? יש איזה מכייח תרופתי כלשהו? משהו שיעזור לגוף שלי להוציא את כל הזפת (והזיפת) מהריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה - 3 חודשים ולא שבועות...

אלי
    22/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקרוב מאד תיפתח קבוצת תמיכה בראשל"צ

איציק
    24/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם 3 חודשים

רות
    24/06/2009

הי, גם אני לא מעשנת 3 חודשים בעקבות מכון אברהמסון קשה לי מאד מאד יותר ויותר.
    קוראת בספר מידי פעם כדי להתחזק אבל מרגישה שזה ממש עניין של זמן עד שאחזור לסורי...
    בבקשה עזרה חבל לי על 33 חודשים לראשונה בחיי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי וגעגוע

רמי רומנובסקי
    25/06/2009

רות שלום,

נראה שהקושי שאת חווה הוא מה שאנו מתארים "כוח רצון".
    אמנם את לא מעשנת כבר 3 חודשים והניקוטין כבר עזב לחלוטין את הגוף אך את עדיין מתגעגעת.
    קחי בחשבון שעל מנת להגיע למצב של "לא מעשנת מאושרת" יש להבין את מנגנון ההתמכרות ובעיקר את ההיבט הנפשי.
    קראי את הספר עד סופו ואני מניח שתרגישי יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו